Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Wysłany: 2008-09-27, 23:13 Liga Typera - Typ Dnia 28.09.2008
handicap napisał/a:
Dziękujemy sponsorowi: Interwetten.com
Uwaga #1: Wrzesień jest wyjątkowy, więc wymagana liczba typów to 2. Chodzi o to żeby nam wrześniowe nagrody nie uciekły.
Uwaga #2: Przypominam o obowiązku dokładnego zapoznania się z regulaminem konkursu.
Uwaga #4: Przypominam, że każdy może założyć temat "Liga typera - Typ Dnia" począwszy od godziny 22:00 poprzedniego dnia. Zasady są skomponowane tak, aby moderatorzy mieli jak najmniej roboty. Jak się dobrze wczytacie w regulamin to to zauważycie. Ja nie mam zamiaru non-stop tu siedzieć i moderować
Uwaga #4: Przypominam o wzorze nagłówka postu:
Cytat:
Typ nr x (x/x +xxx)
Godzina: Liga: Spotkanie
Typ:
Kurs:
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-09-30, 01:50, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: 2008-09-27, 23:22
typ nr 1
10:00 TENIS - ATP BANGKOK : Djokovic - Tsonga
typ: Tsonga +1,5 seta
kurs:1,9
Dosyć spory kurs biorąc pod uwagę to, iż Djokovic cały czas nie może do końca wyleczyc swoich kontuzji gra z bardziej lub mniej wymagającymi przeciwnikami, z jednymi potrafi wygrać kończąc pierwszym uderzeniem i się nie przemeczając, z innymi gdy tzreba już więcej pobiegać zaczynają się schody. Djokovic póki co w Bangkoku bez historii 3 wygrane w dwóch setach z Stadlerem, Sodą i Berdychem. Sympatyczny Tsonga po kilku słabszych turniejach w końcu dochodzi do pół finału, po drodze odprawił Dlouhy, Melzera i Monfila, ostatniemu oddając jedynie 3 gemy. Chłopak ma forme, nie ma kłopotów ze zdrowiem, więc na pewno jest w stanie utrudnić życie Djokovicowi, a to moze wystarczyć by zaczęły się kłopociki Novaka. Chyba najwyższy czas zeby Djokovic zrobił sobie mały odpoczynek od grania
** Komentarz dodany przez: handicap: 2008-09-28, 00:50 **
Witamy pierwszego uczestnika naszego konkursu. Powiedz nam jak masz na imię i skąd przyjechałeś
0-2 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-09-29, 03:38, w całości zmieniany 2 razy
Typ nr 1
16:45 EKSTRAKLASA: ŁKS Łódź - Lech Poznań
Typ: 2
Kurs: 1,7
W niedzielne popołudnie dojdzie do kontronacji Łódzkiego Klubu Sportowego z jednym z głównych pretendentów do 'majstra', a mianowicie Lecha Poznań. W owym spotkaniu, jako faworyta upatruję "Kolejorza", który po dzisiejszych zwycięstwach Legii z Piastem, a także Wisły z Arką musi wręcz gonić wcześniej wspomniane zespoły, gdyż w przypadku straty punktów przez piłkarzy Franciszka Smudy odległość między zespołem z Bułgarską, a pierwszą dwójką wyniesie już trzy "oczka". Remis Lechitów również raczej nie będzie satysfakcjonować, ponieważ nie przełoży się on na skok ku górze w ligowej tabeli ze wględu na to, iż znajdująca się obecnie na najniższym stopniu podium warszawska Polonia na dzień dzisiejszy uzbierała o dwa punkty więcej od poznańskiego Lecha. Uważam, że nawet solidne braki kadrowe w postaci absencji takich graczy, jak Ivana Djurdjevića, Luisa Henriqueza, Bartosza Bosackiego, Marcina Kikuta czy Sławomira Peszko nie powinny mieć większego znaczenia na osiągnięty jutrzejszego dnia przez Lechitów rezultat, który zaowocuje kompletem punktów.
P.S. handicap: Regulamin nie zawierał informacji, jakoby w jednym dniu nie można było podać dwóch typów, no ale jeżeli jest taka potrzeba, to Man City wyrzucam
** Komentarz dodany przez: handicap: 2008-09-28, 01:18 **
Pardon Panie Lisek, ale można jeden typ dziennie. Proszę sobie wybrać który na jutro ma być ważny. Jeśli w regulaminie o tym nie napisałem to przepraszam. Zaraz dopiszę. Miałem ten zapis w pierwotnej wersji regulaminu, którą sobie eksperymentalnie skasowałem wraz ze wszystkim tematami w dziale
0:3 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-28, 21:03, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-09-28, 08:08
Typ nr 1
19:00 Prmiera Division Valencia - La Coruña
Typ: 1
Kurs: 1,65
No to zaczynamy
W 5 kolejce ligi Hiszpańskiej Valencia podejmie u siebie Deportivo La Coruna. Wydaję się, że faworyt może być tylko jeden więc kurs jest bardzo kuszący. Widać, ze gospodarze są w dużo lepszej formie niż w zeszłym roku, z pewnością w tym sezonie będą chcieli powrócić elitarnej do LM i moim zdaniem powinno im się to udać a może nawet pokusić się o mistrzostwo. Deportivo natomiast to już nie jest ten sam zespół co kiedyś gdy Diego Tristan i spółka zachwycali Europe, teraz są w połowie tabeli, maja fatalną skuteczność(ledwie 2 bramki w 4 meczach). Valencia jest w czubie i po tej kolejce zapewne obejmą fotel lidera a mając w składzie takich piłkarzy jak David Villa nie powinno to być problemem.
4:2 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-28, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
Typ nr 1
17:00 Primera Division Numancia - Osasuna
Typ 2
Kurs: 3.0
** Komentarz dodany przez: handicap: 2008-09-28, 12:00 **
Po pierwsze: wczoraj dodałem do regulaminu zakaz edycji postów. Chodzi o to, aby był porządek od samego początku i nie było nawet ryzyka nieporozumień czy sporów.
Po drugie: Analiza? Domyślam się, że jeszcze ją zobaczymy.
Po trzecie: Do wszystkich: Rozumiem, że to początki, więc nie będę żadnych poważnych konsekwencji wyciągał, ale regulamin każdy musi znać, a poza tym to mi się nie chcesz tak wszystkiego doglądać i pieścić. Mam też inne sprawy na głowie
UNIEWAŻNIONY - brak analizy
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-09-29, 03:37, w całości zmieniany 2 razy
Według mnie jedno z ciekawszych spotkań w tej kolejce we włoskiej Serie A . Jak wiadomo przyćmione trochę wielkimi derbami Mediolanu . W tym spotkaniu według mnie zdecydowanym faworytem jest zespół Udinese . Po pierwsze grają u siebie gdzie nie zwykli przegrywać , po drugie w ostatnich spotkaniach radzą sobie bardzo dobrze , prezentując dobrą dyspozycję . Szczególnie w meczu z Borussią w Dortmundzie oglądając to spotkanie przecierałem oczy , że Udine gra taką dobrą piłkę . W ostatniej kolejce też potwierdzili pokonując na wyjeździe aż 3:0 Bolognę. Natomiast jeśli chodzi o gości czyli drużynę Sieny , to jest to drużyna która raczej okupowała będzie dolne rewiry tabeli w tym sezonie , aktualnie 13 miejsce i 5 pkt w 4 meczach . Jeżeli Siena w ostatnich spotkaniach nie potrafiła wygrać z zajmującymi jedne z ostatnich miejsc w tabeli Lecce i Sampdorią , to tym bardziej nie uda im się wywieźć chociażby jednego punktu z meczu z Udine . W składzie gospodarzy zabraknie kontuzjowanych Felipe, Zapaty, Belardiego i Vujadinovicia . Goście też będą występowali w tym spotkaniu bez kilku zawodników a dokładniej: Eleftheropoulosa, Belmonte, Sansone oraz Brandao którzy także zmagają się z urazami. Bilans spotkan pomiedzy tymi drużynami także przemawia za Udinese , aktualnie na 10 meczy rozegranych prezentuje się następująco: 5-3-2 na korzyść gospodarzy. Także ja nie widzę żadnych argumentów w tym spotkaniu które pozwalały by wierzyć że Siena wywiezie jakiś punkt. Za to jestem przekonany że Udinese zdobędzie łatwe 3 pkt i utrzyma się w czubie tabeli. Tym bardziej że kurs jest nawet nawet do grania . Polecam !
2:1 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-28, 20:54, w całości zmieniany 2 razy
Godzina: 14:00 Formuła 1
Typ: Massa zwycięzca
Kurs: 2.00
W niedzielę kierowcy wystartują w Grand Prix Singapuru po raz pierwszy w historii. Wyścig jest dość specyficzny, bowiem rywalizacja odbędzie sie na torze ulicznym przy sztucznym oswietleniu. Massa w cuglach wygrał kwalifikacje, w ostatniej rundzie kwalifikacyjnej uzyskał czas o ponad 0.5 sekundy lepszy od drugiego zawodnika Lewisa Hamiltona. Felipe swietnie czuję sie na tym torze, jeździ bardzo pewnie. Samochód Ferrari sprawuje sie bez zastrzeżeń. Massa w klasyfikacji generalnej traci jedynie jeden punkt do Hamiltona, więc wygrywając ten wyścig wyjdzie na pozycje lidera w generalce. Jesli nie bedzie padać, a podobno ma nie byc, według mnie Felipe nie bedzię mial równych sobie w dzisiejszym wyscigu. Vamoos Massa!!!
UNIEWAŻNIONY - niestety po czasie /handicap
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-09-28, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
Najwieksy pewniak dzisiejszego dnia, swietnia grajacy w tyn sezonie Lech gra na wyjezdzie ze srednio sie spisujacym Łksem. Łodzianie w 6 spotkaniach zdobyli 7 pkt, wygrywali 2 spotkania Belchatowem na wyjezdzie i u siebie ze slaba Jagielonia. Ostatnie spotkanie to wysoka porazka w Gdyni z Arka 4:0. W 6 spotkaniach strzeili zaledwie 4 bramki a stracili 8. Lech natomiast jest bardzo dobrze zorganizowana ekipa a ich plusem jest dobra gra taktycznie oraz szybkosc pomocnikow, ktorzy jada ze wszystkimi jak chca. Prykladem sa ostatnie zwyciestwa z Piastem ale nie w lidze tylko w pucharze ekstraklasy 4:0 cy z Wisla po pieknym spotkaniu rownie na wyjedzie 4:1. Ponaniacy nie sa narazie liderem poniewaz skupiaja sie na pucharze uefa, ale kiedy przyjdzie czas to wlacza kolejny bieg i odskocza rywalom bo sa decydowanie najlepiej grajaca druzyna w polsce, Jednak musza pamietac ze w takich spotkaniach z tak slabymi zespolami jak LKS nie moga tracic pkt. Takze jak dla mnie w dzisiejszym spotkaniu pewne zwyciestwo Lecha
UNIEWAŻNIONY - ten typ już został podany.
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-09-29, 03:36, w całości zmieniany 2 razy
Typ: Inter Mediolan
Kurs: 2.70
Godzina: 20:30
Bukmacher: InterWetten
Spotkanie derbowe, jedne z najbardziej znanych w Europie. Włosi znani są z fanatycznego podejścia do spotkań z odwiecznymi rywalami, a jak wiemy, nowy trener Interu, Jose Mourinho lubi udawadniać swoją wyższość nad rywalami właśnie podczas tych najtrudniejszych spotkań. W tym sezonie obie drużyny łączy długa lista kontuzjowanych graczy. W ekipie Milanu nie wystąpią Nesta, Inzaghi, Viudeza, Pirlo, Senderos i Borielli, a goście przystąpią do tego pojedynku osłabieni brakiem Samuela, Jimeneza, Maxwella, Luisa Figo oraz Muntariego.
W moim osobistym odczuciu Inter posiada więcej atutów, by wygrać te spotkanie. Doskonały trener, młody i waleczny zespół oraz przede wszystkim wysoka forma od początku sezonu, natomiast Rossoneri zaczęli fatalnie i dopiero ostatnio rozpoczęli powolny marsz w górę stawki. W zeszłym sezonie Inter spokojnie wyrobił sobie przewagę i nie oddał jej do końca, teraz mają po 4 meczach 10 punktów, a gospodarze zaledwie 6 - w wyniku zwycięstwa niebieskoczarynch przewaga wzrośnie do 7 punktów, a to może już na początku sezonu przekreślać szansę drużyny Berlusconiego na wywalczenie tytułu.
1:0 PRZEGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-28, 21:33, w całości zmieniany 1 raz
Atletico w tym sezonie ma bardzo mocno ekipe w moim mniemaniu mogaca powalczyc nawet o mistrzostwo.... Musze tylko ustabilizowac swoja forme co od zawsze jest ich bolaczka, moga zagarc wspanialy mecz by za tydzien przegrac ze slaba druzyna po beznadziejnej grze, ale mam wrazenie ze obecnie forma wlasnie idzie w dobra strone, swiadcza o tym ostatnie wyniki:
24/09-08 Primera Division Getafe vs. Atletico Madrid 1:2
20/09-08 Primera Division Atletico Madrid vs. Recreativo 4:0
16/09-08 Liga Mistrzów, Grupa D PSV Eindhoven vs. Atletico Madrid 0:3
13/09-08 Primera Division Valladolid vs. Atletico Madrid 2:1
31/08-08 Primera Division Atletico Madrid vs. Malaga 4:0
27/08-08 Kwalifikacje Ligi Mistrzów Atletico Madrid vs. FC Schalke 04 4:0
byla tylko wpadka wlasnie w meczu z valladolid, ale pozostale wyniki swiadcza o swietnej formie graczy z madrytu.
Sevilla tez swoje punkty zdobywa:
24/09-08 Primera Division FC Sevilla vs. Espanyol 2:0
21/09-08 Primera Division Real Betis vs. FC Sevilla 0:0
18/09-08 Puchar UEFA FC Sevilla vs. Red Bull Salzburg 2:0
13/09-08 Primera Division FC Sevilla vs. Sporting Gijon 4:3
31/08-08 Primera Division Racing Santander vs. FC Sevilla 1:1
ale ich gra nie jest tak porywajaca i mysle ze Atletico u siebie przy dopingu kibicow moze pokazac swoja sile na tle mocnego rywala w przecietnej formie.
na korzysc przemawiaja tez wyniki z poprzedniego sezonu:
22/03-08 Primera Division FC Sevilla vs. Atletico Madrid 1:2
31/10-07 Primera Division Atletico Madrid vs. FC Sevilla 4:3
Mysle ze jedynym czynnikiem ktyory moze przeszkodzic Atletico w zwyciestwie jest wazny mecz w Lidze mistrzow na ktory z pewnoscia tez beda chcieli byc wypoczeci...
0:1 PRZEGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-28, 22:17, w całości zmieniany 1 raz
typ nr 1
18:00 Siatkówka Włoska A1 - Stamplast Martina Franca - RPA LuigiBacchi.it Perugia
typ: 1
kurs:1,90
1 kolejka włoskiej serii A siatkówki zapowiada się wyjątkowo ciekawie, po okresie odpoczynku i bardzo aktywnym okresie transferowym pora aby drużyny zaprezentowały swoje przygotowanie do ligi. Ciekawie zapowiada się spotkanie Francy z Perugia, przede wszystkim ze względu na kursy ale i tego co zaprezentują drużyny. Taranto ma naprawdę bardzo ciekawy skład: Stoijkovic Milos, Granvorka Frantz, Rodriguez Israel, Coscione Manuel, Cernic Matej. Skład został bardzo odnowiony, ze starego składu został bodajże 1 zawodnik - Vulin. Na miejsce pozostały sprowadzone zostały gwiazdy, których umiejętności nawet przy założeniu, że nie do końca zawodnicy się zgrali powinny wystarczyć na zwycięstwo w tym meczu z Perugia. Zawodnicy o dużym doświadczeniu które powinno zaprocentować. Z Perugii odszedł znakomity zawodnik - Kromm, który w poprzednim sezonie spisywał się znakomicie. Dodatkowo trener Francy zapowiada, że zawodnicy są dobrze przygotowani do sezonu, gdyż miał do dyspozycji wszystkich w okresie przygotowawczym. Tak więc przed własną publicznością będą chcieli dać z siebie maxa i wygrac.
2:3 PRZEGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-28, 20:58, w całości zmieniany 1 raz
To już drugie półfinałowe spotkanie w serii PO między obiema ekipami... W tym pierwszym górą były gospodynie (New York), ale wygrały bardzo szczęśliwie... Detroit przeważało w 3/4 meczu jednak w 4 kwarcie puściły nerwy... Zrobiło się nieciekawie bo zawodniczki zaczęły często faulować... Były zdeprymowane swoją nieskutecznością co w konsekwencji przełożyło się na zwycięstwo gospodyń... Dzisiaj wracają na własne "śmieci" gdzie grają o wiele lepiej niż na wyjazdach... Faktem jest, że dziewczyny są pod presją bo jeśli nie wygrają to automatycznie odpadają... ale to są profesjonalistki i już z Indianą pokazały, że są na prawdę mocne... W sezonie zasadniczym Detroit wręcz zmiotło z powierzchni parkietu ekipę New York kiedy to wygrali 83:69. Jeśli chodzi o absencje w drużynach... No to bez zmian... Kaliber tego osłabienia podobny i do tego obie zawodniczki pauzują mniej więcej tyle samo czasu... Tak więc ich brak nie powinien przełożyć się na poziom gry którejś z ekip... Jest to mecz o być albo nie być dla Detroit a, że przed sezonem zapowiadali walkę o tytuł to jestem święcie przekonany, że dzisiaj będzie gładko, łatwo i przyjemnie
64:55 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-28, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
typ nr 1
18:30 Zuzel Ekstraliga
typ: S.Ulamek-K.Kasprzak(+2) 2 @ 1.85
kurs:1,85
Buk: milenium
W meczu Włókniarza z Unią Leszno zdecydowanie stawiam na zawodnika gości. Kasprzak ostatnio w bardzo dobrej formie, wczoraj w Grand Prix Włoch zdobył osiem punktow i tylko pech pozbawił go startu w półfinale. Jednak zaprezentował sie bardzo dobrze, pokonał między innymi Jasona Crumpa, który przegrywał wczoraj bardzo rzadko, i gdyby nie defekt, wygrałby całe zawody. W pierwszym meczu pomiędzy tymi drużynami Kasprzak zdobył 10 punktów, zresztą w Polskiej Ekstralidze jego średnia z meczów playoffowowych wynosi właśnie dokładnie 10, bo w każdym meczu dotychczas zdobył 10 punktów. Po niezbyt dobrym początku sezonu, ostatnio wróciła jego wysoka forma z zeszłego sezonu i jest dość pewnym punktem Leszczynian. W pierwszym meczu w Częstochowie zdobył aż 16 punktów, będąc najlepszym jeźdzcem Unii. Ułamek jeździ w kratkę, bardzo dobre występy przeplata bardzo słabymi jak chociażby ostatni występ w Lesznie, gdzie zdobył tylko jeden punkt. W pierwszym meczu w Częstochowie zdobył ich aż 13, jednak i tak było to za mało na Kasprzaka. Oprócz tego Ułamek jedzie w parze z Richardsonem, który ostatnio znajduje się u szczytu swojej formy. Swietne mecze w Szwecji, dziś to niby Ułamek prowadzi parę, ale wydaje mi się, że więcej punktów zdobędzie Anglik. Kasprzak, jeżeli pojedzie tak jak ostatnio, jeżeli pojedzie tak jak w pierwszym meczu to jest zdecydowanym faworytem tej pary. Do tego jeszcze mamy dwu punktowy handicap na Kasprzaka. Myślę, że jeżeli tor nie będzie mu jakoś wybitnie nie pasował to jest zdecydowanym faworytem tej pary. Możliwe też, że dostanie np. jokera ale myślę, że i bez tego poradzi sobie z jeźdzcem gospodarzy.
7:12 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-28, 21:01, w całości zmieniany 1 raz
Spotkanie z rodzaju albo bedzie wał albo wygraja pewnie goscie. Do konca rozgrywek w Norwegi pozostalo 5 kolejek. Gospodarze zajmuja ostatnie miejsce i maja 8 pkt straty po to by wyjsc ze strefy spadkowej ale tylko 1 pkt by przedostatniego miejsca ktore gwarantuje baraze o utrzymanie. Tego pierwszego pewnie nie osiagnal bo sa za slabi albo beda walki . Goscie natomiast to bardzo dobra druzyna ktora powinna byc mistrzem ale niestety zajmuje dopiero 5 miejsce w lidze ze strata 10 pkt do lidera a wiec na mistrza maja tylko teoretyczne szanse ale i tak musza walczyc o zwyciestwo poniewaz 5 mijsce nic im nie daje poniewaz tylko 2 i 3 mijesce gwarantuja udzial w pucharze uefa a straty maja odpowiednio 7 pkt i 4 pkt. Takze maja o co grac a ekipa sa dobra. Mam nadzieje ze zadnych walkow nie bedzie i spokojnie wygra faworyt tego spotkania i po dobrym kursie typ wejdzie
1:2 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-28, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Kto nie ryzykuje ten nie żyje
Spotkanie dwóch drużyn walczących o utrzymanie w lidze brazylijskiej.
Beniaminek ma u siebie całkiem korzystny bilans i ogrywał już nie takich rywali.
Wszystkim drużynom z czołówki sprawiał ogromne problemy i pokazali już nie raz,że strzelać to oni potrafią.
Z Vasco grali jak na razie tylko jeden mecz, który przegrali 2 do 4. Teraz grają u siebie i jest najwyższy czas na rewanż. Dyspozycja w normie. Ostatnie mecze przyniosły pare punktów i teraz będą kolejne. Vasco na wyjazdach to mizeria. 10 spotkań przegranych na 13 mówi samo za siebie. Tutaj też nie widzę argumentów by na nich postawić. Jeśli gospodarzy nie zje presja tego spotkania to powinno być łatwe zwycięstwo przynajmniej z dwubramkową zaliczką. Na taki wynik liczę.
** Komentarz dodany przez: handicap: 2008-09-28, 20:06 **
To prawda, że kto nie ryzykuje, ten nie ma, ale Ty ryzykujesz bardzo dużo nie podając na kogo stawiasz
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-09-28, 19:08, w całości zmieniany 1 raz
Kto nie ryzykuje ten nie żyje
Spotkanie dwóch drużyn walczących o utrzymanie w lidze brazylijskiej.
Beniaminek ma u siebie całkiem korzystny bilans i ogrywał już nie takich rywali.
Wszystkim drużynom z czołówki sprawiali ogromne problemy i pokazali już nie raz,że strzelać to oni potrafią.
Z Vasco grali jak na razie tylko jeden mecz, który przegrali 2 do 4. Teraz grają u siebie i jest najwyższy czas na rewanż. Dyspozycja w normie. Ostatnie mecze przyniosły pare punktów i teraz będą kolejne. Vasco na wyjazdach to mizeria. 10 spotkań przegranych na 13 mówi samo za siebie. Tutaj też nie widzę argumentów by na nich postawić. Jeśli gospodarzy nie zje presja tego spotkania to powinno być łatwe zwycięstwo przynajmniej z dwubramkową zaliczką. Na taki wynik liczę.
3:1 WYGRANY
Przepraszam, z pospiechu trochę niepoprawnie dodałem. W cytacie u góry poprawione. Mam nadzieję,że to nie aż tak wielki problem
** Komentarz dodany przez: handicap: 2008-09-28, 20:22 **
Normalnie powinienem unieważnić, bo dodałeś to info 50 minut przed meczem, ale po pierwsze to początki, po drugie wrzesień jest wyjątkowy, więc chcę aby jak najwięcej typów było ważnych. Oby znalazło się na koniec 8 osób z dodatnim bilansem O to się najbardziej obawiam, ale jestem dobrej myśli.
dzięki
Wróciłem do domu o 19:55 i wyszło na to,że miałem niecałe 5 minut na dodanie typu W następnych typach analiza itd. będzie bardziej rozbudowana, dzisiaj wszystko na pospiechu, bo nie chciałem aby mi dobra okazja uciekła na zdobycie paru jednostek
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-28, 22:20, w całości zmieniany 2 razy
Alianza Lima – Atletico Minero Matucana (0-1)
29.09.2008 01:00
Piłka Nożna – Peru, Clausura
Typ: Alianta Lima (-1) handicap europejski
Kurs: 2.75
Buk: Sportingbet (Interwetten nie ma w ofercie handicapu)
Uzasadnienie:
Witam! Alianza Lima to klasowy zespół w lidze peruwiańskiej i nie powinien mieć problemów z wygraną nad Atletico.
Gospodarze dzisiejszego spotkania są w formie. Wygrali oni 5 z ostatnich 7 spotkań. W ostatniej kolejce pokonali oni na wyjeździe wicelidera Sporting Cristal Lima. Atletico to wprawdzie też nie byle jaki klub, lecz po niezłym początku rozgrywek zespół ten nieco zwolnił tempo. W ostatnich trzech wyjazdowych spotkaniach gracze z Matucana zdołali strzelić zaledwie jednego gola. Ostatni pojedynek między tymi zespołami rozegrany w Limie zakończył się zwycięstwem gospodarzy 4:1.
Co ważne, Alianza przystąpi do tego meczu w składzie, w jakim wygrywała poprzednie mecze, gdyż nie ma poważnych kontuzji, a także nikt nie pauzuje za kartki. Trener tej ekipy Richard Páez nie boi się ryzykować w celu odniesienia zwycięstwa, o czym świadczy fakt, że jego drużyna jeszcze nie zremisowała. Jeśli chodzi o przyjezdnych to najprawdopodobniej zastosują oni taktykę obronną, gdyż zagrają z tylko jednym napastnikiem – Natalio Gapem. To oznacza, że goście nie czują się zbyt pewnie. Taka zachowawcza gra bardzo często kończy się niepowodzeniem, gdyż jedna stracona bramka weryfikuje przedmeczowe plany i założenia.
Alianza to 19-krotny mistrz Peru, który zawsze liczy się w walce o krajowy tytuł. Myślę, że dziś w nocy gracze z Limy to potwierdzą. Powodzenia!
1-2 PRZEGRANY
_________________ BT feat JC Chasez - Force Of Gravity (Tiesto Remix)
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-09-29, 03:30, w całości zmieniany 1 raz
05:30 ATP Tenis: Tokio: Amer Delic - Go Soeda
Typ: Go Soeda
Kurs: 1,95
Bukmacher: Interwetten
Bardzo trudno było mi wybrać coś ciekawego, a chciałem dać typ jeszcze dziś, bo pewnie jutro też będzie nieciekawie. Ostatnio miałem egzaminy poprawkowe i nie oglądałem tenisa prawie wcale. Oglądałem tylko kawałem meczu Phau-Roddick oraz Melzer - Tsonga, gdzie zobaczyłem Tsongę podobnie grającego jak za czasów AO. Niestety notbouns mnie uprzedził i zagrał pierwszy na Tsongę. Byłem trochę zajęty organizowaniem tego konkursu i dlatego zwlekałem. Nie opłaciło się, ale dobrze, że noto trafił dobry typ. Ja tymczasem szukając dobrego typu na dzisiejszą noc szukałem pomocy u innych typerów i znalazłem typ na Japończyka Go Soeda, który gra u siebie. Po namyśle i znalezieniu kilku informacji postanowiłem zagrać ten typ. Go Soedy jeszcze w akcji nie widziałem, ale po pierwsze: gra głównie na hardzie, po drugie: gra u siebie, po trzecie: w czwartek przegrał z Gonzalesem 1-2, przy czym wygrał pierwszego seta, a w drugim był tie break. Tak więc był tylko o jeden tie break od pokonania Gonzalesa, który od czasu igrzysk olimpijskich, gdzie wywalczył srebrny medal, jest w dobrej formie. To pozwala mi przypuszczać, że Soeda jest w dobrej kondycji i będzie ciężkim przeciwnikiem dla Delica. Z drugiej strony Amer Delic, choć ma dobre warunki i dobry serwis, który na hardzie jest bardzo ważny, nie grał w ogóle od czasu US Open. Wcześniej miał dobre rezultaty m. in. w Los Angeles, gdzie pokonał Selę i Moyę, ale w US Open już przegrał 0-3 z Gineprim. Na swoim blogu pisze, że było to spowodowane minimalnym naderwaniem bodajże jakiegoś ścięgna w ramieniu, którym serwuje. Miało to wielkość 2-3 mm(dla porównania: 5-cio milimetrowe naderwanie wymaga już operacji). Pisze tam, że bez serwisu wygranie przeciwko Ginepriemu było po prostu nie do wykonania. Od czasu US Open w ogóle nie grał. Pisał nawet, że zakładanie koszulki sprawiało mu problemy. Domyślam się, że jego trening też ucierpiał. Wiem z doświadczenia, że naderwania i naciągnięcia ścięgien leczy się bardzo długo. Sam miałem naciągnięte ścięgno mięśnia uda w okolicach pachwiny i bolało mocno (uniemożliwiając rozciąganie się) ok 2 lata. Teraz też trochę boli, ale już mniej. Innym razem miałem jakiś uraz w łokciu z tego powodu, że przestrzeliłem lewy prosty o raz za dużo. Goiło się ok 5 miesięcy. Ścięgna regenerują się, ale bardzo wolno. Od US Open minęło około 1,5 miesiąc. Delic sam mówi pisze, że jego występ w Tokio będzie eksperymentem i jeśli wszystko będzie ok, wtedy pogra też w innych turniejach. Ogólnie Delic jest lepszym zawodnikiem niż Soeda i pomijając wszelkie uwarunkowania chwilowe, wystawiłbym na ich spotkanie kursy w okolicach 1,55 - 2,8 dla Delica, jednak w tej sytuacji zagram na Soedę, bo uważam, że postawi on poprzeczkę za wysoko. Nie wierzę po prostu, że Delic będzie mógł dać z siebie 100%. Myślę, że w grę wchodzi też krecz lub po prostu poddanie meczu przez brak walki jeśli kontuzja Delica będzie dawała się mu we znaki. Kurs na Soedę mógłby być większy, ale w tej sytuacji zadowolę się takim i mam nadzieję, że dostępne informacje okażą się wystarczające aby przewidzieć wynik tego meczu.
2:0 PRZEGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-09-29, 09:36, w całości zmieniany 1 raz