Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Typ 4 (2/3 +55) //Twój bilans to +45, tak gwoli ścisłości. /shymek
PIŁKA NOŻNA -Serie A 15:00
Atalanta Bergamo - AC Milan
Ilość bramek?
Typ: 0-2
Kurs: 1,80
Buk: IW
Analiza: 6 w tabeli AC Milan zagra dziś na wyjeździe z Atlantą Bergamo. Obydwa kluby mają na swoim koncie po 13 punktów, 4 mecze wygrane jeden ramis i 2 porażki. Obydwa zespoły również straciły 6 bramek jednak Milan strzelił o 3 więcej od Atlanty 11. Zespoły grały ze sobą 10 razy. 6 razy wygrywał Milan 2 razy Atlanta i 2 razy padał remis, w tych 10 spotkaniach padło 24 bramki co daje średnią 2,4 na mecz. W ostatnim meczu padły 3 bramki więc teraz licze że będą maksymalnie 2. Milan w ostatnich dwóch meczach strzelał 3 bramki, Atlanta ostatnio 1, ale wcześniej 4. Uważam że mecz zakończy się remisem 1:1.
0:1 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-26, 22:15, w całości zmieniany 2 razy
typ nr 6 (2/5 -185)
17:00 Tottenham - Bolton
typ: 1
kurs: 1.85
buk: interwetten
Dla mnie typ weekendu. Już od wielu kolejek śledzę losy Tottenhamu i tylko czekam kiedy się przełamią. Mieli to już zrobić w meczu z Hull - nie wyszło, w meczu ze Stoke było blisko, ale czerwona kartka nieco pokrzyżowała im plany. W końcu czas na Bolton, który żadną tam potęgą nie jest, a piłkarze Kogutów są bardzo zmotywowani. Ostatnie miejsce, 2 punkty w 8 meczach i uciekający rywale - tak nie może być z drużyną, która miała powalczyć o miejsce w czołówce. Bolton 16. pozycja niewiele punktów więcej od Tottenhamu i tak raczej będzie wyglądała pozycja przeciwników Hotspurs do końca sezonu. Wierzę, że Juande Ramos zmotywuje opowiednio swoich piłkarzy i zaczną marsz w górę tabeli
2:0 WYGRANYTym razem typ zaliczony, ale następnym razem nie przejdzie taka pomyłka jak z trenerem Juande Ramosem, który już nie prowadzi Tottenhamu. /shymek
Pora na jedno z kończących 9 kolejkę Bundesligi spotkań . Na własnym stadionie VFB Stuttgart podejmować będzie VFL Bochum . Zdecydowanym faworytem jak dla mnie w tym spotkaniu jest zespół gospodarzy ze Stuttgartu . Gospodarze po 8 kolejkach plasują się na 9 pozycji z dorobkiem 13 punktów . Ale w tej części tabeli jest niesamowity ścisk i do zajmującego 3 pozycję Hoffenheim gospodarze tracą tylko 3 pkt. Biorąc pod uwagę to , że Hoffenheim gra dzisiaj arcytrudny mecz z vice liderem HSV , to bardzo możliwe , że VFB po pokonaniu w dzisiejszym spotkaniu Bochum awansuje sporo oczek do góry . Z kolei spójrzmy na teraz na zespół gości . VFL Bochum zajmuje odległą 15 pozycję z dorobkiem 7 pkt. Jest to zdecydowanie jeden ze słabszych zespołów w tym sezonie. Nie sądzę , żeby dzisiaj sprawili jakieś kłopoty zespołowi ze Stuttgartu , który po ostatnich porażkach z Sevillą w Uefa i z Herthą w ostatniej kolejce Bundesligi, ma coś do udowodnienia swoim kibicom i działaczom . Spodziewam się dzisiaj jednostronnego pojedynku , na korzyść gospodarzy i nie wyobrażam sobie innego wyniku jak zwycięstwo co najmniej 2 bramkami. Jednak Stuttgart a Bochum to dwie różne drużyny i w całkowitym rozrachunku Stuttgart prezentuje się zdecydowanie lepiej.W zespole gospodarzy w tym spotkaniu zabraknie Bastuerka i Khedira , natomiast gotowi do gry będą już Osorio i Simak . Jeśli chodzi o gości to zabraknie 4 graczy z podstawowego składu , a dokładniej Conchy, Epalle, Imhofa i Hashemiana . Także jak widać osłabione Bochum nie będzie miało raczej nic do powiedzenia i Stuttgart niesiony dopingiem własnych kibiców powinien bez problemów odprawić dzisiejszego popołudnia zespół VFL .
2:0 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-26, 22:19, w całości zmieniany 1 raz
Typ nr 7 (5/6 +250)
18:15 Koszykówka Serie A Angelico Biella - Lottomatica Roma(-5.5)
typ: 2
kurs: 1.85
buk: expekt
Doświadczona drużyna z Rzymu,po pechowej porażce w Berlinie z Alba,jedzie na wyjazd do Bielli.Drużyna gospodarzy w tym sezonie dwukrotnie schodziła z parkietu pokonana i nie zanosi się na to,aby odnieśli pierwsze zwycięstwo.Lottomatica w ostatniej kolejce pokonała na wyjeździe Skiper Bologna 82 - 58.Widać że róznica parkietu nie robi na nich wrażnienia.Bardzo fajny skład Becirovic, Jennings, Brezec, De la Fuente, Ray, Jaaber gwarantuje walke o najwyższe cele.Myślę że po pechowej porażce z Alba,Lottomatica będzie bardzo zmobilizowana i będzie chciała zrehabilitować za euroligową porażke.Myśle że z łatwościa pokryją handicap.
85:94 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-26, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
Typ: Nacional Funchal (-1) EH
Kurs: 3.60 INTERWETTEN
Uzasadnienie:
Witam! Myślę, że drużyna Nacionalu błyśnie dziś formą po raz kolejny i odniesie efektowne zwycięstwo.
Piłkarze gospodarzy zaskakująco dobrze rozpoczęli sezon. Są obecnie na trzecim miejscu w tabeli z 3 zwycięstwami w 5 spotkaniach. Wygrali z rewelacyjnym Leixoes 3:1, które wczoraj pokonało FC Porto. Pokonali też solidną Vitorię Guimaraes 2:0. Oba te mecze odbyły się na wyjeździe. Dziś czas na wygraną przed własną publicznością. Natomiast piłkarze z Setubal są w średniej dyspozycji. Na wyjeździe zdobyli tylko jeden punkt w dwóch meczach.
Gracze Nacionalu grają dość ofensywnie. W 5 spotkaniach zdobyli 9 goli. Spodziewają się dziś trudnego spotkania. Mimo to, kapitan zespołu Patalas powiedział: „Gramy w domu i uczynimy wszystko, aby wygrać i utrzymać się w górnej części tabeli”. Nacional wprawdzie zdobył tylko punkt w ostatnich dwóch spotkaniach ligowych, lecz w każdym z ostatnich 7 meczów zdobywali co najmniej jednego gola. Poza tym, piłkarze wygrali w pucharze Portugalii 4:0 z SC Angrense. Zawodnicy z Madery są więc cały czas w niezłej formie. Z kolei gracze Setubal grają otwartą piłkę. Czasami zdaje to egzamin, częściej jednak nie. Ich słaba strona to obrona. W spotkaniu Pucharu UEFA z Heerenvenn stracili oni aż 5 goli. Poza tym męczyli się w ostatnim pucharowym spotkaniu z przeciętnym GD Ribeirao (1:0 po wymuszonym rzucie karnym).
W zespole gospodarzy nie ma poważnych kontuzji. Myślę, że są oni w stanie zagrać dobry mecz za swoim gorącym terenie. Mój typ: 2:0. Powodzenia!
1:0 PRZEGRANY
_________________ BT feat JC Chasez - Force Of Gravity (Tiesto Remix)
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-27, 21:47, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj oprę się tylko na statystykach i ogólnej wiedzy jaką posiadam. Nie ma sensu zagłębianie się w opisywanie składów obu zespołów czy innych aspektów, bo typ tego nie wymaga. Czerwona latarnia ligi czyli Olimpia, podejmuje na własnej tafli Graz 99ers.
Obie drużyny dużo tracą, ale siły ognia w ofensywie nie mają. Dlatego kończy się na pogromach dla rywali, ale oni sami z siebie wielu bramek nie dokładają. Zauważyłem,że bukmacherzy kierują się w tym meczu wyraźnie typem na over. Co ich do tego skłania? Pewnie to,że zawodnicy obu zespołów lubią(i to bardzo) siedzieć na ławce kar i tym samym stwarzać rywalom szanse bramkowe. Dzisiaj pewnie będzie podobnie, ale warto przybliżyć fakt,że Olimpia gra u siebie źle, ale nie tragicznie. Potrafi wygrać i zabezpieczyć tyły. Z kolei Graz miał serie porażek(dość wysokich) i z takimi rywalami jak gospodarze muszą zdobywać punkty, po prostu muszą! Długo zastanawiałem się co jest lepsze, czy zwycięstwo gości, czy trochę ryzykowny typ na under. Postawiłem na drugą opcje i mam nadzieję, że zrobiłem dobrze. Jeśli chodzi o dokładny wynik, to zasugerowałbym remis ze wskazaniem na gości. Czyli albo 2-2, albo 2-3. Tak mi się wydaje.
5:2 PRZEGRANYPo wyjaśnieniach Kicka30 typ zaliczony, bowiem chodzi tylko o minutę. /shymek
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-26, 22:22, w całości zmieniany 1 raz