Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
W Piątek na tafli w Linzu dojdzie do spotkania ósmej z ostatnią drużyną ligi.Czerwoną latarnia rozgrywek są goście ze Słowenii,którzy z 11 spotkań ośmiokrotnie schodzili z lodu pokonani.Na wyjeździe mają fatalny bilans 5 porażek a bilans bramkowy 5:24,można powiedzieć że każdy ich leje jak chce.Teraz troszke o gospodarzach,którzy wygrali 2 ostatnie mecze i moża powiedzieć że są na fali.Różnice pomiędzy zespołami są niewielkie więc ósme miejsce Linzu nie jest odzwierciedleniem ich gry,do drugiej drużyny tracą 5 punktów.Jak dla mnie pewne zwycięstwo gospodarzy
5:4 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-17, 21:38, w całości zmieniany 1 raz
16:00 ATP: Madryt: Federer - Del Potro
Typ: Del Potro
Kurs: 3,2
Bukmacher: Interwetten
Federer wcale nie jest w najwyższej formie. Gra z pewną dozą dokładności, co przypomina momentami jego najlepsze czasy, ale tak naprawdę niewiele brakuje by jego mecze toczyły się zupełnie innym torem. W meczu se Stepankiem prawie przegrał tie break drugiego seta, a w meczu z Tsongą był na krawędzi co najmniej 1 raz w każdym secie. Tsonga nie miał dość dobrej formy lub dość dobrego dnia by przechylić ten mecz na swoją stronę. Del Potro zaś ma wszystko by pokonać Federera. Wg. mnie w następnym sezonie wejdzie do pierwszej piątki (o ile nie złapie kontuzji jakiejś). Bodajże Berdych, o ile dobrze pamiętam, powiedział, że Del Potro nie ma słabych punktów. Jedynym zmartwieniem może być jego wycofanie się podczas meczu z Kohlschreiberem w Wiedniu tydzień temu, ale uważam, że to nie było spowodowane kontuzją, a jedynie zagrożeniem kontuzją. Myślę, że Del Potro wie, że jest narażony na kontuzje, i dlatego wycofuje się zanim do takowej dojdzie. Zresztą udowodnił to w meczu z Nalbandianem, gdzie wcale nie wyglądał na kontuzjowanego i łatwo wygrał 2-0. Jest to typowy pojedynek typu "stary mistrz vs nowy mistrz" i wiem, że prawdopodobieństwo, że po meczu powiemy "umarł król, niech żyje król" jest o wiele większe niż wskazują na to kursy. Federer nie zasługuje na kurs niższy niż 1,5 - nie ma mowy.
2:0 PRZEGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-17, 16:55, w całości zmieniany 1 raz
Pora na 8 kolejkę Bundesligi , dzisiejszego wieczoru w Bochum miejscowe VFL podejmować będzie zespół Borussi Mönchengladbach . Dużo na temat tego spotkania nie trzeba pisać , tylko grać właśnie na zespół Mięciela i Zdebela . VFL zajmuje aktualnie 14 miejsce z dorobkiem 6 punktów natomiast goście plasują się na ostatniej pozycji z dorobkiem 3 pkt. Dla drużyny Bochum będzie to spotkanie o tak zwane "6 pkt" gdyż wygrana pozwoli im odskoczyć w tabeli od zespołu Borussi. Goście którzy są beniaminkiem w tym sezonie spisują się fatalnie . W siedmiu spotkaniach zanotowali 1 zwycięstwo i 6 porażek . I wszystko wskazuje na to , że po dzisiejszym meczu będą musieli dopisać kolejną porażkę do swojego konta. Patrząc na statystyki wyjazdowe gości to nie można praktycznie nic dobrego powiedzieć . Przegrali oni wszystkie swoje wyjazdowe spotkania tracąc 7 bramek a zdobywając zaledwie jedną . Natomiast Bochum u siebie spisuje się całkiem przyzwoicie po jednym zwycięstwie , remisie i porażce , ale są znacznie skuteczniejsi bo pokonali bramkarza rywali sześciokrotnie . Więc według mnie pogrążona w sporym kryzysie i bez formy Borussia nie będzie w stanie nawiązać dzisiaj wyrównanej walki z zespołem VFL Bochum . Sądzę , że drużyna w której występuje dwóch Polaków poradzi sobie dzisiaj bez większych problemów i odskoczy troszkę od strefy barażowo-spadkowej w tabeli niemieckiej Bundesligi . Kurs jest bardzo zachęcający także polecam !
2:2 PRZEGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-17, 21:39, w całości zmieniany 1 raz
Typ nr.3 (1/2 0)
Godzina:19:30
Esbjerg-Rodovre
Typ:2
Kurs:1.65
Bukmacher: IW
Tradycyjnie jak co piatek zostanie rozegrana kolejka hokejowej dunskiej ligi hokejowej.Wsrod wszystkich spotkan jedno wydaje sie bardzo dobre do puszczenia.Zajmujacy jak narazie zdecydowanie 1 miejsce w lidze Rodovre zagra z zajmujacym ...rowniez pierwsze miejsce (tyle ze od konca) zespolem Esbjerga.Rodovre w poprzednim spotkaniu wygralo na wlasnej tafli z mocnym Herningiem 4-2.A jeszcze wczesniej ogralo Rodovre na wyjezdzie Nordesjylland 5-2.Kurs 1.65 w meczu wyjazdowym najlepszej ligowej druzyny z najslabsza (przynajmniej wg. tabeli) zwazajac na ostatnia forme obydwu zespolow jest co najmniej przyzwoity wiec mozna sie zdecydowac na puszczenie dwojki w tym spotkaniu.
2:3 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-17, 21:40, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiejszego wieczora odbędzie się kilka spotkań niemieckiej drugiej bundesligii.Jednym z tych meczów będzie pojedynek Kaiserslautern z Ahlen.Zespół 'Czerwonych diabłów' jest w tym sezonie jedną z niespodzianek ligowych ,gdyż gra naprawde bardzo dobrze i znajduje się w ścislej czołówce tabeli ligowej.Zespół gości ,czyli Ahlen jest beniaminkiem i przyznać trzeba ,że poczyna sobie jak na beniaminka niezle, chociaż ostatnich kolejkach graja jakby słabiej, jednak mimo to zdobywaja punkty, które mogą okazać się ważne w końcowym rozrachunku.Ja uważam jednak, że Kaiserslautern wygra to spotkanie .Mało tego, myśle ze mogą wygrać więcej niż jedną bramką bo na własnym stadionie graja ładnie dla oka, ofensywnie i jeśli tylko narzucą swój styl gry zespołowi gości to o wynik jestem spokojny.
4:1 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-17, 20:24, w całości zmieniany 1 raz