Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
16:30 Turniej ATP Wiedeń: Karlovic - Ferrero
Typ: Ferrero
Kurs: 1.95
Buk: Interwetten
Dziś w Wiedniu ciekawy mecz, w którym zmierzy sie wielki Ivo Karlovic z Hiszpanem Ferrero. Jak wiemy gra Chorwata opiera sie glownie na serwisie, jego uderzenia z głębi kortu i poruszanie sie to najgorsze punkty Karlovica. Ivo ostatnio nie znajduje sie w najwyzszej formie, slaby turniej w metz gdzie przegral z Moya. Ferrero ladnie sie zaprezentowal w Chinach, ogral Verdasco i urwal seta Roddickowi. Styl gry Karlovica nie przekonuje mnie, samym serwisem meczu z doswiadczonym hiszpanem nie wygra i na dodatek słabsza forma chorwata wskazuja na wygrana Juana Carlosa.
0:2 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-07, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
Spotkanie 11. i 12. druzyny szwedzkiej Allsvenskan. Obie druzyny to typowi " sredniacy " ekstraklasy szwedzkiej, nie grozi im póki co spadek z ligii, a o wyższe cele niż środek tabeli w tym momencie nie mają możliwości walczyć. Malmo w meczach u siebie prezentuje się bardzo równo, otóż w 12 meczach zanotowało bilans 4-4-4 co świadczy o pewnej regularności tej druzyny w poczynaniach na własnym terenie. Natomiast Orebro, także pod wzgledem spotkan wyjazdowych wykazuje niezwykly nacisk na przecietnosc gry i zdobywanych punktów, w 12 spotkaniach bilans 3-5-4.
Typuje to spotkanie jako remis także ze wzgledu na bezposrednie mecze jakie rozgrywane były na przestrzeni poprzednich lat. Pomimo tego, że remisy w tych spotkaniach padały do tej pory tylko na stadionie w Orebro to wynik bardzo często oscylował wokół takiego własnie rezultatu.
Tak wiąc moja analiza opiera się na 2 aspektach. Fakcie, iż w tej fazie rozgrywek zarówno Malmo jak i Orebro nie walczą już o żadne zanczące cele, pozostaje im praktycznie wegetacja i tzw. dogranie sezonu co moze wplynac na niewielkie zaangazowanie w gre i wynik zblizony do 0-0. Oraz druga sprawa to dość czeste wyniki remisowe jakie osiagaja obie drużyny. Malmo na własnym stadionie nie zremisowało od 2 spotkań, tak więc statystycznie rzecz ujmując mozna spodziewać się własnie takiego rezultatu. Oczywiście to tylko statystyki, jednak wytypowanie remisu w spotkaniu piłkarskim to czysta loteria, której ja jednak uległem.
3:1 PRZEGRANY
_________________ Wiara czyni cuda ... Pamietajcie o tym ...
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-07, 20:12, w całości zmieniany 1 raz