Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Są pewne postawy, aby Gulbis był uznany za underdoga w tym meczu, bo miał niedawno kontuzję, ale poza tym to Gulbis i Tipsarevic są mniej więcej podobnymi graczami jeśli chodzi o klasę. Tipsarevic wraca po kontuzji, więc jego forma jest niewiadomą, ale w pierwszej rundzie 2-0 z Chardym, który grał u siebie i choć nie jest żadnym wielkim talentem, zawsze potrafi sprawić trochę kłopotów (np. wyciągając z 0-2 na 3-2 przeciwko Nalbandianowi na Wimbledonie). Innym argumentem za Tipsarevicem jest to, że jest świeży i wypoczety i na pewno głodny zwycięstw. Dość często zawodnicy wracający po przerwie mają w sobie sporego powera (np. Delic, który rozniósł Soedę2-0 i Querreya 2-0). Gulbis po US Open na hardzie nie grał. Tylko 3 występy na clayu. W Bukareszcie przegrał w pierwszej rundzie z Gabashvilim (lol) a w Pucharze Davisa wygrał z Fogninim i Seppim. Ta druga wygrana zasługuje na uznanie, choć Seppi wyraźnie spuścił z tonu ostatnio. Stawiając na Gulbisa w małych turniejach zawiodłem się parę razy. Potrafi on zagrać fantastycznie, ale robi to raz na 10 meczy i to tylko w wielkim szlemie. Jest to wg. mnie kolejny zawodnik, którego nie warto grać jako faworyta. Dodatkowo, co wiele razy już mówiłem, jest leniem, bo pochodzi z bogatej rodziny i zwyczajnie nie chce mu się grać. Tipsarevic postawi mu poprzeczkę bardzo wysoki i jeśli Gulbis się nie skoncentruje i nie zagra dobrze, to będzie z nim kiepsko. Wg. mnie kurs na Gulbisa nie jest opłacalny i biorę Tipsarevica.
0:2 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez shymek 2008-10-01, 20:56, w całości zmieniany 1 raz
Ciąg dalszy zmagań najlepszej ligi świata. Atletico podejmuje dziś u siebie zespół z Marsylii. Bardzo zdziwił mnie taki kurs, no może nie aż tak bardzo ale ja bym dał niższy Jest naprawdę zachęcający. Hiszpanie są w formie, z ostatnich 4 meczy wygrali 3 w tym na wyjeździe rozgromili PSV 3:0. Widać że bardzo zależy im na LM. Dawno w niej nie gościli a że jest to pierwszy mecz na ich stadionie będą za wszelką cenę chcieli go wygrać.
Marsylia natomiast jest w dołku, we wrześniu nie wygrali żadnego spotkania!! Ich wysoko pozycja w ligowej tabeli jest spowodowana terminarzem gdyż mieli na początku słabszych rywali. Na pewno ich morale nie są zbyt wysokie.
PS. Łatwa nagroda za wrzesień Teraz będzie na pewno ciężej ale mam zamiar znów powalczyć
2-1 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-10-01, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Coppa Italia
Lazio Rzym-Atalanta Bergamo
Typ: Lazio -1 EH
Kurs: 2.8
Jak wszyscy zainteresowani piłką zapewne wiedzą, Lazio jest sensacją tegorocznej edycji Serie A. Idą jak burza, po 5 kolejkach zajmują fotel lider, pokonując np Fiorentine a przegrywając tylko na San Siro z Milanem, który od tego meczu zaczął grać w końcu to na co stać rossonerich. Genialnym transferem okazał się Mauro Zarate, który jest również liderem klasyfikacji strzelców. Jeśli Rzymianie wygrywają w tym sezonie to przynajmniej różnicą dwóch bramek. Tak było kolejno z Cagliari (4:1), Sampdorią (2:0), Fiorentiną (3:0) i w końcu Torino (3:1). W CI również wygrali zdecydowanie z Benevento 5:1 ale tutaj nikt innego rezultatu nie brał po uwagę. Mimo, że jest to puchar, Delio Rossi wystawi prawdopodobnie następujący skład:
Muslera, De Silvestri, Diakitè, Rozenhal, Kolarov, Meghni, Ledesma, Manfredini, Foggia, Makinwa, Zarate.
Zamiast Zarate może wybiec w ataku S. Inzaghi. Największym zagrożeniem tego typu jest bramkarz Lazio Muslera, choć jak narazie radzi sobie dobrze w bramce a dodatkowo Atalanta nie należy do zespołów strzelających bramki jak na zawołanie (póki co 3 w 5 kolejkach).
Co do Atalanty... Jak wspomniałem ich dorobek strzelecki nie jest imponujący, ale warto zaznaczyć, że stracili też tylko 3 bramki. Tylko albo aż, bo przeciwnicy do tej pory nie byli raczej z najwyższej półki (Cagliari, wygrana 1:0; Catania, porażka 0:1; Siena czy Bologna, zwycięstwa nad obiema drużynami po 1:0). Kiedy przyszło zmierzyć się z Romą, która przecież jest i tak w dużym dołku, przegrali już 2:0. Dlatego też dość wysoką pozycję Atalanty traktowałbym z lekkim przymrużeniem oka. Dodatkowo cień na ich występy rzuca minimalne zwycięstwo w CI nad Modeną 2:1, która w Serie B zamyka tabele.
Jeśli do składu Lazio powróci Rocchi, ten typ jeszcze zyska na wartości, póki co nie wiadomo jeszcze czy zagra.
Oczekuję, że dzisiaj Rzymianie sprawią srogą lekcje futbolu zawodnikom z Bergamo i udowodnią im, że minimalnymi zwycięstwami nad drużynami z dołu tabeli będą mogli co najwyżej obronić się przed spadkiem.
Obym się nie mylił z tą lekcją jak wczoraj...
2-0 WYGRANY
_________________ +++ FORZA iNTER +++
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-10-01, 21:26, w całości zmieniany 1 raz
20:45 Liverpool - PSV Eindhoven
Typ: Liverpool -1.0 EH /handicap
Kurs: 2.0
Bukmacher: Interwetten
Spotkanie 2 roznych druzyn Liverpool od poczatku sezonu zaczal grac dobrze momentami bardzo dobrze, wygrane z Manchesterem united czy wygrana na wyjezdzie z Maryslia to sa naprawde bardzo dobre wyniki a i gra w tych spotkaniach byla bardzo dobra. Natomiast forma PSV jest tragiczna, to ze sa na 2 miejscu w slaej lidze holenderskiej nie oznacza, ze graja dobra pilke bo wygrywaz z takimi przeciwnikami ja Voolendam czy Sparta to nic trudnego, ale to co pokazli w spotkaniu z Atletico, gdzie na wlasnym stadionie przegrali 3:0 i nie oddali chyba nawet celnego strzalu to totalna porazka. Drugie miejsce w lidze angielskiej i 2 w lidze holenderskiej to znaczaca roznica, poniewaz ta pierwsza jest o kilka klas lepsza i nie ma co sie sugerowac pozycja w lidze PSv tylko ich aktualna forma.
Sklady w jakich zagraja:
Liverpool: Reina - Arbeloa, Carragher , Agger, Dossena - Babel, Mascherano, Gerrard, Kuyt - Keane, Torres
PSV: Isaksson - Kromkamp, Salcido, Marcellis, Brechet - Wuytens, Simons, Mendez - Lazovic, Dzsudzsak, Koevermans
Gospodarze znakomity sklad, ostatnio do formy wrocil Torres ktory strzeli 2 decydujace bramki z Evertonem, oraz Kean ktory bardzo dobrze wprowadzil sie do druzyny, A poza tym caly sklad maja bardzo dobry i mam nadzieje ze w tym sezonie wreszcie zajda wysoko w lidze moze nawet i mistrzostwo. Psv nie ma zadnych konkretnych gwiazd ich sklad z poprzedniego sezonu za bardzo sie nie zmienil a po za tym graja o wiele gorzej niz w zeszlym sezonie. Tak wiec jak dla mnie pewne zwyciestwo Liverpoolu z handicapem po dobrym kursie. Polecam rowniez granie na to ze PSV nie strzeli bramki kurs kolo 2 takze rowniez ladny
W przypadku handicapów piszcie jeszcze czy dany handicap to handicap europejski czy azjatycki. Różnica jest znaczna. /handicap
3-1 WYGRANY
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-10-01, 21:42, w całości zmieniany 3 razy
Typ nr 1
20:45 Liga Mistrzow: Liverpool - PSV
Typ: 1/1
Kurs: 1,80
Bukmacher : Interwetten
Dzisiaj o godzienie 20.45 czasu polskiego na Anfield Road FC Liverpool podejmuje mistrza Holandii PSV Eindhoven. Absolutnym faworytem tego pojedynku sa podopieczni Rafa Beniteza. FC Liverpool to zespol klasowy, ulożony i o jasno określonych celach. U mistrzow Holandii przed sezonem doszlo do radykalnej zmiany, czyli przyjścia na ławke trenerską pracującego ostatnio w Bundeslidzie, Huuba Stevensa. PSV w lidze radzi sobie nieźle. Wygrał 3 z 4 meczy, przegral jedynie z Alkmaar na wyjezdzie. Trzeba wziasc jednak pod uwage "sile" zespolow z Eredivisie. Dopiero mecz I kolejki Ligi Mistrzów zweryfikował faktyczną formę zespołu z Holandii po przyjsciu Stevensa. Holendrzy w tragicznym stylu przegrali z Atletico Madrid 0-3 u siebie.
Liverpool spotkal sie dotychczas dwukrotnie z zespolem z Eindhoven na Anfield Road. Obydwa te pojedynki wygral (2-0, 1-0). Jak trudnym terenem w tym roku jest Anfield przekonal sie nie tak dawno Manchester Utd., ktory ulegl FC Liverpool w stosunku 1-2. Obydwa zespoly przystapia do meczu bez wiekszych oslabien, a roznica potencjalow obu druzyn pozwoli prowadzic juz po pierwszej polowie ekipie Rafy Beniteza i bez problemow dociagnac zwyciestwo do koncowego gwizdka.
UNIEWAŻNIONY. Przeczytaj dokładnie regulamin. Po pierwsze: Liverpool już jest wytypowany, po drugie 1/1 jest niedozwolonym zakładem. /handicap
Ostatnio zmieniony przez handicap 2008-10-01, 19:14, w całości zmieniany 1 raz