Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Bardzo fajny kurs dziwi mnie że na Arke daja tylko 2,35. Lechia jest u siebie bardzo mocna i na pewno jest w stanie wygrać z grającą ostatnio w kratkę Arką. Z ostatnich 4 spotkań piłkarze Arki zdołali wygrać tylko dwa, przegrywają w Gliwicach z Piastem i co można uznać za sporą niespodziankę w Jastrzębiu z GKSem . Lechia zaś wygrała 6 z 7 ostatnich spotkań tracąc punkty jedynie z rewelacyjnym Podbeskidziem.
Bardzo fajny kurs dziwi mnie że na Arke daja tylko 2,35. Lechia jest u siebie bardzo mocna i na pewno jest w stanie wygrać z grającą ostatnio w kratkę Arką. Z ostatnich 4 spotkań piłkarze Arki zdołali wygrać tylko dwa, przegrywają w Gliwicach z Piastem i co można uznać za sporą niespodziankę w Jastrzębiu z GKSem . Lechia zaś wygrała 6 z 7 ostatnich spotkań tracąc punkty jedynie z rewelacyjnym Podbeskidziem.
to spojrz najpierw z kim grała Lechia ostatnio, kadrowo Arka jest o klase lepsza, predzej dałbym 2, albo pewniaka na x2, ale skoro chcesz stawiac na Lechie dlatego ze kurs fajny i dlatego ze Arka wtopila dwa mecze wyjazdowe z rewelecjami tego sezonu II ligi to powodzenia..
krzys_nowak napisał/a:
Lechia Gdansk - Arka Gdynia 1 2,70
to spojrz najpierw z kim grała Lechia ostatnio, kadrowo Arka jest o klase lepsza, predzej dałbym 2, albo pewniaka na x2, ale skoro chcesz stawiac na Lechie dlatego ze kurs fajny i dlatego ze Arka wtopila dwa mecze wyjazdowe z rewelecjami tego sezonu II ligi to powodzenia..
nie tylko dla tego, Arka miała wymiatać i pewnie awansować do OE (zmam takich co twierdzili że wygrają większość spotkań ) a jak narazie w II lidze jest bardzo ciekawie jest szeroka czołówka i na pewno będzie bardzo ciekawie
z tego co czytam to wszyscy boją sie zadymy bramy stadionu zamykają 15 min przed rozpoczęcie, biletów już nie sprzedają
A ja tylko dodam od siebie, że na boisku nie grają nazwiska tylko piłkarze i że najlepiej ten mecz odpuścić bo nie ma się co pchać w takie coś. Lechia ostatni raz w tym sezonie punkty straciła 28 sierpnia. Z 7 meczów u siebie 5 wygranych 1 remis 1 porażka. Histroria też przemawia za Lechią.
_________________ We will never die,because we are UNITED
Kręci się ziemia, pozwól, że coś ci opowiem
Pozwól, ten rajski ogród zaczął się gdy skończyłem liceum
Życie jak w baśni, dążyłem do celu
Jeden z bandy frajerów, który chciał zostać poetą
I zadarł z prawa literą w pogoni za monetą
Kara i terror bo w szkołach nie znalazłem spokoju
Zacząłem szukać tego snu gdzie indziej smaku hardcoru
nie tylko dla tego, Arka miała wymiatać i pewnie awansować do OE (zmam takich co twierdzili że wygrają większość spotkań ) a jak narazie w II lidze jest bardzo ciekawie jest szeroka czołówka i na pewno będzie bardzo ciekawie
z tego co czytam to wszyscy boją sie zadymy bramy stadionu zamykają 15 min przed rozpoczęcie, biletów już nie sprzedają
0-0
z realacji wynika, że zdecydowanie lepsze sytuacje mieli Lechici, w sytuacji sam na sam Bledziu wygrał pojedynek z Andruszczakiem
Podbeskidzie gdyby nie minusowe punkty byłoby liderem 2 ligi, Kmita w tym sezonie jeszcze nie wygrała ledwie remisując 6 spotkań. Nic nie wskazuje na nagłą metamorfozę gospodarzy. Zwycięstwo Kmity będzie sensacją . Dla wielu jest zaskoczeniem iż Podbeskidzie tak dobrze gra, oby grali tak dalej . Kmita powinna grać w 3 lidze, niestety grają w 2 i efekty tego widać ale już niedługo będą grali tam gdzie powinni
Podbeskidzie gdyby nie minusowe punkty byłoby liderem 2 ligi, Kmita w tym sezonie jeszcze nie wygrała ledwie remisując 6 spotkań. Nic nie wskazuje na nagłą metamorfozę gospodarzy. Zwycięstwo Kmity będzie sensacją . Dla wielu jest zaskoczeniem iż Podbeskidzie tak dobrze gra, oby grali tak dalej . Kmita powinna grać w 3 lidze, niestety grają w 2 i efekty tego widać ale już niedługo będą grali tam gdzie powinni
Kmita zmieniła trenera. Poza tym lepiej sobie darować to spotkanie, bo "trafi się ślepej kurze ziarno". Ja poważnie zastanawiam się nad Pelikan - Łomża 1. Kiedyś muszą w końcu wygrać, a Łomża gra średnio wg. mnie
najpewniejszy mecz kolejki to Śląsk - Motor 1 1,65. Nie widze innej opcji. Motorowcy złapali zadyszkę, a WKS gra u siebie gdzie ogrywa praktycznie wszystkich. 3 pkt zostają we Wrocku i tyle.
P.S.Odnośnie derbów Trójmiasta, to Krzysiu. Gdzie ty tam miałeś jakieś sam na sam. Oglądałem mecz i przez 90 minut obydwie drużyny nie zrobiły składnej akcji Ale to juz rozkminka do innego tematu na naszym forum
Wysłany: 2007-10-23, 13:06
Arka - Motór 1 1,4
Kurs za darmo. Motorowcy są w tym sezonie na trudną walkę o utrzymanie w lidze. Myślę, że nie mają czego szukać w pojedynku na terenie drużyny, która dysponuje najlepszą kadrą w lidze.Gdyby nie ujemne punkty, to Arka byłaby w tym momencie liderem. Myślę jednak, że z czasem osiągną swój cel i staną na szczycie tabeli. Tym czasem wg. mnie w piątek na luzie ograją Motor
Wysłany: 2007-11-07, 20:40
W nadchodzącej kolejce zostanie rozegranych kilka meczów prawdy
Najpierw najpewniejsze typy:
Motór-Piast 1x 1,46 ---->>>>dalej z uporem maniaka będe grał przeciwko Piastowi, gdyż nie uważam aby to była druzyna do awansu . Motor jest generalnie średnią drużyną, ale ma momenty kiedy zaskoczy pozytywnie (vide ostatnia kolejka). Tym razem grają u siebie i porównałbym ich sytuację do Widzewa w meczu z Koroną. Wg. mnie nie przegrają, a istnieje szansa, że zgarną 3 pkt.
Odra Opole - Wisła Płock 1x 1,36 -->>>> tutaj podobna sytuacja z tym, że kurs taki sobie już. Plock gra generalnie słabo i mam nadzieje, że kolega Grzybek wpisze się tutaj i przyzna mi rację. Wiem, że Odra też nie gra wybitnie,ale Wisła ma problemy z wygrywaniem u siebie, więc o czym my rozmawiamy w przypadku meczu na wyjeździe?Odra u siebie jest calkiem solidna.
Odra Opole - Wisła Płock 1x 1,36 -->>>> tutaj podobna sytuacja z tym, że kurs taki sobie już. Plock gra generalnie słabo i mam nadzieje, że kolega Grzybek wpisze się tutaj i przyzna mi rację. Wiem, że Odra też nie gra wybitnie,ale Wisła ma problemy z wygrywaniem u siebie, więc o czym my rozmawiamy w przypadku meczu na wyjeździe?Odra u siebie jest calkiem solidna.
Tu muszę niestety w tej chwili przyznać rację chociaż w meczu z Polonią już było widać lekką poprawę , a grali bez kilku podstawowych graczy . W tym meczu do gry po tym jak pauzował za kartki wraca Peszko oraz Kreto , także będzie jako takie zagrożenie bramki Odry . Rozsądnie jest zagrać 1X , chociaż ja liczę na jakieś wymęczone 1:0 dla Wisły
Tu muszę niestety w tej chwili przyznać rację chociaż w meczu z Polonią już było widać lekką poprawę , a grali bez kilku podstawowych graczy . W tym meczu do gry po tym jak pauzował za kartki wraca Peszko oraz Kreto , także będzie jako takie zagrożenie bramki Odry . Rozsądnie jest zagrać 1X , chociaż ja liczę na jakieś wymęczone 1:0 dla Wisły
a ja tu bardziej bym stawial X2 na Płock, kursy bardzo podobne, a chyba nie warto ryzykowac 1X, Odra to taki typowy sredniak ligi ktory raczej nie bedzie mial wiekszych problemow z utrzymaniem, nad strefą spadkową razem z Odrą sa rowniez Turek, Łomża i Motor i to raczej w tych druzynach nalezy szukac spadkowicza, ale...Wisła nadal walczy o awans, mimo ze nie grają rewelacji to mają tylko 4 punkty straty do miejsca barazowego, to nie jest duzo. Dla Odry dobrym rezultatem bedzie remis i chyba raczej beda starali sie wlasnie taki wynik utrzymac niz walczyc za wszelka cene o zwyciestwo. Po stratach kilku pkt Płock nie moze sobie pozwolic znowu na przegraną z taka przecietna druzyną.
Warta - Arka 2 1.76 STS
Dla mnie pewniak kolejki, kurs troche przesadzony, Arka jest w gazie, 4 zwyciestwa z rzedu to nie przypadek, w koncu zaczynaja grac tak jak potrafią i jaka maja kadre, Warta szykuje sie do spadku, zespol bez reweralcji probuje ciułać punkty ale nie tym razem, Warte widzialem pare razy w III lidze - sezon temu, nie zachwycali grą ani umiejetnosciami a mimo to często potrafili wymeczyc zwyciestwo i awansowali do II ligi, bez gigantycznych transferow raczej skazani na spadek. Arka wiedzac ze rywale z tabeli maja raczej łatwe mecze z beniaminkami sa skazani na zwyciestwo, roznica klas miedzy zespolami sporawa, atutem na pewno wlasne boisko Warty, ale juz w tej rundzie odniesli na nim kilka porazek, tak wiec nie widze zadnych argumentow aby nie zrobili tego kolejny raz.
Dla mnie pewniak kolejki, kurs troche przesadzony, Arka jest w gazie, 4 zwyciestwa z rzedu to nie przypadek, w koncu zaczynaja grac tak jak potrafią i jaka maja kadre, Warta szykuje sie do spadku, zespol bez reweralcji probuje ciułać punkty ale nie tym razem, Warte widzialem pare razy w III lidze - sezon temu, nie zachwycali grą ani umiejetnosciami a mimo to często potrafili wymeczyc zwyciestwo i awansowali do II ligi, bez gigantycznych transferow raczej skazani na spadek. Arka wiedzac ze rywale z tabeli maja raczej łatwe mecze z beniaminkami sa skazani na zwyciestwo, roznica klas miedzy zespolami sporawa, atutem na pewno wlasne boisko Warty, ale juz w tej rundzie odniesli na nim kilka porazek, tak wiec nie widze zadnych argumentow aby nie zrobili tego kolejny raz.
właśnie o tym meczu miałem pisać, ale wszystko już zostało napisane ... Dołożę jeszcze to :
Cytat:
Kolejny już raz w tym sezonie trener Baniak ma problemy ze skompletowaniem kadry na mecz ligowy. Ze względu na kontuzje w meczu z Arką wykluczony jest udział Norberta Tyrajskiego, Macieja Truszczyńskiego, Tomasza Lewandowskiego, Arkadiusza Żarczyńskiego. Pod dużym znakiem zapytania stoi występ kapitana Warty Tomasza Magdziarza. Ze względu na kartki w meczu nie wystąpi również Błażej Jankowski, o możliwości gry Pawła Kaczorowskiego zadecyduje czwartkowe posiedzenie Wydziału Gier.
Po raz kolejny do kadry włączeni zostaną piłkarze grupy młodzieżowej Warty Poznań.
Z oficjalnej strony Warty Poznań.
_________________ We will never die,because we are UNITED
Wysłany: 2007-11-10, 14:30
Dobra to Arka(chociaż średnio mi to pasuje ) wygląda na faworyta .
Zastanawiam się tez nad meczem Pelikan - Śląsk i tutaj zaskocze wszystkich, bo wiadome serce mówi pewna wygrana WKSu, ale rozum mówi 1x jak nic. Osobiście odpuszczam ten pojedynek, ale wydaje mi się, że Śląsk nie zgarnie 3 punktów w Łowiczu
W miarę pewnie natomiast wygląda typ Lechia - Tur 1 1,4
Goście już się wypalili i po początkowych sukcesach grają swoje -średniawke. Lechia wciąz ma plany na awans i generalnie takie pojedynki powinna wygrywać bez większych problemów. Wg. mnie Kubicki w miarę poukładał tą drużynę i powinno być dobrze i Lechiści zakończą jesień wygraną
Wysłany: 2007-11-10, 14:44
Jak najmocniej muszę się zgodzić z Nazimkiem...Jeżeli Lechia nie wygra to będę bardzo mocno zdziwiony (a nawet coś więcej ) Od początku u nas powinna zagrać para dwóch szybkich i dobrze wyszkolonych technicznie napastnikow, do tego skrzydła wracają do normalności (przynajmniej tak myślę) i z Turem spokojnie nawet handicap powinien wejść.
PS
Nazimek wysłałeś? Bo musze wtedy z Darkiem się ustawić
_________________ O nasz...
My wierzymy tylko w BKS! Hej Lechio! O nasz...!
Ostatnio zmieniony przez great91 2007-11-10, 14:48, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-11-10, 14:50
great91 napisał/a:
Jak najmocniej muszę się zgodzić z Nazimkiem...Jeżeli Lechia nie wygra to będę bardzo mocno zdziwiony (a nawet coś więcej ) Od początku u nas powinna zagrać para dwóch szybkich i dobrze wyszkolonych technicznie napastnikow, do tego skrzydła wracają do normalności (przynajmniej tak myślę) i z Turem spokojnie nawet handicap powinien wejść.
PS
Nazimek wysłałeś? Bo musze wtedy z Darkiem się ustawić
No Lechia powinna wygrać. A jeśli szybkim (no OK) i dobrze wyszkolonym technicznie napastnikiem jest Cetnarowicz to nie mam pytań . Ale wygrać to chyba wygracie, z handi bym nie szalał. Niech bedzie chociaż 1-0
A koszulke dostaniesz, nie martw sie. Juz za 2 tyg bedziesz mógł w niej paradować
Wysłany: 2008-03-03, 21:43
Ruszamy......................
Śląsk Wrocław - Kmita Zabierzów 1 1,3
Lider drugiej ligi podejmuje drużynę, która wciąż jest bez zwycięstwa. Wrocławianie walczą o awans do OE (nikt nie patrzy na wały Drzymały i prezesów). Po kolei Śląsk u siebie gra bardzo dobrze 6-3-0. Kmita na wyjeździe 0-4-5. Teraz kilka spraw kadrowych. We Wrocławiu trener dostał w zasadzie wszystkich zawodników, których chciał. Uzupełnił kadrę i generalnie Śląsk ma być jeszcze mocniejszy na wiosnę. W Kmicie jak dla mnie partyzantka. Powracali karierowicze z innych klubów, pobrano jakies inne odpady i niby walczą, tylko o co? W sparingach zabierzowianie grali słabo. Pierwsze wygrane odnieśli z grupami młodzieżowymi włoskich drużyn i ostatnio z GKS Katowice. Tak to dramat. Na jesień Śląsk wymeczył 1-0 w Zabierzowie, ale to był jeszcze Śląsk grający totalną padakę. Tym razem wydaje mi sie, że będzie OK i WKS dobrze rozpocznie wiosnę. Mam nadzieje, że zamieszanie z Drzymałą nie wpłynie źle na piłkarzy. Myślę jednak, że Tarasiewicz jest na tyle dobrym trenerem, że wpłynie odpowiednio na kopaczy.
Dalej..........
Arka Gdynia - Podbeskidzie 1 1,4
Kolejny wg. mnie pewny meczyk. Arka ma mocną kadrę, nawet bardzo mocną. Na jesień grali jednak wg. mnie średniawo. Może teraz będzie lepiej. Z Arki nikt nie odszedł, Stawowy dołączył do kadry paru młodych. Arka u siebie 7-2-0. Podbeskidzie na wyjeździe 3-3-3. Drużyna z Bielska nie poczyniła jakichś znaczących transferów. Wg mnie rozgrywki skończa mniej więcej na takiej pozycji jaką teraz mają (10). Na wiosnę będą sobie grali na luzie i tyle. W tym spotkaniu na bank bardziej zdeterminowani będą "Arkowcy" i wg. mnie wygraja to spotkanie. Na jesień w Bielsku-Białej górą była Arka (1-0).
I ostatni w miarę pewny typ
Wisła Płock - Motor Lublin 1 1,4
Wg. mnie jest to mecz ostatniej szansy dla gospodarzy. Jak w tym spotkaniu zgubią punkty, to niestety ale marzenia o awansie mogą sobie odłożyć na później. Wg. mnie spośród wszystkich drużyn 2. ligi Wisła poczyniła największe transfery: JArczyk, Wiśniewski, Sobczak, Wiśniewski ze Znicza (super strzelec) itd. Są to wszystko uznane nazwiska. Pozostaje tylko pytanie czy oni będą w miarę coś grali, bo prawda jest taka, że jak nie będa zapieprzali na 100% to nikt im w 2 lidze tanio skóry nie sprzeda. Jeżeli Wisła zacznie funkcjonować od tego spotkaniu, to wg. mnie Motor może zapomnieć o jakichkolwiek sukcesach w nadchodzacym meczu. Lublinianie przystępują do rundy wiosennej osłabieni: do Piasta odszedł Prędota i jest to głownie osłabienie. Oprócz tego do Plocka odszedł Tomczyk. Znaczacych wzmocnień brak cel na wiosnę - walka o utrzymanie. Reasumując, jak Motor to spotkanie przegra to świat im się nie zawali. Jak Wisła nie wygra, to żegnaj walko o awans.
Łyk statystyki:
Na jesień wygrała Wisła 2-1
Myślę , że jedno z pewniejszych spotkań w tej kolejce rozgrywek na zapleczu ekstraklasy Nafciarze którzy nie próżnowali w zimowym okienku transferowym , przyszli bardzo pożyteczni zawodnicy jak chociażby defensorzy Jacek Wiśniewski czy Sławek Jarczyk , a do tego dochodzi niezły duet snajperów jaki zapewne będą tworzyć Bartek Wiśniewski(przyszedł w przerwie ze Znicza - strzelec 8 bramek w rundzie jesiennej) oraz powracający po raz kolejny do Płocka i prezentujący w sparingach niezłą formę Paweł Sobczak Co do graczy Motoru to raczej nie wzmocnili się oni zawodnikami wyższej klasy . Przybyli zawodnicy są to raczej piłkarze z niższych lig , którzy dopiero będą się ogrywali i dla których drugoligowe pojedynki będą nowością . Nafciarze pod wodzą trenera Ojrzyńskiego zapowiadają skuteczną walkę o powrót do ekstraklasy. Strata 8 pkt do prowadzących Śląska i Piasta jest spora i dlatego z takimi drużynami jak Motor Nafciarze powinni sobie radzić , tymbardziej grając u siebie Motor który o awansie może tylko pomarzyć będzie musiał się tylko skupić na gromadzeniu punktów , żeby utrzymać się z dala od strefy spadkowej. Nastroje w drużynie Wisły są niezwykle bojowe , żaden zawodnik nie może być pewny wyjścia w podstawowej jedenastce , gdyż Leszek Ojrzyński ma praktycznie na każdą pozycję dwóch zawodników, także taka rywalizacja może tylko wyjść na dobre Wiśle . Myślę , że przy dobrej formie Bartka Wiśniewskiego i szalejącego na skrzydle Sławka Peszki oraz trzymającego w ryzach całą obronę Jacka Wiśniewskiego Nafciarze powinni łatwo sobie poradzić z bądź co bądź słabszym od siebie przeciwnikiem Według mnie będzie pewne zwyciestwo Nafciarzy , ja stawiam na 3:0 i jeżeli znajdę gdzieś zakłąd z handicapem to nie zawacham się z niego skorzystać
ŁKS Łomża v Polonia Warszawa
Typ: 2 Kurs: 1.90
Godzina: sobota 14:00
Ciekawy pojedynek się szykuje wczesnym popołudniem w Łomży , gdzie miejscowy Łks podejmować będzie kandydata do awansu czyli warszawską Polonię Polonia jak narazie zajmuje piątą pozycję ze stratą 5 punktów do czołowych lokat , natomiast sytuacja gospodarzy nie jest zbyt różowa gdyż znajdują się oni w strefie spadkowej i każda strata punktów będzie ich przybliżała do niechcianego przez nikogo spadku . Polonia nie szalała jakoś bardzo podczas okienka transferowego , ale pozyskanie chociażby Krzysztofa Kazimierczaka , Mariusza Liberdę czy Grzegorza Piechnę wygląda przyzwoicie . Niesamowicie zmotywowani jadą piłkarze Czarnych Koszul na to wyjazdowe spotkanie z Łks-em , wiedzą , że jeżeli chcą do końca walczyć o awans to każdy punkt jest na wagę złota . A z takimi przeciwnikami jak klub z Łomży niestety , ale Polonia musi wygrywać . Myślę, że będzie to w miarę wyrównane spotkanie i zakończy się skromnym jednobramkowym zwycięstwem gości, a kurs jak na takie spotkanie bardzo ciekawy i jak najbardziej warty zagrania
a tak jeszcze bez analizy myślę , że można spróbować zagrać :
Znick Pruszkow v GKS Katowice X2 1.50
Arka Gdynia v Podbeskidzie Bielsko Biala 1 1.44
Ostatnio zmieniony przez Grzybek 2008-03-09, 17:33, w całości zmieniany 1 raz
Slabiutki Pelikan, ktory zdobyl do tej pory 10 pkt w lidze i stracil najwiecej - az 45 bramek nie ma czym przeciwstawic sie Arce. Nawet u siebie jest to bardzo slaby zespol, ktory dostawal baty od zespolow z czolowki tabeli po 4:0 czy 5:0. W pierwszym meczu zremisowali ze slabą Stalówką i ten zdobyty punkt na wyjezdzie mogą uznac jako sukces. W czołówce spory ścisk, 6 zespolow walczacych o ekstraklase dzieli minimalna roznica, na pewno Arka nie pozwoli sobie na strate punktow z ogórkiem jakim jest Pelikan. W zeszłej rundzie w Gdyni gospodarza gładko wygrali 4:0, teraz powinno byc podobnie, kurs na pewno bedzie ostro spadal, brać
Ostatnio zmieniony przez czacza 2008-03-27, 18:36, w całości zmieniany 1 raz