Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Formuła 1 » GP Kanady
Zamknięty przez: Chomik
2008-06-18, 13:01
GP Kanady
Autor Wiadomość
Chomik

Spurs, Juve & Jaga!

Pochwał: 162
Wysłany: 2008-06-03, 09:23   GP Kanady

Dane podstawowe:

tor: Giles Villeneuve Circuit
długość okrążenia: 4.361 km
ilość okrążeń: 70
dystans: 305.270 km
runda Mistrzostw Świata: 7 z 18

Szkic toru:

Terminarz GP

06.06.2008 Piątek

1. Trening 16:00
2. Trening 20:00

07.06.2008 Sobota
3. Trening 16:00
Kwalifikacje 19:00

08.06.2008 Niedziela
Wyścig 19:00

Chomik

Spurs, Juve & Jaga!

Wysłany: 2008-06-07, 15:30   

Przed nami GP Kanady, zapowiada się bardzo interesujący wyścig, ale najpierw czas na kwalifikacje :))

Trulli - Heidfeld @ 1.30 :t:

Nick zdecydowanie lepiej prezentuje się podczas tego weekendu niż Włoch z teamu Toyoty. Kierowca BMW ma za sobą bardzo ciężkie wyścigi, w których jeździł słabo żeby nie mówić beznadziejnie. W ten weekend jakby odżył i kto wie, może znów zacznie jeździć na swoim poziomie. W piątkowych treningach Niemiec odnotowywał odnotowywał przyzwoite czasy, w pierwszym zaliczył bardzo dobry 4 czas, natomiast w drugim treningu 6. Ekipa BMW bardzo optymistycznie nastawia się przed tym wyścigiem, czyli można wywnioskować, że są dobrze przygotowani. Trulli nie zachwyca póki co. Pierwszy trening i daleka 14 pozycja. W drugim lepiej, ale też poniżej oczekiwań. Bo 10 miejsce to też zdecydowanie słabo jak na jego możliwości. Myślę, że w tym pojedynku Heidfeld powinien być zdecydowanie lepszy.

Massa - Kovalainen @ 1.33 :t:

Zdecydowanie na Brazylijczyka. Ferrari jak zwykle w czołówce stawki w pierwszym jak i w drugim treningu. Felipe prezentuje się lepiej podczas weekendu. W pierwszym treningu kierowca Ferrari bezkonkurencyjny. Zdecydowanie najszybszy na torze. Jedynie Robert miał niedużą stratę do Brazylijczyka, bo trzeci Kovalainen nieco ponad 0.6s. W drugim treningu Maasa był 5, o niecałe 0.1s za Finem. Trzeba wspomnieć, że w drugim treningu Massa miał problemy z bolidem i nie mógł spokojnie dokończyć sesji. Gdyby nie te problemy Massa z pewnością byłby wyżej od Kovalainena. Typek izi według mnie.

Reszta pewniaczków na kwale:
Heidfeld - Kubica @ 1.18 :t:
Massa - Heidfeld @ 1.15 :t:
Rosberg - Nakajima @ 1.15 :t:

//kwalifikacje po mojej myśli :)) oby podobnie było w wyścigu :)

Chomik

Spurs, Juve & Jaga!

Wysłany: 2008-06-08, 12:32   

To czas na wyścig :))

Heidfeld - Kubica @ 1.28 :t:

Dają 1.28 na to, że Robert będzie wyżej od Nicka ? Ja bym w tym pojedynku wystawił z 1.1 na Roberta. No, ale dobra jak dają to bierzemy. Nie ma co pisać, Robert z pierwszej linii, natomiast Nick dopiero z 4. Kubica zdecydowanie lepszy od Niemca. A w pojedynku kierowców Robert deklasuje 7:0 w kwalifikacjach, i 5:1 w wyścigach. Według mnie izi.

Massa - Kovalainen @ 1.45 :t:

Obaj kierowcy w kwalifikacjach poniżej oczekiwań. Zdecydowanie postawa Massy jest trochę niezrozumiała. W treningach jeździł znakomicie, a tutaj w kwalach słabo. Bo 6 czas jak na Brazylijczyka to jest zdecydowanie poniżej oczekiwań. W tym pojedynku zmierzy się z Kovalainenem, który też nie jeździł dobrze, ale w sumie może i osiągnął swój cel, bo zajął 7 miejsce. No ale wydaje mi się, że od kierowcy z McLarena wymaga się zdecydowanie więcej. Prawdopodobnie, a nawet na pewno, Massa ma bardzo mocno zatankowany bolid i to dlatego taki czas. Szykuje się inna taktyka niż zwykle, ale to tylko moje przypuszczenia. Tak czy owak, Massa zdecydowanie lepiej jeździ i jeżeli nie będzie usterek bolidów to Brazylijczyk z Ferrari będzie wyżej od Kovalainena.

Który team będzie miał dwóch zawodników w Top 3? - Każdy inny @ 2.10 :n: // dubel BMW %-) kto by pomyślał

Znalazłem taki nietypowy zakład, ale wydaje się dość pewny. Według mnie bardzo prawdopodobne jest to, że na podium będą trzy różne ekipy. Otóż wygląda to następująco. Kolejność bolidów na starcie: McLaren, BMW, Ferrari, Renault, Williams, Ferrari, McLaren. Tak więc widzimy, że Massa z Ferrari dopiero 6 jedzie, a Kovalainen dopiero 7. Tak więc Massa lub Hekki musieliby wyprzedzić ponad 3 bolidy, a trzeba zobaczyć, że stawka jest znakomita. Na wstępie już odrzucam Kovalainena, bo na 99% nie da rady. Jedynie Massa może robić problemy, ale także uważam że nie da rady. Według mnie na podium będą: Kubica, Hamilton, Kimi :))

Top 6 - Raikkonen @ 1.26, Hamilton @ 1.26, Kubica @ 1.33 :n: :n: :t: / dzięki Hamilton %-)

Tutaj także nie ma co pisać. Hamilton z PP, Kubica zaraz za nim, a Kimi jedzie 3. Są to na tyle doświadczeni kierowcy, że nie popełniają gigantycznych błędów i jeżeli nie będzie deszczu bądź usterki to będą na 99% w pierwszej 6, myślę nawet, że można dawać ich jako pierwszą trójkę zawodów.

I reszta:
Hamilton - Kovalainen @ 1.20 :n:
Kubica - Rosberg @ 1.25 :t:
Hamilton - Massa @ 1.22 :n:
Raikkonen - Massa @ 1.28 :n:

//ale wyścig... skuteczność beznadziejna, ale jest zwycięstwo Roberta :p: prawde mówiąc to Hamilton lama zwalił większość typów, ale warto było bo Robert WIN :jupi:

Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Formuła 1 » GP Kanady

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl