Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Formuła 1 » GP Francji
Zamknięty przez: Chomik
2008-06-30, 15:35
GP Francji
Autor Wiadomość
Chomik

Spurs, Juve & Jaga!

Pochwał: 162
Wysłany: 2008-06-18, 13:04   GP Francji

Dane podstawowe:

tor: Circuit de Nevers Magny Cours
długość okrążenia: 4.361 km
ilość okrążeń: 70
dystans: 4.411 km
runda Mistrzostw Świata: 8 z 18

Szkic toru:

Terminarz GP

20.06.2008 Piątek

1. Trening 10:00
2. Trening 14:00

21.06.2008 Sobota

3. Trening 11:00
Kwalifikacje 14:00

22.06.2008 Niedziela
Wyścig 14:00

Chomik

Spurs, Juve & Jaga!

Wysłany: 2008-06-21, 11:35   

Zaczynamy jak zwykle od kwalifikacji :))

Vettel - Bourdais 1.35 :t:
Vettel - Glock 2.05 :n:

Vettel znakomicie w pierwszym dniu treningów. Widać, że odpowiada mu tor we Francji. W obu treningach jeździł bardzo dobrze odnotowując dobre czasy. W pierwszym treningu odnotował 8 czas, zaś w drugim treningu jeździł jeszcze lepiej co dało mu 5 pozycję. Bourdais, jego kumpel z ekipy jeździ zdecydowanie gorzej od Niemca. Pozycja 13 i 16 w pierwszym i drugim treningu mówi sama za siebie. Znalazłem jeszcze jeden ciekawy zestaw z Vettelem. Pojedynek z kierowcą Toyoty - Timo Glockiem. Tutaj pojedynek wydaje się bardziej wyrównany, ponieważ kierowcy jeżdżą praktycznie na tym samym poziomie. No ale kurs na Vettela według mnie zdecydowanie przesadzony i to jeszcze po tak dobrym początku weekendu. Timo odnotowywał 10 i 15 czasy na treningach więc zdecydowanie gorzej od Sebastiana. Po takim kursie warto brać. Zapowiada się, że Vettel może powalczyć o swoją najleszą pozycję kwalifikacji w karierze.

Nakajima - Coulthard 1.7 :t:

Kolejny ciekawy i według mnie pewny typ. Pojedynek "świeżaka" z "weteranem", gdyż inaczej nie można nazwać walki między Nakajimą, a Coulthardem. Co prawda obaj nie błyszczą w ten weekend, ale Brytyjczyk spisuje się lepiej niż Japończyk. David odnotowywał 12 i 10 czas na treningach przy 17 i 14 pozycji Japończyka. Według mnie kurs warty zagrania...

I oczywiście:
Kubica - Heidfeld 1.15 :t:
Massa top3 1.25 :t:

//...no niestety z Vettelem się nie udało mimo iż dość dobrze jechał, ale Glock to dopiero zaskoczenie :)) zobaczymy co będzie jutro :)

Chomik

Spurs, Juve & Jaga!

Wysłany: 2008-06-22, 13:32   

Beznadziejna oferta dziś. Nie ma nic dobrego po większych kursach. Kilka typów na szybciora:

Obaj z Ferrari na podium 1.45 :t:

Ferrari z pierwszego rzędu. Znakomicie spisują się podczas weekendu, co udowodnili właśnie w kwalifikacjach. Ogólnie myślałem, nad zwycięstwem Kimiego, ale wole zagrać to bo wydaje się pewniejsze. Ekipa Ferrari ma dzisiaj wspaniałą okazję ucieć McLarenowi, który już od początku wyścigu będzie musiał się starać o punkty po tym jak obaj kierowcy zostali ukarani. Hamilton za kolizję w Kanadzie, natomiast Kovalainen za wczorajsze blokowanie Webbera. Myślę, że jeżeli nie będzie deszczu to Ferrari wykorzysta tą okazję.

Kubica top6 1.33 :t:

Robert z niby małymi problemami podczas tego weekendu, ale nie skreślam jego walki o podium. Startuje z 3 linii po tym jak Hamilton oraz Kovalainen zostali ukarani i jednocześnie przesunięci w tył stawki. Robert ogólnie z 5 czasem (nie licząc McLarenów), przed nim obaj kierowcy Ferrari oraz Alonso i Trulli. Ten ostatni według mnie łatwy do łyknięcia o ile bolid będzie dobrze pracował. Prawdopodobnie BMW ustawiało bolidy pod względem deszczu, i bardzo możliwe że stąd te gorsze wyniki niż zawsze. We Francji padało, ale od 30 minut podobno świeci słońce i tor powinien być suchy, ale będzie w gorszym stanie niż normalnie po tym jak deszcz zmył całą gumę z niego. Za Robertem są Webber i Coulthard. Myślę, że w pierwszej "6" Robert powinien być bankowo. Po karach McLarena stawka nie jest aż tak groźna.

I parę pewniaczków:
Alonso - Rosberg 1.18 :t:
Alonso - Heidfeld 1.22 :t:
Kubica - Heidfeld 1.22 :t:
Kubica - Rosberg 1.15 :t:
Massa - Hamilton 1.18 :t:
Massa - Heidfeld 1.15 :t:
Kimi top3 1.2 :t:

//...dziś ładnie, chociaż myślałem że Kimi wygra, no ale żeby nie ten defekt to pewnie by tak było...

Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Formuła 1 » GP Francji

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl