Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Vettel znakomicie w pierwszym dniu treningów. Widać, że odpowiada mu tor we Francji. W obu treningach jeździł bardzo dobrze odnotowując dobre czasy. W pierwszym treningu odnotował 8 czas, zaś w drugim treningu jeździł jeszcze lepiej co dało mu 5 pozycję. Bourdais, jego kumpel z ekipy jeździ zdecydowanie gorzej od Niemca. Pozycja 13 i 16 w pierwszym i drugim treningu mówi sama za siebie. Znalazłem jeszcze jeden ciekawy zestaw z Vettelem. Pojedynek z kierowcą Toyoty - Timo Glockiem. Tutaj pojedynek wydaje się bardziej wyrównany, ponieważ kierowcy jeżdżą praktycznie na tym samym poziomie. No ale kurs na Vettela według mnie zdecydowanie przesadzony i to jeszcze po tak dobrym początku weekendu. Timo odnotowywał 10 i 15 czasy na treningach więc zdecydowanie gorzej od Sebastiana. Po takim kursie warto brać. Zapowiada się, że Vettel może powalczyć o swoją najleszą pozycję kwalifikacji w karierze.
Nakajima - Coulthard 1.7
Kolejny ciekawy i według mnie pewny typ. Pojedynek "świeżaka" z "weteranem", gdyż inaczej nie można nazwać walki między Nakajimą, a Coulthardem. Co prawda obaj nie błyszczą w ten weekend, ale Brytyjczyk spisuje się lepiej niż Japończyk. David odnotowywał 12 i 10 czas na treningach przy 17 i 14 pozycji Japończyka. Według mnie kurs warty zagrania...
I oczywiście:
Kubica - Heidfeld 1.15
Massa top3 1.25
//...no niestety z Vettelem się nie udało mimo iż dość dobrze jechał, ale Glock to dopiero zaskoczenie zobaczymy co będzie jutro
Beznadziejna oferta dziś. Nie ma nic dobrego po większych kursach. Kilka typów na szybciora:
Obaj z Ferrari na podium 1.45
Ferrari z pierwszego rzędu. Znakomicie spisują się podczas weekendu, co udowodnili właśnie w kwalifikacjach. Ogólnie myślałem, nad zwycięstwem Kimiego, ale wole zagrać to bo wydaje się pewniejsze. Ekipa Ferrari ma dzisiaj wspaniałą okazję ucieć McLarenowi, który już od początku wyścigu będzie musiał się starać o punkty po tym jak obaj kierowcy zostali ukarani. Hamilton za kolizję w Kanadzie, natomiast Kovalainen za wczorajsze blokowanie Webbera. Myślę, że jeżeli nie będzie deszczu to Ferrari wykorzysta tą okazję.
Kubica top6 1.33
Robert z niby małymi problemami podczas tego weekendu, ale nie skreślam jego walki o podium. Startuje z 3 linii po tym jak Hamilton oraz Kovalainen zostali ukarani i jednocześnie przesunięci w tył stawki. Robert ogólnie z 5 czasem (nie licząc McLarenów), przed nim obaj kierowcy Ferrari oraz Alonso i Trulli. Ten ostatni według mnie łatwy do łyknięcia o ile bolid będzie dobrze pracował. Prawdopodobnie BMW ustawiało bolidy pod względem deszczu, i bardzo możliwe że stąd te gorsze wyniki niż zawsze. We Francji padało, ale od 30 minut podobno świeci słońce i tor powinien być suchy, ale będzie w gorszym stanie niż normalnie po tym jak deszcz zmył całą gumę z niego. Za Robertem są Webber i Coulthard. Myślę, że w pierwszej "6" Robert powinien być bankowo. Po karach McLarena stawka nie jest aż tak groźna.
I parę pewniaczków:
Alonso - Rosberg 1.18 Alonso - Heidfeld 1.22 Kubica - Heidfeld 1.22 Kubica - Rosberg 1.15 Massa - Hamilton 1.18 Massa - Heidfeld 1.15
Kimi top3 1.2
//...dziś ładnie, chociaż myślałem że Kimi wygra, no ale żeby nie ten defekt to pewnie by tak było...