Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
do fazy pucharowej jeszcze sporo czasu, jak w trakcie ktos wpadnie na jakis ciekawy pomysł to sie na pewno organizatorzy zastanowią
Bez sensu i faza grupowa bedzie polegala na tym ze kazdy bedzie gral kursy 1.15 Moim zdaniem dobrym rozwiazaniem byloby mnozenie trafionych kursow a od uzyskanego Ako odejmowac ujemne punkty za nietrafione typy,i zwiekszyc ujemne punkty
może mnożenie kursów nieprzejdzie, lecz większe punkty ujemne za nietrafione mecze mogłyby być podniesione, a nawet extremalnie mogłobyyć tak ,że odejmowało by się cały nietrafiony kurs albo połowe nietrafionego kursu, to by było ciekawsze:)
co Wy na to moderatorzy?
może mnożenie kursów nieprzejdzie, lecz większe punkty ujemne za nietrafione mecze mogłyby być podniesione, a nawet extremalnie mogłobyyć tak ,że odejmowało by się cały nietrafiony kurs albo połowe nietrafionego kursu, to by było ciekawsze:)
co Wy na to moderatorzy?
myśleliśmy, nad tym, ale postanowiliśmy w tej edycji, że będzie tak jak jest teraz, w kolejnej może będa zmiany i to wykorzystamy
marpak12345 napisał/a:
:k: przegapiłem eliminacje
nie Ty jeden !!! ale to już nie moja sprawa, dla tych którzy nie dali typów lecą ostrzeżenia i lądujecie na czarnej liście, to tak na pocieszenie
Wysłany: 2007-10-20, 23:31
izi grupa zapewne odpadnę szybko
Jeden z bandy frajerów, który chciał zostać poetą
I zadarł z prawa literą w pogoni za monetą
Kara i terror bo w szkołach nie znalazłem spokoju
Zacząłem szukać tego snu gdzie indziej smaku hardcoru
a możesz wytłumaczyć co oznacza literka R??
"M W R SumaYieldu "
bo M to mecze
W zwycięstwa?
R??
sumaYieldu - kiedyś sie pytałem ale itaknierozumiem:) heh może wtrakcie turnieju zrozumiem jak to sie liczy:)
Wysłany: 2007-10-21, 22:01
Scrobek napisał/a:
a ten kto gra wyzsze kursy np po 1.60 i trafi 3 z 5 to ma Ako:3.5.
Nie wiem jak TY to liczyłeś, ale jak dla mnie to nawet z punktami ujemnymi wychodzi 4.3
Poza tym, jakoś nie widzę tych "łatwych" typów po 1.15 - uwierz mi, że mimo iż cały konkurs był wymyślany trochę na szybko i regulamin również był tak pisany, to jednak ma to swój sens i nawet jak wygrasz grupę, to później będziesz miał problemy
A nie wierzę, że ktoś trafi około 70 typów z rzędu, nawet po 1.15 - a jak nie trafi jednego to już może być problem bo w przypadku równego bilansu (w grupie) decyduje yield a ten przy kursach 1.15 będzie niski
Co do fazy pucharowej - to przecież tylko w przypadku gry "dom-wyjazd" jest zasada minimalnego kursu, czyli obaj zawodnicy mają takie same szanse. Oczywiście o zwycięztwie (w przypadku 1 wygranej i 1 porażki) decyduje yield - czyli też raczej faworyzowane są trafione wysokie kursy
Tyle ode mnie jako głównego pomysłodawcy tego konkursu
Mam ważne pytanko. W związku z tym, że mam ograniczony dostęp do internetu nie zawsze dam radę podać typ w dany dzień. Jest możliwość podania typów np. w poniedziałek już na wtorek i środe (oczywiście typ na wtorek odbędzie się we wtorek, a typ na środe odbędzie się w środę, podam go tylko np. dzień lub dwa wcześniej)? Czy trzeba w każdy dzień jednego posta z typem na dany dzień?
Mam ważne pytanko. W związku z tym, że mam ograniczony dostęp do internetu nie zawsze dam radę podać typ w dany dzień. Jest możliwość podania typów np. w poniedziałek już na wtorek i środe (oczywiście typ na wtorek odbędzie się we wtorek, a typ na środe odbędzie się w środę, podam go tylko np. dzień lub dwa wcześniej)? Czy trzeba w każdy dzień jednego posta z typem na dany dzień?
z tego co wiem to możesz śmiało podać np. w poniedziałek typy na kilka nastepnych dni