Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
No cóż było jak było , jutro będzie o wiele ciężej niż dzisiaj . Jeżeli podniosą się po tej dzisiejszej porażce i zdobędą brąz to będzie świetnie . Jeżeli nie trudno . Myślę że jakby wykorzystały szansę i wygrały pierwszego seta to jakoś by to poszło , a tak to dupa . W 3 secie poczuły się już pewnie gdy miały 16:13 i to nas zgubiło niestety ...
Wysłany: 2007-09-30, 19:20
No coz nie udalo sie zdobyc medalu ale trudno... i tak uwazam występ naszych Złotek za bardzo udany.. wiadomo ze lepiej by było jakby zdobyly jakis medal ale wystep trzeba uznac za udany... mam nadzieje tylko ze nasze sitkarki nie podlamia sie i beda grac i walczyc na takim poziomie jak graly w tych Mistrzostwach...
pozdrawiam
_________________ PRZYJAZN JEST WSZYSTKIM TO COS WIECEJ NIZ TALENT WIECEJ NIZ WŁADZA-NIGDY O TYM NIE ZAPOMINAJ...!!
Ostatnio zmieniony przez Lexus 2007-09-30, 19:21, w całości zmieniany 1 raz
Ja mecz ogladałem i nasze siatkarki grały przeciętnie , jak i w całym turnieju. Wogóle dziwi mnie niski poziom turnieju. Skoro nasza druzyna majac tak przecietne przyjecie dotarła do półfinału to cos jest nie tak. Inna sprawa jest reakcja naszych mediów , byli tak zachwyceni i zaslepieni wynikami naszych siatkarek , ze az smutno mi było. Własciwie w meczu z Rosjankami wszystko zalezało od samych rosjanek . Gdy były mniej skoncentrowane to seta przegrały , ale gdy juz sie wzięły do roboty to nasze "złotka" nie miały nic do powiedzenia. Osobiscie występ naszych siatkarek na MŚ był przeciętny by nie powiedzieć słaby.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jakubp 2007-10-01, 13:05, w całości zmieniany 1 raz
Ja mecz ogladałem i nasze siatkarki grały przeciętnie , jak i w całym turnieju. Wogóle dziwi mnie niski poziom turnieju. Skoro nasza druzyna majac tak przecietne przyjecie dotarła do półfinału to cos jest nie tak. Inna sprawa jest reakcja naszych mediów , byli tak zachwyceni i zaslepieni wynikami naszych siatkarek , ze az smutno mi było. Własciwie w meczu z Rosjankami wszystko zalezało od samych rosjanek . Gdy były mniej skoncentrowane to seta przegrały , ale gdy juz sie wzięły do roboty to nasze "złotka" nie miały nic do powiedzenia. Osobiscie występ naszych siatkarek na MŚ był przeciętny by nie powiedzieć słaby.
Pozdrawiam
Polki zagrały bardzo dobrze tylko pierwszy mecz z Serbkami, pozostałe mecze były dużo gorsze i czasami aż dziw bierze że do półfinału Polki wygrały wszystkie mecze, gdy przyszło grać o wszystko albo nic to już Polki nie istniały
Wysłany: 2007-10-01, 22:13
krzys_nowak napisał/a:
Polki dostały dziką kartę na puchar swiata
No to beda mialy okazje wykazac sie i pokazac Polsce i Światu ze 4 Miejsce w Europie to byl tylko przypadek... Miejmy nadzieje ze Uda sie awansowac Polkom do Igrzysk z tego turnieju.
Pozyjemy Zobaczymy...
_________________ PRZYJAZN JEST WSZYSTKIM TO COS WIECEJ NIZ TALENT WIECEJ NIZ WŁADZA-NIGDY O TYM NIE ZAPOMINAJ...!!
Wysłany: 2007-10-02, 15:02
Ja chciałbym zwrócić uwage na skład Modeny we włoskiej A1 w tym sezonie... z takim składem powinni chyba pójść na mistrza. Myśle, ze warto będzie na nich grać szczególnie teraz na początku sezonu, kiedy jeszcze niewszystko jest wiadome i nie kazdy wie, co w trawie piszczy... ale skład mają niszczący, taką 6 mozna zmontować, że mała bania : Luca Tencati, Dennis Angel, Nascimento Andre, Andre Heller, Enders Murilo i ... Ricardo ... chyba będą grubo pizgać ... 3 graczy z pierwszej 6 Brazylii + Murilo który poziomem od nich na pewno nie odstaje i Brazylijczyk z włoskim paszportem Angel... 5 Brazylijczyków i świetny włoski środkowy Tencati, który wiekszosckariery spędził w Sisleyu Treviso gruuuubo
Ostatnio zmieniony przez notobouns 2007-10-02, 15:06, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2007-10-04, 08:11
Cytat:
Walcząca o prawo gry w igrzyskach olimpijskich w Pekinie siatkarska reprezentacja Polski doznała wielkiego osłabienia. Podstawowy środkowy Łukasz Kadziewicz złamał w środę nogę.
Kadziewicz latem przeszedł z Jastrzębskiego Węgla do Sparklinga Milano, beniaminka Serie A. Jak twierdzą włoscy komentatorzy, polski środkowy doznał kontuzji podczas porannego treningu. Prawdopodobnie w tym roku już nie zagra.
Jeden z bandy frajerów, który chciał zostać poetą
I zadarł z prawa literą w pogoni za monetą
Kara i terror bo w szkołach nie znalazłem spokoju
Zacząłem szukać tego snu gdzie indziej smaku hardcoru
Wysłany: 2007-10-04, 12:42
szkoda Kadzia w koncu jedna z wyrazniejszych postaci w tej reprezentacji... no ale paru srodkowych mamy jeszcze ... jak mozna złamac noge na treningu ?
Wysłany: 2007-11-05, 21:57
Ruben Acosta: nowe przepisy i nowa piłka !?
Szef FIVB Meksykanin Ruben Acosta zapowiedział wprowadzenie nowych przepisów w siatkówce, w tym ograniczenie w klubach liczby zawodników zagranicznych.
"Zaproponujemy, by każdy zespół czy klub miał maksymalnie trzech zawodników zagranicznych, a na boisku dwóch. To da szansę gry na najwyższym poziomie młodym siatkarzom w ich własnych krajach" - oświadczył szef międzynarodowej federacji na konferencji prasowej w Tokio.
Acosta zaprezentował też nową piłkę oficjalnego partnera FIVB - firmy Mikasa, wyprodukowaną przy użyciu najnowszych technologii. Zapewnił, że zanim piłka wejdzie do powszechnego użytku, przetestują ją zawodnicy i będą mieli możliwość podzielenia się opiniami na jej temat.
"Chcielibyśmy, by nowa piłka była używana podczas igrzysk olimpijskich w Pekinie" - podkreślił Acosta.
O zmianach w przepisach i sprzęcie będzie debatował kongres FIVB w 2008 roku w Dubaju.
No ciekawie by sie zapowiadala szczegolnie nowe piłki... ?
Wysłany: 2007-11-26, 19:56
Ignaczak: nabrałem pokory !!
Siatkówka to takie puzzle, w których każdy element musi do siebie pasować. Ja się dopasowałem i znów jestem w reprezentacji – mówi Krzysztof Ignaczak, który zastąpił Piotra Gacka.
Piotr Gacek grał w mistrzostwach świata 2006 i mistrzostwach Europy 2007. Teraz, na turniej prekwalifikacji olimpijskich w Szombathely, na pozycję libero wraca Krzysztof Ignaczak.
- Na ostatnich treningach trener ustawiał mnie w pierwszej szóstce, więc można było się domyślić, że pojadę na Węgry. Potem zebrał nas i ogłosił swoją decyzję. Przed rozpoczęciem zgrupowania dawałem sobie może 20 procent szans na wygranie rywalizacji z Piotrem i do końca nie byłem pewny swego - mówi Ignaczak.
- Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że dzisiaj w drużynie jestem ja, a jutro może być Gacek. Na tej pozycji nie ma pewniaka. Jeśli zawiodę w Szombathely, to na kolejny turniej może pojechać Piotrek.
- Nabrałem pokory. Rozbrat z kadrą nauczył, że niczego nie ma za darmo, że o swoje trzeba walczyć - podkreśla Ignaczak.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Podoba mi sie podejscie Ignaczaka... oby sie sprawdzil na Wegrzech....
Wysłany: 2007-12-07, 11:43
Raul Lozano ogłosi dziś 22-osobową kadrę na rozpoczynający się 5 stycznia w Izmirze kontynentalny turniej kwalifikacyjny. Selekcjoner zobowiązał swoich współpracowników do milczenia, nikt nie chce uchylić rąbka tajemnicy, ale szykuje się wielka niespodzianka. Ma nią być powołanie dwóch przyjmujących - Dawida Murka z Jastrzębskiego Węgla i Krzysztofa Gierczyńskiego z Wkręt-Metu AZS Domex Częstochowa. - "Nic nie wiem" - mówi Witold Roman, menedżer kadry. - "Być może rzeczywiście zaskoczymy kibiców" - dodaje.
Wysłany: 2008-01-11, 13:09
Cytat:
- Nie powołam już Szymańskiego. To nie jest sprawa osobista ani nic w tym rodzaju. Ten zawodnik nie szanuje ducha, który stanowi o sile reprezentacji - mówił w późny czwartkowy wieczór Raul Lozano.
- Jeśli odczuje ból, to od razu rezygnuje. Dlatego już nigdy go nie powołam - komentował selekcjoner polskich siatkarzy zachowanie atakującego AZS Olsztyn, który dzień przed ogłoszeniem kadry na olimpijskie kwalifikacje w Izmirze zgłosił kontuzję pleców. I na turniej nie pojechał.
ciekawie...
Jeden z bandy frajerów, który chciał zostać poetą
I zadarł z prawa literą w pogoni za monetą
Kara i terror bo w szkołach nie znalazłem spokoju
Zacząłem szukać tego snu gdzie indziej smaku hardcoru
on już chyba nie będzie miał okazji nikogo powołać
Nie przesadzasz ? Zwolnienie Lozano było by największą głupotą jaką PZPS mógłby zrobić. Nie mamy sie co czarować. W Polsce nie ma trenera, który "umiejętnościami", wiedzą, doświadczeniem podjeżda do Raula. Oprócz Wagnera nikt nie zrobił takiego wyniku. Po MŚ ma ciągłe problemy z kadrą. A Szymański wiedział że nie ma opierda***** się na treningach u Lozano i jak poczuł ból to pomyślał że co się będzie przemęczać. Myślę że teraz będzie mądrzejszy w powołaniach. Może da Kurkowi grać na pozycji prawego... bo wie jak jest z kontuzjami właśnie Szymańskiego albo.... Wlazłego (inna sprawa ale też wydaje mi sie że nie do końca czysta). Całkiem inna spawa z Winiarskim i Kadziewiczem bo ich kontuzje nie są wymyślone a Ci zawodnicy to gracze którzy trzymają grę tej kadry.
Mimo wszystko uwazam że Lozano nie zwolnią do Igrzysk.
_________________ 19(S)45
Ostatnio zmieniony przez Farfan 2008-01-11, 15:10, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-01-11, 23:40
a tam ogólnie taka jest prawda, że po jednym dobrym turnieju niektórzy gracze pomyśleli, że są niewiadomo jak wspaniali i zaczęli gwiazdorować... wyniki są takie, że owe panienki strasznie się szanują, co żle wpływa na morale całego zespołu bo przecież reszta mogłaby w takim razie robic to samo... niektórym sodówka uderzyła do głowy przez co ta drużyna nie ma już takiego ducha, ani woli walki jak miała przed sukcesami i gdy Lozano był swieżym trenerem.. mieli motywacje, mieli do niego szacunek i byli głodni sukcesów...teraz z tego nic nie zostało. Uważam, że zwolnienie Lozano wcale nie byłoby takim głupim rozwiązaniem bo jednek troche stracił autorytet i staje się troche bezradny, a drużyne powinno zacząc sie już przemeblowywać i np. z graczami takimi jak Gierczyński, Murek, Winiarski, Pliński czy Zagumny powinni do zespołu wchodzić już młodzi gracze jak Kamiński, Janeczek, Nowakowski, Wika ... mamy młodszych i na prawde grających już na wysokim poziomie graczy
Nie no Lozano wywalą jeśli z interkontynentalnego nie awansuje - to jest już przesądzone praktycznie i nie są to żadne dywagacje tylko fakty. Powstały już spekulację, że Raula ma zastąpić obecny trener Skry Castellani i nie wiem czy nie byłby to dobry wybór. Daniel w przeciwieństwie do swojego mniej lubianego w Argentynie rodaka jest bardziej obiektywny i nie zamyka drogi do reprezentacji tym, których nie lubi. Co do Izmiru setny raz powtórzę to samo: PO CO BYŁ TEN GRZYB??!! Już na Węgrzech grał fatalnie, Lozano się z nim przyjaźni i oczywiście musiał go wysłać też do Turcji tylko po to żeby zepsuł kilka krótkich, kilka razy źle zablokował, a resztę czasu przesiedział na ławie. Już Nowak by więcej dał tej drużynie, a Nowakowski Piotrek to już w ogóle, może akurat okazałby się objawieniem tego turnieju, ale nie bo Grzyb to Grzyb i musiał jechać. Reasumując nie chodzi mi o to, że Lozano to zły trener, bo jego warsztat jest ogromny i czysto trenerskich umiejętności wielu na świecie mogłoby zazdrościć, ale jest za bardzo obrażalski i jeśli kogoś nie lubi to nawet mu szansy nie daje na wykazanie, a szkoda...
Aha jeśli uważacie, że naszych chłopakom uderzyła woda sodowa do głowy i Szymański jest głównym sprawcą porażki w Izmirze zapraszam do wywiadu z Dorotą Świeniewicz, której Bonitta nie wziął do Halle i nazywa go za to kawałkiem gówna . Naprawdę tak żałosnych wypocin jeszcze od siatkarza nie słyszałem :