Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: Najlepsza Szkoła Pokera w Polsce | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Odpowiedz do tematu Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Siatkówka » Puchar Świata Mężczyzn FIVB Men's World Cup 2007
Puchar Świata Mężczyzn FIVB Men's World Cup 2007
Autor Wiadomość
Descartes

Amator

Pochwał: 2
Wysłany: 2007-11-18, 01:10   Puchar Świata Mężczyzn FIVB Men's World Cup 2007

Strona główna turnieju:

Puchar Świata- strona główna

Reprezentacje:

JPN JAPAN Host Country
ESP SPAIN Europe Champion
USA U.S.A. Norceca Champion
BRA BRAZIL South-America Champion
AUS AUSTRALIA Asia Champion
EGY EGYPT Africa Champion
RUS RUSSIA Europe vice-champion
PUR PUERTO RICO Norceca vice-champion
ARG ARGENTINA South-America vice-champion
TUN TUNISIA Africa vice-champion
BUL BULGARIA Wild Card
KOR KOREA Wild Card

Grupy

Grupa A:
Japonia (gospodarz)
Rosja (wicemistrz Europy)
Australia (mistrz Azji i Oceanii)
Argentyna (wicemistrz Ameryki Południowej)
Tunezja (wicemistrz Afryki)
Korea (dzika karta)

Grupa B:
Brazylia (mistrz Ameryki Południowej)
Hiszpania (mistrz Europy)
USA (mistrz Ameryki Północnej i Środkowej)
Egipt (mistrz Afryki)
Portoryko (wicemistrz Ameryki Północnej i Południowej)
Bułgaria (dzika karta)

Rozkład spotkań I kolejki:

1 AUS-KOR 18-Nov 04:05
2 ARG-RUS 18-Nov 06:35
3 JPN-TUN 18-Nov 09:30
4 EGY-PUR 18-Nov 03:35
5 BUL-ESP 18-Nov 06:05
6 BRA-USA 18-Nov 09:05

7 AUS-RUS 19-Nov 03:35
8 ARG-TUN 19-Nov 06:05
9 JPN-KOR 19-Nov 09:00
10 BUL-EGY 19-Nov 04:05
11 PUR-USA 19-Nov 06:35
12 BRA-ESP 19-Nov 09:35

13 RUS-TUN 20-Nov 03:35
14 ARG-KOR 20-Nov 06:05
15 JPN-AUS 20-Nov 09:00
16 BUL-PUR 20-Nov 04:05
17 ESP-USA 20-Nov 06:35
18 BRA-EGY 20-Nov 09:35

Puchar Świata zainauguruje mecz pomiędzy Brazylią a Stanami Zjednoczonymi (18.11.). Turniej zostanie rozegrany systemem "każdy z każdym". Zespoły zostały jednak podzielone na grupy, ponieważ spotkania odbywać się będą w różnych miastach.

Zapraszam do typowania, pisania, informowania, pisania ;-)

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Descartes 2007-11-18, 01:29, w całości zmieniany 2 razy  

chimeryczny

Podglądacz

Pochwał: 1
Wysłany: 2007-11-19, 18:40   

aby temat nie wyzionął ducha postanowiłem "coś" napisać... Typ na jutro:

kto wygra mecz?
Argentyna - Korea Płd. 1 1.40

Zakład w mojej opinii, podobnie jak kurs dobry.
Reprezentacja Argentyny została gruntownie odmłodzona, co z pewnością w przyszłości zaprocentuje. Zespół niedoświadczony i mało stabilny - popełnia nieprzyzwoicie dużą ilość błędów. Nie wygląda to najlepiej - zwłaszcza na rozegraniu ale to za mało by patrzeć pesymistycznie na trzecią kolejkę i pojedynek z Koreą Południową.
Wprawdzie Argentyńczycy nie imponują - grają dosyć słabo, jednak na tle przeciwników wypadają całkiem dobrze.
W pierwszym spotkaniu - pomimo "gładkiej' przegranej z Rosją - zaprezentowali się przyzwoicie. Powiedziałbym nawet, dobrze. Druga kolejka i pojedynek z Tunezją, z którego wyszli zwycięsko 3-1, to wyjątkowo kiepski mecz. O ile nie miałem wątpliwości kto wygra to spotkanie, o tyle Ich postawa odrobinę rozczarowała - dały o sobie znać wszystkie w/w słabe punkty.
Porównując - Azjaci prezentują się daleko gorzej. Dzisiejsze spotkanie z rozdrażnionymi gospodarzami turnieju musieli przegrać, zrobili to jednak w fatalnym stylu.
Inauguracja występów w Pucharze Świata to konfrontacja z Australią, która notabene szalenie pozytywnie zaskoczyła w dzisiejszym pojedynku z Rosją - przynajmniej na papierze/tablicy punktowej/. W rzeczywistości jest trochę mniej kolorowo - Rosja wyraźnie gra od niechcenia i widać, że pewna wygranych nie mobilizuje się zbytnio na mecze z niżej notowanymi zespołami.
Reasumując pojedynek dwóch słabych drużyn, w którym powinna wygrać ta mniej słaba. Mniej słaba i młodością swą gniewną wygranych głodna - Argentyna.

Można rozważyć grę z handicapem (-1,5)seta ale to już do własnych przemyśleń. Gram w bwin, które irytująco późno wystawia kursy na zakłady tego typu. Nie znając kursu nie potrafię powiedzieć czy gra warta jest świeczki. W mojej ocenie Korea powinna ugrać maksymalnie jednego seta, o ile przez noc gracze z Argentyny nie zanotują gwałtownej zniżki formy.

kto wygra mecz?
Japonia - Australia 1 1.55

Warto uargumentować każdy typ, który poleca się grać innym, w tym przypadku jednak ograniczę się do argumentacji zdawkowej.
Od ekipy Japonii oczekuje się znacznie więcej niż to, co wspomniana ekipa zaprezentowała w pierwszym rozgrywanym w Pucharze Świata spotkaniu. Przegrana rozdrażniła a jej owoce zostały zebrane w pojedynku z Koreą Płd. Dobry, równy zespól.
Drużyna Australii, której z pewnością ambicji odmówić nie można, znajduje się w Jej zasięgu. Spokojnie.
Typu z handicapem nie proponuję z powodu, który już wymieniłem a propos poprzedniej propozycji oraz przez wzgląd na fakt, że kurs na wygrana w zakładzie głównym w pełni mnie zadowala.

Staram się podawać typy, które nie budzą większych we mnie wątpliwości.
Jeżeli coś jeszcze wpadnie mi w oko - dorzucę.
Ostatnio zmieniony przez chimeryczny 2007-11-19, 19:10, w całości zmieniany 1 raz  

skoczekBuk

Trampkarz

Ostrzeżeń: 1
Wysłany: 2007-11-19, 21:05   

jako wielki fan siatkowki jestem zobowiazany dodac cos od siebie :)

Hiszpania - USA 2 1.55

USA w pierwszym meczu pokonalo mistrzow swiata i mistrzow olimpijskich (wielka) Brazylie i to bez straty seta to spewnoscia rozbudzilo apetyty Amerykanow jednak dzisiaj niespodziewana porazka z Portoryko ! nieco skomplikowala sprawe .
Mistrz Europy Hiszpania jak narazie nie wygrala SETA ! ale mozna ich troche usprawiedliwic gdyz grali z rosja i Brazylia mimo tego widac ze ekipa ze starego globu nie jest w najlepszej formie
ten mecz moze byc przelomowy dla obu ekip Amerykanie na pewno przystapia do tego spotkania bardzo zdeterminowani gdyz prawdopodobnie puchar swiata to dla nich jedyna droga do Olimpiady Hiszpania za pewne tez bedzie walczyla ale roznica potencjalow jest spora szczegolnie gdy USA wyeliminuje dzisiejsze bledy powinno sie skonczyc dosc szybko
kurs nawet spory ze wzgledu na porazke z Portoryko ale moim zdaniem bez obaw ...

Descartes

Amator

Pochwał: 2
Wysłany: 2007-11-19, 21:57   

To i ja coś wpiszę ;-)

Bulgaria-Puerto Rico 1 1,25
Spain-USA 2 1,50

Bułgaria gra stabilną, i dobrą siatkówkę, z dobrym blokiem, często podobną ścianą jak Rosja ;-) Przeciwnik dość egzotyczny

USA zaskoczyło, i to podwójnie, pozytywnie i nie do końca pozytywnie ;-) Zaskakująca wygrana z Brazylią 3:0 nie może być przypadkiem, mam taką nadzieję, Hiszpania zupełnie mnie nie przekonuję, a ME zostali dzięki brakowi koncentracji, i mimo wszystko jakiegoś "profesjonalizmu" Rosjan

I możliwy typ:
Argentina-South Korea 1 1,37
Dwie nie najlepsze drużyny, jednak potencjał młodości i ambicji przekonuje mnie do reprezentacji Argentyny ;-)

ps. chimeryczny, pochwała za "poruszenie" tematu ;-)

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Descartes 2007-11-19, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  

Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Siatkówka » Puchar Świata Mężczyzn FIVB Men's World Cup 2007

Reklama:Najlepsza Szkoła Pokera w Polsce | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl