Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Ostatnia propozycja to żabojady. Tutaj mam jednak dwa ale. Pierwsze nie miałem okazji oglądać ostatnio Francuzów a wiem że chyba dziś osłabieni brakiem Pujola. Drugie ale to kurs - teraz całkiem marny. Jednak to co grają Włosi, a właściwie oni nic nie grają, pozwala mi śmiało brać gospodarzy w ciemno nawet po takim kursie. To co robili makaroniarze z USA woła o pomstę do niebios Koszmarne błędy w każdym elemencie. Nie było zagrywki (zupełny koszmar) nie liczyłem ale ze 20 zagrywek w drugim meczu w siatkę i to większość w okolice dolnej taśmy nie było przyjęcia, blok nie istniał zupełnie, atak z tego wszystkiego działał chyba najsprawniej, ale tutaj z kolei grał dobrze blok USA i też Włosi nie poszaleli. Reasumując można powiedzieć, że o ile mecz Argentyna-Polska nie wiem jakim cudem został wybrany meczem kolejki LŚ (moim zdaniem był slaby) to na pewno mecz USA-Włochy powinien zostać ogłoszony klapą roku z całkowitym wskazaniem na makaronów.
No troche pomieszałeś tu... oczywiscie chodzilo o mecz Francja - Włochy za pewne... nie wiem co tam USA robi jeszcze... słabość do trójkącików ?
Oczywiście, że Włochy - lapsus. Ale mogę wiedzieć kto edytował mój post ??
_________________ Rejestrując się na Betfair wpisz poniższy kod a ja w zamian służę wszelką pomocą początkującym graczom u tego buka.
Wysłany: 2007-06-22, 19:15
Liga Europejska :
Słowacja - Łotwa unibet 1,05 Turcja - Rumunia unibet 1,05
Słowacja walczy z Turcją o awans do turnieju finałowego...ale... oby dwie ekipy maja tyle samo punktów i o awansie zadecyduje prawdopodobnie ilosc wygranych i przegranych setów... Słowacja teraz gra z Łotwą a Turcja z Rumunią , w nastepnej - ostatniej kolejce zamienią sie przeciwnikami... Graja wiec ze słabymi druzynami a o awansie zadecydowac moze nawet 1 głupio pzrgerany set w ktoryms z meczy... wydaje sie wiec, ze druzyny podejda do tych spotkan na prawde supione i mimo iż to liga eurpejska cyrków nie bedzie
Liga Światowa :
Egipt - Serbia 1,20 unibet Egipr +2,5 - Serbia 2,10 unibet
Dobra powiem tak Serbia racja o pare klas lepsza niż Egipt ale nie gra optymalnym składem, nie wiadomo kto zagra i co zagra. Serbia porażka u siebie z Kubą zaprzepasciła szanse na awans do turnieju finałowego . Tak na prawde Serbia gra o nic...bo wątpie nawet zeby zajeli te 2 miejsce w grupie. Egipt w ostatnim meczu przeciwko Rosji pokazal sie z dobrej strony... co dziwne u siebie jeszcze nie wygrali nawets eta chyba czas najwyzszy... Jedyne co moze niepokoic to zwolnienie trenera Rysia ale z tego co zauwazylem to wiele w czasie meczu nie wnosil do druzyny wiec watpie zeby taktyka grania samego zespolu zmieniła sie po jego zwolnieniu. Mysle ze 1:3 bedzie wynikiem sprawiedliwym...Serbia o nic nie gra wiec moze im sie zdarzyc słabsza postawa w ktoryms momencie...a caly mecz na pewno beda chcieli wygrac bo przeciez pzregrac z Egiptem to raczej mało prawdopodobne ...
Francja - Włochy 1,3 unibet
Włosi graja kompletnymi rezerwami.... jest to zlepek mniej lub bardziej doswiadczonych wyrozniajacych sie graczy A1 w tym sezonie ale przeciez taki zlepek nie ma racji bytu... przegrywaja co sie da... z USA pokazali NIC... żenada co grali w tym meczu...szans na awans juz nie maja...boje sie jedynie ze jak zwykle dostaną miejsce w finałach mimo ze graja zenująco... Francja bez kontuzjowanego Pujola, ale ciagle silny zespół, który bedzie chcial pokazac ze to im nalezy sie miejsce w finale i beda starali sie ugrac to 2 miejsce w grupie bo USA w takiej formie chyba zadna druzyna w tej chwili by nie zagrozila tylko ze Amerykanie utrzymaja ta forme do finałów... a moze przyszła za wczesnie ?... Tak czy inaczej Francja teoretycznie ma o co grac ... jesli sklepią Wlóchów to FIVB nie bedzie mialo wyboru i to oni zagraja w finale... no chyba ze Kuba
Kanada - Brazylia 1,05 unibet
1 set Kanada - Brazylia 1,1 unibet
Wynik Po Pierwszych Dwóch Setach Brazylia 1,2 unibet
Kanada - Brazylia Poniżej 160.5 1.65 unibet
Kanada - Brazylia -2,5 1,65 unibet
Tu chyba nikogo nie zaskocze . Do zespołu wróci Giba i jest to chyba osatni gwizdek by zespół sie zgrał i ograł przed turniejem finalowym... Kanada w sumie nic nie gra szczegolnie jak przycisnie sie ich zagrywką. Nie oczekuja wielkiego widowiska handi ok -15 punktow... takie troche na styku tego co mysle ze bedzie jakos wole nie ryzykowac... Dla Brazylii bedzie to trening i okazja zeby sie zgrac ...tyle
Japonia - USA 1,3 unibet
Japonia u siebie grożna ale chyba nie dla USA, które pewnie zmierza po 1 miejsce w grupie B. U siebie 2 razy 3:1 ale byly to mecze jednostronne. USa wyglada wysmienicie genialna forma Priddy, odziwo Salmon, do wysokiej dyspozycji wrocil Stanley, super takze srodkowi Millar i Hoff... jedynie nie gra podstawowy rozgrywajacy Ball ale moze teraz zagra?... Amerykanie graja moim ulubionym stylem, czyli po prostu miażdzą... silna zagrywka, blok. Nie maja problemow tez z obroną gdzie królują Lambourne i Priddy, a kontry koncza z łatwoscią. Forma wysmienita...mecze z Japonią beda kropką nad i awansu do finałów O Japonii nie ma co sie rozpisywac...dobry zespół szczegolnie w obronie ale nie maja zbyt genialnych warunkow fizycznych a w obronie raczej beda mieli problemy z bombami Stanleya czy Priddiego
Ostatnio zmieniony przez notobouns 2007-06-23, 19:39, w całości zmieniany 5 razy
Obie drużyny mają zapewniony awans, wygrały wszystkie dotychczasowe spotkanie i grają już praktycznie o nic. Lecz Polacy bardzo chcą wygrać to spotkanie, trener Raul Lozano wystawi najmocniejszy obecnie skład a Bułgarzy wystąpią bez swojego najlepszego zawodnika i jednego z najlepszych siatkarzy na świecie Mateja Kazijskiego, ponadto nie zagra też Vladimir Nikolov. Do składu Bułgarów wrócą natomiast kapitan Plamen Konstantinov i Bojan Jordanov lecz będą to ich pierwsze mecze w tej edycji LŚ więc pewnie nie zagrają na swoim normalnym poziomie. Wprawdzie Bułgaria to trudny teren (dwa lata temu dwie porażki po 3:0) lecz biorąc pod uwagę osłabienia Bułgarów w jutrzejszym meczu nie powinno być problemów z odniesieniem zwycięstwa.
Spotkają się starzy znajomi z Japonii ,wtedy górą byli biało-czerwoni teraz Bułgaria pała chęcią zemsty nasi też mają coś do udowodnienia bo 2 lata temu nie błysnęli z 3 zespołem świata. Bułgarzy zagrają w tym meczu bez najlepszego siatkarza 2006 roku Mateja Kazijskiego wracają do kadry Jordanow i Konstantinow.
Być może Bułgarzy będą bardziej zmotywowani ponieważ w Warnie będzie ich dopingował prezydent Georgi Parwanow. Konstantinow w wywiadzie dla SE mówi , że Bułgarzy będą walczyć i , że zależy im strasznie na zwycięstwie , że sam prezydent jasno mówi , że z white&red must win ale grają bez Kazijskiego , więc zawsze to jakaś szansa dla nas
Lozano wystawi najmocniejszy skład jakim w tej chwili włada , morale drużyny dobre , chłopaki zmęczone po długiej podróży no ale Bułgarzy też sobie świat zwiedziali ostatnio , więc oni też będą zmęczeni.
Sumując uważam , że Polska w najlepszym skałdzie jest drużyną lepszą od Bułgarów a brak Mateja tylko nam ułatwi zwycięstwo.
_________________ Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, nie zdaje się być do czegokolwiek przydatne.
Młody zespół Argentyny w obecnej LŚ niczego nie pokazuje. W meczu z Polską. która była po koszmarnym locie do Ameryki Płd., pogubiła bagaże, dostała ch...hotel, grała wybitnie dziwnym i dalekim od podstawowego składem, nie zdołali ugrać jedynie seta i to powiedzmy sobie szczerze po tym jak nasi chłopcy tradycyjnie oddali kilka punktów pod rząd i zupełnie w tym 3 secie pierwszego meczu stanęli. Jak natomiast przyspieszyliśmy troszkę sety kończyły się pogromem. Chińczycy pokazali w meczach z nami, że potrafią powalczyć. Dziś jest doskonała okazja aby w tej edycji LŚ coś wygrać. Myślę, że Chiny przede wszystkim mogą wygrać ten mecz na siatce, gdzie Argentyna spisuje sie cieniutko. Do tego Chińczycy mają dość dobry serwis, a Argentyna z nami to zupełny dramat. Kończąc - powiem tak: myślę, że żółtki dziś będą mieli od cholery okazji do kręcenia tych swoich debilnych kółeczek po wygranych piłkach. Mnie osobiście od ich szczerego uśmiechu bardziej denerwują tylko te kółeczka
Bułgaria - Polska over186.5 1,80
Bardzo ciekawy mecz. Widzę, że wszędzie trwają dyskusje, że mecz o nic, że ktoś odpuści itd. Dla mnie bzdura. Po pierwsze grają profesjonaliści, po drugie oprócz wymuszonych kontuzji obydwa zespoły zagrają w podstawowych składach. W porównaniu z tamtym meczem w naszej ekipie zabraknie tylko Grzegorza Szymańskiego i Michała Bąkiewicza. W ich miejsce zagrają Robert Prygiel i Bartosz Kurek. Wśród Bułgarów nie ma Jewgienija Iwanowa, który zakończył karierę oraz Mateji Kazijskiego i Daniela Pejewa. Trzeci aspekt jest taki, że Bułgarzy będą koniecznie chcieli się odegrać za MŚ i pamiętne 3-1 w półfinale, a Polacy sądzę że przed spodkiem zechcą pokazać, że trzeba się będzie z nami liczyć.
Cytat:
– Rywale są żądni rewanżu. Dochodzę do nas słuchy, że na te dwa mecze mobilizują się okrutnie. Ale widzę na treningu, że jesteśmy w formie i pewni siebie. Oczywiście jeszcze nie jest to najwyższa dyspozycja, ale na tą przyjdzie czas – opowiada Daniel Pliński. – Jestem prawie pewien, że wygramy dwa razy – dodaje.
Niech to będzie potwierdzeniem tego o czym mówię.
Pomimo, że jedziemy tam praktycznie najsilniejszym składem (spora strata brak Szymka) to myślę, że Bułgarzy będą bardziej zmotywowani. My finał mamy w kieszeni, poza tym najprawdopodobniej Bułgarzy na mecze rewanżowe za tydzień do Katowic przyjadą zupełnie rezerwami co zapowiada, że dziś i jutro będzie tam strasznie ciężko.
Moim zdaniem będzie sporo walki.
Myślę, że dziś wygrają Bułgarzy. Jednak ja sobie zagram w tym meczu over 186,5 z dwóch powodów. Nie gram nigdy na Polskę ani przeciwko. Poza tym tutaj 3-2 albo 2-3 bardzo prawdopodobne
Oczywiście Brazylia dla tych co składają kupony na ako 1,20 z 4 meczy idealny typ
Rosja - Kuba
Po tym jak Kuba potraktowała Serbów na wyjeździe w drugim meczu buki dość nisko cenią Kubańczyków Dla mnie 1,20 zdecydowanie za nisko, ale oczywiście faworyt jest tutaj zdecydowanie jeden. Ja jednak ten mecz odpuszczam po takim kursie.
_________________ Rejestrując się na Betfair wpisz poniższy kod a ja w zamian służę wszelką pomocą początkującym graczom u tego buka.
7NG4NMENE
.
Ostatnio zmieniony przez Etrusc 2007-06-23, 11:07, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-06-23, 13:33
Słowacja - Łotwa 1,15 unibet
Słowacja walczy z Turcją o awans do turnieju finałowego...ale... oby dwie ekipy maja tyle samo punktów i o awansie zadecyduje prawdopodobnie ilosc wygranych i przegranych setów... Słowacja teraz gra z Łotwą a Turcja z Rumunią , w nastepnej - ostatniej kolejce zamienią sie przeciwnikami... Graja wiec ze słabymi druzynami a o awansie zadecydowac moze nawet 1 głupio pzrgerany set w ktoryms z meczy... wydaje sie wiec, ze druzyny podejda do tych spotkan na prawde supione i mimo iż to liga eurpejska cyrków nie bedzie... mecz nr.2 w pierwszym 3:0 dla Słowacji
Kanada - Brazylia 1,05 unibet
Czy ten mecz zostanie rozstrzygnięty w 5 setach? (Tak – Nie ) 1,07 unibet
Kanada pokazała sie z dobrej strony w meczu i bardzo mozliwe ze wygra seta w drugim meczu jesli bedzie grala podobnie. Brazyli momentami gra swietnie jak na MŚ ale zdarzaja sie tez nieporozumienia ... roznica kals ogromna ale ten jeden set mzoe wpasc. Do skaldu wrócil Giba, grał tez Dante, Rodrigao, Gustawo i ... rozgrywajacy Ricardo ktory zcasem pzreginal z szybksocia pilek ... Kanada moze postraszyc zagrywka i nawet daje rade w bloku szczegolnie Brinkman który uzbierał w meczu 5 bloków. Brazylia jutro tez spokojnie wygrywa ten trening 0:3 lub przy jakiejs głupiej wpadce 1:3 .
Francja - Włochy 1,42 unibet
Francja przegrala w pierwszym meczu 3:2... dosyc frajersko jakby nie patzrec bo w tiebreaku mieli 3 piłki meczowe. Widac nieobecnosc Pujola... zmiennikowi zdarzaja sie niedokladne wystawy a przy kiepskiej grze blokiem Francji w tym meczu ciezko bylo pozniej gonic wynik. Mysle ze Francuzi wyciagna wnioskiz porazki i wygraja w tym meczu, zadna z druzyn nie mzoe juz liczyc na 1 miejsce w grupie, ale prawda jest taka ze ktoras ztych ekip dostanie pzrepustke do finalu wiec musza sie pokazac z dobrej strony... nie iwerze aby Wosi którzy nie zagrali jeszcze w LŚ 2 meczy dobrych pod rzad mogli wygrac jutro kolejny raz z Francją. Włosi graja zlepkiem rezerw którym dowodza Cisolla i Savani... ale to chyba za mało... nie wierze w drugi tak frajerski mecz żabojadów... max 3:1.
Japonia - USA 1,2 unibet
Czy ten mecz zostanie rozstrzygnięty w 5 setach? (Tak – Nie ) 1,2
USA w pierwszym meczu wygralo 0:3... w poprzednich u siebie dwa razy 3:1. Bardzo łatwa wygrana co cieszy, mimo ze nie grali do konca podstawowym skaldem a Stanleya zastapił Gardner, który zreszta tez ma niezła forme. Japonce zaniskie do bloku dla Amerykańców w bloku bylo 11:4... + 7 asów serwisowych USA . USA dalej wszystkich kosi i wyglada na to ze do konca fazy grupowej tak bedzie... silna zagrywka, dobry blok to podstawa ich gry. Do tego dochodzi skutecznosc skrzydłowych i oby dwaj atakujacy w wysokiej formie. USA wraca do gry o najwyzsze cele
Korea Południowa - Finlandia +1,5 1,5 unibet
Finlandia wygrała w 1 meczu 1:3... szczegolnie dobrze spisała sie w elemencie bloku 17:4 U siebie tez 2 razy po 3:1... wyglada na to, iż to własnie Finowie zdobeda 2 miejsce w grupie i z tego co czytalem bardzo im na tym zalezy... drugi mecz za pewne bedzie bardziej wyrównany ale jesli Korea chce powalczyc musi właczyc swoja zagrywke czego dzisiaj brakowalo. Dodatkowo w beldach duza przewaga Korei ale to wynikalo głównie z dobrego bloku Finów. Jesli Finlandia utrzyma taka forme w bloku nie widze szans... al e to ostatni mecz u siebie i Koreance na pewno beda chcieli pozegnac sie godnie z kibicami... mysle ze moze byc tie break... wiec gramy bezpiecznie handi
Egipt - Serbia 1,1 unibet Poniżej 185.5 1.42 unibet
Egipt - Serbia -1.5 1.30 unibet
Egipt pzrgeral 1szy mecz 0:3 mimo wygrównanej gry momentami i tak nie mogl utrzymac pzrewagi... Egipt zwolnił Rysia co mzoe tez miec jakis wplyw na gre druzyny. Do skaldu Serbów nie wiem czemu wrócił na te mecze Milijkovic... ale sprawa awansu wydaje sie juz byc pzresadzona. mimo wszystko z Milijkovicem w skladzie nie sadze aby Serbia mogla pzrgerac... ba nawet stracic seta... widac ze traktuja te mecze na powaznie i chca w nich wygrać. Niektore buki daja handi -1,5 jak unibet co wydaje sie bardzo pewnym typem podobnie jak under ... nie wizde tutaj innej pcji...Egipt na razie 2 wygrane sety u siebie zaden... i to jes ciekawe wyglada na to ze u siebie maja wikesze problemy z graniem... moze jakas presja ? Tak czy inaczej nawet jesli Serbia starci seta nic sie nie stanie typy wchodzą
Egipt przegral ostatni mecz 0:3
Ostatnio zmieniony przez notobouns 2007-06-24, 22:04, w całości zmieniany 4 razy
I znów na Naszych Polacy są nadal obok Brazylii niepokonani w Lidze Światowej 07 i wątpię żeby to miało nastąpić dziś. Wczoraj 3:1 dla Polski, Bułgarzy grali momentami nieźle w ataku lecz i tak bardzo widoczny był brak ich najlepszego zawodnika Mateja Kazinskiego. No a Polacy grali bardzo dobrze blokiem, Wlazły wymiatał w ataku i zdobył 21 pkt. jedynie Świderski troche zawiódł szczególnie w pierwszym secie którego w końcówce praktycznie przegraliśmy przez jego dwa złe przyjęcia. Wczorajszy mecz pokazał że Bułgarzy grający bez Kazinskiego i z zawodnikami dopiero rozpoczynającymi gre w tej LŚ nie są w dobrej dyspozycji a Polacy w obecnym składzie grają nawet dobrze. Myslę że powinno być jeszcze łatwiej niż wczoraj.
" Wczorajszy mecz pokazał że Bułgarzy grający bez Kazinskiego i z zawodnikami dopiero rozpoczynającymi gre w tej LŚ nie są w dobrej dyspozycji a Polacy w obecnym składzie grają nawet dobrze." ...eeeee co to za zawodnicy rozpoczynajacy dopiero gre w LŚ ? jedynym graczem który wczesniej nie grał i zagrał w tym meczu był Plamen Konstantinov ale grał tylko koncowki setów... a tak Bułgaria grała składem jak w poprzednich meczach, jedyna zmiana to Nikolov w ataku za Kazijskiego, który własnie organizuje sobie transfer do Włoch , ale on tez mial okazja zagrac już w paru meczach ... dzisiaj bedzie ciezko...prezydent nie odpuści
Ostatnio zmieniony przez notobouns 2007-06-24, 15:33, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2007-06-29, 14:22
Finlandia - Brazylia 1,10 unibet
Finlandia - Brazylia -1,5 1,35 unibet
Finlandia - Brazylia poniżej 185,5 punktów 1,42 unibet
Czy ten mecz zostanie rozstrzygnięty w 5 setach? (Tak – Nie ) 1,10 unibet
W pierwszych meczach było 3:0 i 3:1 dla Brazylii ale wtedy grały niby rezerwy, które mimo wszytsko spisywaly sie całkiem dobrze. Teraz Brazylia wróciła do gry podstawowym składem by przygotowac sie odpowiednio do finału LŚ i mecze z Finlandia beda traktowane jako dobry trening przed turnieje finałowym. Niby Finlandia gra u siebie dobrze, niby Barzylia dopiero sie zgrywa ale co pokazały mecze np. z Kanada mimo glupich bledów i tak potarfia ciagle łatwo dogonic przeciwnika. Finowie maja juz pewne 2 miejsce w grupie, co na pewno jest dla nich wielkim sukcesem i w tym meczu tez beda chcieli cos pokazać. Ale główną rzecza składniajacą mnie an stawianie łatwego zwyciestwa Brazylii jest fakt, że sa to 2 odsttnie mecze przed finałami...Brazylia za wiele nie pokazała ostatnio i an pewno beda chcieli udowodnic ze sa ciagle anjlepsi na swiecie i postaraja sie ywgrac gładko bez straty seta, ewentualnie ten 1 set w plecy przez akies rozkojarzenie. Mysle ze tzreba pokazac w tym meczu klase i wygrać izi...
Egipt - Kuba 1,10 unibet
Czy ten mecz zostanie rozstrzygnięty w 5 setach? (Tak – Nie ) 1,10 unibet
Wolne żarty...róznica klas, siły, zasiegu... wszytskiego ... ciezko sobie wyobraznic nawet strate seta ale jakims cudem Egipt wygrał seta na Kubie w jednym meczu wiec....może. Kuba sipsywała sie swetnie w meczach grupowych.. zwyciestwo z Rosja, zwyciestwa z Serbią i wyglada na to ze zajma 2 miejsce w grupie bo watpie zeby Serbia mimo gry Rosji trezerwami była w stanie wygrac oby dwa mecze. Egipt jest zespołem niezdyscyplinowanym i momo iz gracze robia postepy i graja w tej lidze swiatowej to ciezko wielkich sukcesów po nich sie spodziewac... swietem jest wygranie seta a co to myslec o meczu... Kuba spokojnie wygrywa.
Włochy - USA 2,00 unibet
Włochy - USA +2,5 punktów 1,85 unibet
Włochy - USA +1,5 seta 1,5 unibet
Mecz prawdziwa perełka ale w unibecie kursy juz marne biorąc pod uwage ze w niektorych bukach mozna było łapac kursy nawet 2,6... Ogólnie mega promocja i kto ma jeszzce gdzies wyzszy kurs niech stawia jak najszybciej. Kursy jakz wykle takie szalone ze wzgeldu an ranking miedzynarodowy który jest wyssany z pałki... w tym super rankingu Wlosi sa 2 potęga na swiecie tuż za Brazylią a USA jest 8... jak by nie patzrec USA w tej chwili gra o kilka niebios lepiej... do druzyny po srendio udanym zeszłym sezonie wrócił Stanley i gra niesłychanie... co nie wjedzie na zagrywke to sle asy... ogolnie zspoł spisuje sie swietnie na zgarywce gdzie bryluja Priddy i Stanley oraz w bloku gdzie rzadzi niesamowity Millar i Hoff... druzyna poukładana przygotowywali sie do ligi swiatowej juz jakis zcas bo jak wiadomo wiekszosc graczy usa nie am klubów tlyko gra w reprezentacji... I najwazniejsze aby awansowac USa musi wygrac minimum 1 mecz z Włochami bo Francja ma jeszcze teoretyczne szanse na zwyciestwo w grupie gdyz graja 2 mecze z Japonia, która pewnie pykną... Gracze usa twierdza jednak ze wygraja oby dwa mecze i wyglada na to ze nie rzucaja słów na wiatr bo sa wgenialnej formie...co innego mozna pwoiedziec o graczach Wloch...druzyna miała pzrejsc metamorfoze która kompletnie niewypaliła... obecnie graja rezerwami i staraja sie jakos zgrac tą ekipe i cos z niej zrobić...w yglada to kiepsko i nie daje im szans na ani jedno zwyciestwo w meczach z USA... róznica formy i składów jest widoczna gołym okiem w dodatku USA ma o co grac a Włosi jak sami mówia nie chca grac w finale LŚ i dla nich wazna jest tylko olipmiada... moze to wymówki ale z taka gra cos tzreba mówic ludzia zeby ich nie pozjadali... graja dno... USA wygrywa dzisiaj 0:3 lub 1:3, tak jak miało to meisjce w popzrednich meczach.
Ostatnio zmieniony przez notobouns 2007-06-29, 23:49, w całości zmieniany 2 razy
Polska zapowiada walke o zwyciestwa w 2 meczach. W moim odczuciu uda im sie to bez wiekszych problemow. Bułgaria zapowiada wszędzie, że chcą rewanżu za przegrane i wygrać conajmniej jeden mecz, ale podkreslaja wszedzie, ze te mecze nie są dla nich ważne, bo myśla juz o fazie finałowej.
- Rozmawialiśmy dużo o meczach Bułgaria - Polska, dużo myśleliśmy o tym. Wszyscy wiedzą, że zakwalifikowaliśmy się do finałów, podobnie jak Polacy, więc nie są to dla nas tak istotne mecze, co nie znaczy, że je lekceważymy i nie będziemy walczyć o zwycięstwo, zwłaszcza po przegraniu dwóch meczów w Warnie. Chcemy rewanżu, a nasz plan minimum to wygrać jeden mecz. Jednak najważniejsze jest to, jak zagramy w finałach. Będziemy mieć silna grupę – Rosja i Brazylia to silni przeciwnicy i bardzo byśmy chcieli awansować do półfinałów. I jeśli do nich awansujemy to nikt nie będzie myślał o meczach rundy interkontynentalnej – podsumował Plamen Konstantinow, kapitan reprezentacji Bułgarii.
Jak zapewne wszyscy wiedzą Bułgaria bez swoich 2 asów - Kazijskiego i Nikołowa. Zawodincy i trenerzy wypowiadaja sie, że to juz ostatnie okazje, zeby sprawdzić młodych nieogranych chłopaków z kadry naszego przeciwnika.
Szkoleniowiec nadal twierdzi, że mecze z Polską nie są ważne dla Bułgarów, którzy powinni oszczędzać siły na finały LŚ. Matej Kazijski i Władimir Nikołow będą trenować, lecz nie zagrają w piątek i sobotę. "Naszym celem jest, by oni byli w szczytowej formie w Katowicach za dwa tygodnie" - podkreślił Stoyev.
Nasi nie graja tylko o prestiż, ale i o wielkie pieniądze, które z pewnością są wieksze niz na MŚ czy ME. Na dodatek Polacy chą wygrać swoje wszystkie emcze grupowe, a taktyka Lozano pradopodobnie bedzie inna niz Stojewa, który oszczędza swoje "armaty"
Myślę, że w meczach z Bułgarią w Spodku zagra taki skład, jaki wystąpi potem w turnieju finałowym Ligi Światowej - mówił przed tygodniem były siatkarz i trener, a obecnie komentator Polsatu Sport Wojciech Drzyzga.
Na dodatek mecz odbędzie się w katowickim Spodku, gdzie jak podkreślają wszyscy zawodnicy jest najlepsa publiczność na świecie. Myśle, że dla nich i dla siebie nasze orły dzisiaj wygrają 3:0 !
Prosze o komentarze i spostrzezenia na temat tego meczu
Młodej i niezwykle ambitnej reprezentacji Argentyny przyjdzie w ten wekeend dwukrotnie zmierzyć się z Chińczykami,z którymi tydzień temu dwukrotnie ponieśli porażki.Z uwagi,że są to ostatnie spotkania w tym roku w World League dla Argentyny,która nie odniosła jeszcze ani jednego zwycięstwa ponosząc 10 porażek tak więc napewno gospodarze dzisiejszego spotkania zagrają na najwyższych obrotach aby dać swoim kibicom chwile radości i zrewanżować się za dwie porażki sprzed tygodnia.W tej drużynie drzemią spore umiejętności,jednakże problemem jest sprawa mentalna,ponieważ niektórzy gracze w decydująchych momentach w meczu ,,pękają'',poza tym na własnym boisku z Polakami pokazali bardzo dobrą siatkówke w niektórych momentach grając naprawde bardzo dobrze.Chińczycy natomiast dobrze grają jedynie na własnym parkiecie, w meczach wyjazdowych nie czują się oni zbyt dobrze,co może być spowodowane tym,że nie za bardzo potrafią oni przystosować się do zmiany strefy czasowej.Pragne dodać,że każda seria kiedyś ma swój koniec i takowa w postaci 10 porażek z rzędu Argentyny dzisiaj przestanie istnieć.
Kanada - Korea Południowa 1 1.50 Unibet
Naprawde polecam zagranie tego typu,ponieważ wydaje się on warty zaryzykowania i umieszczenia go na naszym kuponie.Kanadyjczycy od dwóch tygodni przebywają we własnym kraju i problem aklimatyzacji nie ma prawa im dokuczać co nie dotyczy Koreańczyków,którzy po dwóch rozegranych spotkaniach we własnym kraju przeciwko Finlandii (1:3,2:3) zmusza ich do zmiany strefy czasowej.Jak narazie Korea Płd. ma na swoim koncie o jedno zwycięstwo więcej od Kanady i te spotkania pomiędzy obydwiema ekipami są niezwykle ważne,która z nich zajmie 3 miejsce w grupie.Koreańczycy podobnie jak wszystkie drużyny z Azji bardzo dobrze grają tylko i wyłącznie na własnym boisku i grając mecze wyjazdowe jakby uchodziło z nich powietrze.Według mnie Kanada podejdzie do tego spotkania niezwykle poważnie i zechce zrewanżować się Azjatom za dwie porażki poniesione w Korei.Tak więc po takim kursie śmiało biore ten typ
Włosi już bez szans na awans więc o nic już praktycznie nie grają bo wyżej niż na trzecim miejscu raczej nie będą, a Amerykanie aby zagrać w spodku potrzebują tylko jednego zwycięstwa bo nie ma co liczyć na to że Japonia coś ugra z Francją. W ekipie Włoskiej nadal nie będą grali Mastrangelo i Farina a prawdopodobnie wróci Cernic, zawodnicy Ci są podstawowymi zawodnikami reprezentacji i jak widać bez nich Włochy grają fatalnie: tylko jedno wymęczone zwycięstwo 3:2 u siebie z Francją i dwa zwycięstwa także po zaciętych meczach we Francji i Japonii. Ostatnio wprawdzie wygrali we Francji lecz nie było to spowodowane ich dobrą grą tylko tym ze we Francji nie grał podstawowy rozgrywający Pierre Pujol.
Amerykanie natomiast grają dobrze, tylko dwa mecze przegrane z Francją i aż 8 wygranych, u siebie pokonali Włochów 3-1 i 3-0, mają obecnie zdecydowanie lepszy skład od Włochów i powinni dziś wygrać.
Polska - Bułgaria POLSKA -1.5 1.55
Polska - Bułgaria DW 3:0 2,80
Myślę że jest duża szansa aby Polska wygrała dziś bez straty seta. Bułgarzy grają trochę rezerwowym składem bez Mateja Kazijskiego i Władimira Nikołowa a ich kapitan Plamen Konstantinov w zeszłym tygodniu rozegrał pierwsze mecze w LŚ i nie zagrał w nich dobrze, często był blokowany przez naszych zawodników. Jeśli Polacy dwa razy wygrali z Bułgarami 3:1 na ich terenie to dziś nie powinno być problemu z pokonaniem ich 3:0 przy wspaniałej publiczności w Spodku
Skąd wytrzasnąłeś taki fajny typ na USA ?? ... popieram ale z tym 3:0 dla Polski wątpie
Jakby tak nie zwalili tego pierwszego seta to było by 3-0 , no ale ważne że Amerykanie wygrali
Ostatnio zmieniony przez notobouns 2007-06-29, 23:30, w całości zmieniany 2 razy
Polacy 11 zwycięstw i ani jednej porażki w tej edycji Ligii Światowej i pewnie dzisiejszy mecz będą bardzo chcieli wygrać żeby być drugą niepokonaną jeszcze drużyną po Brazylii. We wczorajszym meczu Polacy wygrali 3:1 (22:25,25:23,25:22,25:16) W pierwszym secie Polacy mieli sporo problemów z zagrywką Bułgarów a w szczególności Świderski który w pierwszym meczu w Warnie też się nie popisywał, poza tym Polacy popełniali dużo błędów w pierwszym secie i Bułgarzy mieli sporą przewagę lecz skończyło się tylko na 3 pkt. W następnych setach już było lepiej z odbiorem zagrywki i Polacy kontrolowali gre a w czwartym secie wręcz zdeklasowali rywali. Wlazły znów brylował w ataku, widać że jest w dobrej formie tylko też miał problemy w tym pierwszym secie, Świder grał o wiele lepiej i dobrze funkcjonował Polski blok szczególnie w ostatnim secie no i Zagumny często "pocelował zagrywką" Bułgarów . Jeśli Polacy zagrają tak jak w trzech zwycięskich setach to dziś powinni wygrać minimum dwoma setami.
Finlandia - Brazylia Brazylia -1.5 1.30
Wczoraj Brazylijczycy bez większych problemów wygrali 3-0 i dziś też nie powinno być problemu, różnica klas a szczególnie doświadczenia jest ogromna i Brazylijczycy pomimo tego iż mają już zapewniony awans grają podstawowym składem i z meczu na mecz grają coraz lepiej.Finom wprawdzie udało się wygrać jednego seta w Brazylii lecz wtedy Brazylia grała tym "rezerwowym" składem a gwiazdorzy odpoczywali.
Ostatnio zmieniony przez marcin3322 2007-06-30, 23:20, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-06-30, 14:44
Łotwa - Turcja 1,2 unibet
Turcja walczy ze Słowacja o 1 miejsce w grupie maja po tyle samo zwyciestw i poarzek i po tej rundzie za pewne bedzie ciagle remis wiec zadecyduja wygrane sety... oby dwie ekipy graja z ogórkami i Turcja nie powinna mie tutaj tez kłopotów szczegolnie ze Słowacja ywgrała wczoraj swój 1 mecz w tej rundzie z Rumunią po ciezkich bojach 2:3... wiec Turcja majaca ciut slabszego przeciwnika powinna dac sobie rade gładko by zajac te 1 miejsce w grupie, bo jest na to wielka szansa dzieki temu ze Słowacy starcili az 2 sety... Mysle ze Tanic i reszta bez wiekszych problemów ugraja Łotyszów.
Finlandia - Brazylia 1,08 unibet
Finlandia - Brazylia -1,5 seta 1,25 unibet
Finlandia - Brazylia Poniżej 185.5 1,35 unibet
Finlandia - Brazylia 5 setów? Nie 1,10 unibet
Wczoraj Brazylia dość gładko wygrała z Finami. Finowie maja juz praktycznie 2 miejsce w grupie co jest dla nich wielkim sukcesem, ale na wygranie z Brazylia nie maja wikeszych szans. Brazylia moze nie gra jeszzce tego co na MS ale widac pzrebłyski geniuszu i to starczy na europejskiego sredniaka jakim jest Finlandia. Dla mnie jesli Finlandia wygra seta to bedzie jzu sporo zaskoczenie i na pewno sukces dla tej reprezentacji. Faza finałoa juz za 2 tygodnie wiec Brazylia musi zaczac grac znacznie lepiej... to bedzie dobry trening i zapowiada sie znowu 0:3 bo watpie zeby Canarinhos mogli ten mecz olać... tzreba szlifowac forme
Ostatnio zmieniony przez notobouns 2007-06-30, 20:30, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2007-07-01, 14:14
Włochy - USA+ 5,5 punktów 1,85 unibet
Wlochy - USA +1,5 seta 1,72 unibet
1 set : Włochy - USA+3,5 1,5 unibet
No to promocji ciag dalszy... ale jest jedno ale... USA wygrywajac 1szy mecz z Włochami zapewniło juz sobie finał LŚ ( sa z nami w grupie), wiec kto wie co pokaza w tym meczu. Biorac pod uwage to ze dosc gladko wygrali z Włochami grajac w sumie połowicznie rezerwowym składem - zamiast Stanleya - Gardner, zamiast Hoffa - Lee, i rezerwowy rozgrywajacy... wydaje sie ze powinni sobie poradzic rowniez w meczu nr.2 . Zobaczymy kto zagra ale trener moze da pograc wiecej Stanleywoi chociazby... tak czy inaczej mecz juz o nic ale na boisku graja profesjonalisci i wydaje mi sie ze to USa bedzie chcialo pokazac swoja sile przed finałami i znowu tu wygra a jesli nie to mecz na pewno nie przgeraja wyraznie wiec biore handicapy zeby byc spokojnym. W LŚ grali ze soba juz 3 razy - 3 zwyciestwa USA 3:1 3:1 i 3:0... dzisiaj na pewno tez nie odpuszcza i postaraja sie o 4 zwyciestwo.
Egipt - Kuba 1,05 unibet
Egipt - Kuba 5 setów Nie 1,1 unibet
Wolne żarty...róznica klas, siły, zasiegu... wszytskiego ... ciezko sobie wyobraznic nawet strate seta ale jakims cudem Egipt wygrał seta na Kubie w jednym meczu wiec....może. Kuba sipsywała sie swetnie w meczach grupowych.. zwyciestwo z Rosja, zwyciestwa z Serbią i wyglada na to ze zajma 2 miejsce w grupie bo watpie zeby Serbia mimo gry Rosji trezerwami była w stanie wygrac oby dwa mecze. Egipt jest zespołem niezdyscyplinowanym i momo iz gracze robia postepy i graja w tej lidze swiatowej to ciezko wielkich sukcesów po nich sie spodziewac... swietem jest wygranie seta a co to myslec o meczu... Kuba spokojnie wygrywa.
Ostatnio zmieniony przez notobouns 2007-07-01, 23:26, w całości zmieniany 2 razy
Przed nami ostatnie spotkanie interkontynentalnej fazy grupowej tegorocznej LŚ w grupie "B" . Mecz zostanie rozegrany jutro w Mantovie o 20:00 naszego czasu . W ten weekend zagraja jednak tylko te dwa zespoły ponieważ Włosi prosili o przesuniecie wlasnie tej kolejki na sam koniec rozgrywek . Dla wielu osob mecz ten wzbudza male zainteresowanie i jego rozegranie to tylko "formalnosc" dla obu zespołów , jednak jak dla mnie nic bardziej mylnego Co prawda wyłoniono juz 6 zespołów ktore zagraja w wielkim finale ( 11.07-15.07) w Katowickim spodku ale kto sobie wyobraza aby druzyna prowadzona przez Gianpaolo Montaliego , obecni jeszcze Mistrzowie Europy zajęli ... ostatnie miejsce w grupie ulegajac do tego duzo nizej notowanej druzynie azjatyckiej ?! ... no wlasnie malo kto uznaje taki scenariusz w ktorym jeden z "faworytów" do wyjscia z grupy zajął w niej ostatnie miejsce jako mozliwy , jednak aby sytuacja ta miala miejsce oba mecze musialaby wygrać druzyna z Japonii . Dla niektorych rzecz niemozliwa jednak przy odrobinie szczescia no i swojej wielkiej woli walki azjatów i ambicji "opcja" wykonywalna . Wiemy dobrze jak prezentuje sie w tych rozgrywkach ekipa z płw. Apeninskiego dlatego kazdy "zaskakujacy" wynik tego meczu dla wielu moze wzbudzic niewielkie zdziwienie . Przypomnijmy ze gdy Włosi grali w kraju kwitnacej wisni rozegrali dwa slabe mecze ( do tego jeszcze jeden przegrali ) , słabe i beznadziejne jak ich caly wystep w tegorocznej Lidze Swiatowej . Nie bede sie rozpisywał o tym ze jest to ich etap przygotowań , zmian roznego radzaju i Bog wie jeszcze czego dlatego obecną gre Włochow podsumuje jednym slowem - > blamaż . Aby nie doszlo to totalnej kompromitacji w kolejnych dwoch , zarazem ostatnich juz meczy trener wloski powoluje do gry jednych z najlepszych obecnie swoich graczy : Alessandro Feia i Luigiego Mastrangelo , zagra od poczatku równiez Mateja Cernic . Nie jest to jeszcze caly trzon podstawowej druzyny z Europy ale juz gra tych trzech siatkarzy ( od poczatku meczu ) jest wielkim wzmocnieniem . Wg. mnie inaczej niestety tych powolan na te mecze nie mozna nazwać jak tylko : "obawą przed straceniem pracy przez trenera a byc moze nawet "poleca glowy" w reprezentacji ale tego juz nie wiem . Napewno Włosi beda chcieli zakonczyc ta LS dwoma zwyciestwami ale czy to im sie uda ?! ... zobaczymy
Cyt: "Specjalnego smaczku weekendowym zmaganiom na Półwyspie Apenińskim będzie dodawać fakt , iż Japończyk Yu Koshikawa znajduje się na szczycie klasyfikacji najlepiej punktujących. Aby z piątej pozycji, awansować na pierwszą musi zdobyć w dwumeczu z Włochami łącznie 30 punktów."
Tak wiec mimo wszystko , jest jeszcze o co grać zarówno od strony Włoskiej gdzie federacja mysli "co zrobic aby bylo lepiej bo jest zle " a z drugiej strony Japonczycy ktorzy jak wiemy potrafia sprawiać niepodzianki i mile zaskoczenia swoją gra ( np. 2:3 w meczu z "trojkolorowymi" w Lyonie gdzie sprawili wielkie problemy druzynie francuskiej w odniesieniu zwyciestwa ) Osobiscie uwazam ten mecz jako "no bet" , kurs na Włochów niski , handicap (Włochy -1.5) ?! ... tez niski kurs w skali ryzyka , moze kurs na Japonie niezly bo siegajacy nawet do 9.2 , dziwie sie tylko dlaczego nigdzie nie moge znalezc typu Japonia (+2.5) co byloby takim "pewniaczkiem" w tym spotkaniu
[ Komentarz dodany przez: notobouns: 05-07-2007, 21:02 ]
Podejde ze zrozumieniem bo to twój 1szy post, ale podawaj typ, kursy... a nie piszesz "analize" z której wynika, że nie wiesz co zagrać
Już dziś zaczyna sie turniej finałowy Ligi Europejskiej tak zwane Final Four czyli finał czterech. W turnieju tym wystąpią zwycięscy grup kwalifikacyjnych czyli Hiszpania, Słowenia, Słowacja oraz gospodarz, którym jest Portugalia. Jedyną drużyną z tych czterech , która grała już w Final Four Ligi Europejskiej we wcześniejszych latach jest Hiszpania pozostała trójka nie ma takich doświadczeń.
Dlaczego uważam, że Portugalia wygra dziś ze Słowacją, najważniejszy powód to oczywiście to, że graja u sibie w Portimao gdzie będzie ich wspierać wiele tysiecy gardeł. Drugi powód jest taki, że formuła tego turnieju wymusza wygraną jeśli chce sie grać jutro w finale, ponieważ która drużyna dziś wygra zagra jutro w meczu fianłowym Ligi Europejskiej ze zwycięscą meczu Słowenia-Hiszpania.
Jeśli chodzi o forme obu zespołu to Słowacja wygrała swoją grupe kwalifikacyjną z wynikiem 10 zwycięstw 2 porażki ale jedyną trudną drużyną do ogrania jaką mieli była Turcja i wlaśnie z tą ekipą mają te 2 porażki. Reszte meczy Słowacja wygrała ze słabiutkimi drużynami z Łotwy i Rumunii choć niekiedy po ciężkich bojach jak np. 2 ostanie mecze z Rumunia (3-2 i 3-2).
Jeśli chodzi o Portugalie to w grupie mieli 7 zwycięstw i 5 porażek zajeli w niej drugie miejsce za Słowenią ale mając zapewniony awans (będąc gospodarzem FF) w wielu meczach nie grali pełnym składem. Poza tym mieli bardziej wymagających przeciwników od Słowacji oprócz Słowenii grali jeszcze z Grecją i Czechami.
Moim zdaniem czysto siatkarsko Portugalia jest lepszą ekipą od Słowacji plus grają u siebie przed własną publicznością plus jeśli chcesz jutro grać o wygranie LE musisz dziś wygrać!!!
Mój typ na wynik 3:1
Ostatnio zmieniony przez kubas6 2007-07-07, 22:57, w całości zmieniany 1 raz
No to zaczynamy finałowy turniej Ligi Światowej...Jest to wielka szansa dla polskiego volleyball'a. W tym momencie przypominają mi się słowa Łukasza Żygadły z powitania po Mistrzostwach Świata w Japonii. Nasz drugi rozgrywający powiedział wtedy: "Jestem pewien, że gdyby ten mundial grany był u nas, w Polsce wygralibyśmy go"...No i mamy wielką imprezę siatkarską u siebie, w magicznym Spodku w Katowicach. Na pierwszy ogień idzie mecz z Francuzami. Zawodnicy znad Sekwany zagrają dzięki dzikiej karcie. W fazie interkontynentalnej nie zachwycili. Na pewno w jakimś stopniu przyczyną tego był brak kilku podstawowych graczy. Trener francuski ogłosił już dwunastkę na finałowy turniej. Wygląda ona następująco:
- rozgrywający: Pujol Pierre, Le Marrec Loic
- środkowi: Vadeleux Romain, Montmeat Vincent, Kieffer Oliver
- przyjmujący: Kapfer Xavier, Slavev Bojidar, Samica Guillaume, Antiga Stephane
- atakujący: Granvorka Frantz, Rouzier Antonin
- libero: Exiga Jean-Francois
Ten skład prezentuje się okazalej od tego z fazy interkontynentalnej. Do gry wraca chociażby świetny przyjmujący Stephane Antiga. Jak dla mnie to duże wzmocnienie zespołu. Jednak myślę, że nawet wzmocnienia teamu nie pomogą Francuzom. Dlaczego?
Polacy kapitana passa - na ostatnie 23 spotkanie wygrane 22 (porażka z Brazylią w finale MŚ). Fakt - ogrywaliśmy młodziutką i niedoświadczoną Argentynę, czy też słabsze o żeby tylko jedną klasę Chiny. Ale i to trzeba potrafić. Biało-Czerwoni są przeciwieństwem siebie sprzed kilku lat jeśli chodzi o przygotowanie psychiczne i mentalne. Raul Lozano całkowicie odmienił zespół. Kilka lat temu grając świetne spotkania, przegrywaliśmy...teraz jest zupełnie inaczej, co znalazło potwierdzenie choćby w ostatnich meczach z Bułgarią, w których nie oszukujmy się - zagraliśmy bardzo przeciętnie, ale wszystkie 4 wygraliśmy, a przecież podopieczni Martina Stoeva to bardzo mocne rzemiosło. Optymizm może siać wśród polskich kibiców fakt, iż właśnie na finał LŚ ma hipotetycznie przyjść pierwszy w tym roku szczyt formy. Mam nadzieję, że hipoteza stanie się rzeczywistością. Raul Lozano 12-osobowy skład na Final Six obiecał ogłosić podczas wtorkowej konferencji prasowej. Myślę, że niespodzianek nie będzie. Argentinos postawi moim zdaniem na podobną "dwunastkę" do tej z mundialu.
Podsumowując, czysto siatkarskie umiejętności obie reprezentacje mają na podobnym poziomie ( ze wskazaniem na Polaków oczywiście :-P ). Jednak to my jesteśmy na fali, to my jesteśmy mocniejsi mentalnie i to podopiecznym Raula Lozano z całych sił dopingować będzie Spodek wypełniony po ostatnie miejsca "wibrującymi" kibicami. Jest to bardzo ważne spotkanie. Przed jego zwycięzca zdecydowanie otworzy się półfinałowa furtka, a przegrany będzie w ciężkiej sytuacji. Sądzę, że będzie to mecz walki, zawodnicy dadzą z siebie wszystko, ale to Polacy mają po swojej stronie więcej atutów, które poprowadzą ich do zwycięstwa. Gram ten typ, nawet mimo zaniżonego kursu. Pooolska!! Pooolska!! Poolska!!
Ostatnio zmieniony przez Villa 2007-07-13, 03:31, w całości zmieniany 2 razy