Forum Pokerowe
Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: Najlepsza Szkoła Pokera w Polsce | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Sponsorzy

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » OFF Topic » Archiwum » Puchar Intertoto 2006
Przesunięty przez: cantona
2007-02-12, 11:35
Puchar Intertoto 2006
Autor Wiadomość
rzuf

rurzowy do tego :)
   Amator

Pochwał: 20
Wysłany: 2006-06-24, 14:50   Puchar Intertoto 2006

I znowu, idąc za przykładem edycji zeszłorocznej, jesteśmy do tyłu ;) Rozgrywki Pucharu Intertoto rozpoczęły się tydzień temu - czas chyba przyjrzeć się temu bliżej, zwłaszcza, że Mistrzostwa Świata wkroczyły w fazę pucharową i meczy coraz mniej. Przy okazji jest to pierwsza edycja w zmienionym formacie - UEFA podjęła dezyzję, że od sezonu 2006/07 rozgrywki zostaną ograniczone do 3 rund, każdy kraj będzie miał tylko jednego przedstawiciela, a do drugiej rundy wstępnej Pucharu UEFA zakwalifikuje się 11 drużyn.

Oto jak wygląda terminarz rozgrywek:
Runda I: 17-18 czerwca 2006 i 24-25 czerwca 2006
Runda II: 1-2 lipca 2006 i 8-9 lipca 2006
Runda III: 15-16 lipca 2006 i 22-23 lipca 2006

Zestaw par I rundy - rewanże (w nawiasie wynik pierwszego meczu)

24.06
15:30 Carmarthen (Walia) - Tampere United (Finlandia) (0-5)
16:00 Dungannon (Irlandia Płn.) - Keflavik (Islandia) (1-4)
17:00 Dinamo Tb. (Gruzja) - Kilikia (Armenia) (5-1)
18:00 Partizani (Albania) - Ethnikos Achnas (Cypr) (2-4)
19:00 HB Torshavn (Wyspy Owcze) - Dinaburg (Łotwa) (1-1)
19:00 FC Tiraspol (Mołdawia) - Araz (Azerbejdżan) (0-1)
19:00 Maribor (Słowenia) - Santa Julia (Andora) (3-0)
20:00 Shelbourne (Irlandia) - Vetra (Litwa) (1-0)

25.06
10:00 Marsaxlokk (Malta) - Zrinjski (Bośnia) (0-3)
14:00 Kalmar (Sweden) - JK Trans (Estonia) (6-1)
15:00 MTZ-RIPO (Białoruś) - Shakhter Karaganda (Kazachstan) (5-1)
17:00 CS Grevenmacher (Luxembourg) - Nitra (Słowacja) (2-6)
18:00 Farul Constanta (Rumunia) - Pobeda (Macedonia) (2-2)
Ostatnio zmieniony przez nazimek 2006-07-24, 09:04, w całości zmieniany 3 razy  

ukko

Trampkarz

Pochwał: 2
Wysłany: 2006-06-24, 15:06   

W meczu Grevenmacher - Nitra było 6-2 dla Słowaków a nie odwrotnie ;) Pozdrawiam :p:

rzuf

Amator

Wysłany: 2006-06-24, 15:17   

ukko napisał/a:
W meczu Grevenmacher - Nitra było 6-2 dla Słowaków a nie odwrotnie

Jasne :) Już poprawiłem... Dzięki

bRs
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-25, 06:35   

24.06

15:30 Carmarthen (Walia) - Tampere United (Finlandia) (0-5) (1-3)
16:00 Dungannon (Irlandia Płn.) - Keflavik (Islandia) (1-4) (0-0)
17:00 Dinamo Tb. (Gruzja) - Kilikia (Armenia) (5-1) (3-0)
18:00 Partizani (Albania) - Ethnikos Achnas (Cypr) (2-4) (2-1)
19:00 HB Torshavn (Wyspy Owcze) - Dinaburg (Łotwa) (1-1) (0-1)
19:00 FC Tiraspol (Mołdawia) - Araz (Azerbejdżan) (0-1) (2-0) AET
19:00 Maribor (Słowenia) - Santa Julia (Andora) (3-0) (5-0)
20:00 Shelbourne (Irlandia) - Vetra (Litwa) (1-0) (4-0)

rzuf

Amator

Wysłany: 2006-06-25, 19:02   

I dzisiejsze wyniki...

25.06
10:00 Marsaxlokk (Malta) - Zrinjski (Bośnia) (0-3, 1-1)
14:00 Kalmar (Szwecja) - JK Trans (Estonia) (6-1, 2-0)
15:00 MTZ-RIPO (Białoruś) - Shakhter Karaganda (Kazachstan) (5-1, 1-3)
17:00 CS Grevenmacher (Luksemburg) - Nitra (Słowacja) (2-6, 0-6)
18:00 Farul Constanta (Rumunia) - Pobeda (Macedonia) (2-2, 2-0)

rzuf

Amator

Wysłany: 2006-06-26, 07:51   

I za nami pierwsza runda...Poza wczorajszą porażką MTZ RIPO Mińsk, którą moim skromnym zdaniem można uznać za niespodziankę, obyło się bez większych sensacji. Ale tak to już jest z pierwszymi rundami pucharów - egzotyczne drużyny o których niewiele wiadomo, potrafią napsuć krwi zespołom lepszym (przynajmniej teoretycznie) no i, niestety, graczom ;) Dowodem na to chociażby w/w mecz MTZ.

W drugiej rundzie do gry wkraczają zespoły coraz lepsze, jednak niespodzianek bym nie wykluczał, bo bywa różnie. Zwłaszcza, że puchar rozgrywany jest w zmienionej formule i droga do pucharu UEFA jest naprawdę krótka.

W pierwszym poście napisałem, że każda federacja krajowa ma w Intertoto jednego przedstawiciela. W teorii tak, natomiast praktyka już zweryfikowała to założenie. W rozgrywkach nie weźmie udziału drużyna włoska, a jej miejsce przyznano Francji (stąd w 3 rundzie zagrają OM i AJ Auxerre).

A tak wygląda zestaw par rundy drugiej (mecze 1-2 i 8-9 lipca 2006):

FC Sopron (Węgry) - Kayserispor (Turcja)
Farul Constanta (Rumunia) - Lokomotiw Płowdiw (Bułgaria)
FK Zeta (Serbia i Czarnogóra) - NK Maribor (Słowenia)
Maccabi Petah-Tikva (Izrael) - HSK Zrinjski (Bośnia i Hercegowina)
NK Osijek (Chorwacja) - AS Ethnikos Achnas (Cypr)
Grasshoppers Zurych (Szwajcaria) - FK Teplice (Czechy)
FC Nitra (Słowacja) - Dniepr Dniepropietrowsk (Ukraina)
SV Ried (Austria) - Dinamo Tbilisi (Gruzja)
FC Tiraspol (Mołdawia) - Lech Poznań (Polska)
FK Moskwa (Rosja) - MTZ-RIPO Mińsk (Białoruś)
Hibernian FC (Szkocja) - Dinaburg Daugavpils (Łotwa)
Odense (Dania) - Shelbourne FC (Irlandia)
Lillestrom SK (Norwegia) - Keflavik (Islandia)
Tampere United (Finlandia) - Kalmar FF (Szwecja)

rzuf

Amator

Wysłany: 2006-07-03, 10:55   

I komplecik wyników...

FC Sopron (Węgry) 3 - 3 Kayserispor (Turcja)
Farul Constanta (Rumunia) 2 - 1 Lokomotiw Płowdiw (Bułgaria)
FK Zeta (Serbia i Czarnogóra) 1 - 2 NK Maribor (Słowenia)
Maccabi Petah-Tikva (Izrael) 1 - 1 HSK Zrinjski (Bośnia i Hercegowina)
NK Osijek (Chorwacja) 2 - 2 AS Ethnikos Achnas (Cypr)
Grasshoppers Zurych (Szwajcaria) 2 - 0 FK Teplice (Czechy)
FC Nitra (Słowacja) 2 - 1 Dniepr Dniepropietrowsk (Ukraina)
SV Ried (Austria) 3 - 1 Dinamo Tbilisi (Gruzja)
FC Tiraspol (Mołdawia) 1 - 0 Lech Poznań (Polska)
FK Moskwa (Rosja) 2 - 0 MTZ-RIPO Mińsk (Białoruś)
Hibernian FC (Szkocja) 5 - 0 Dinaburg Daugavpils (Łotwa)
Odense (Dania) 3 - 0 Shelbourne FC (Irlandia)
Lillestrom SK (Norwegia) 4 - 1 Keflavik (Islandia)
Tampere United (Finlandia) 1 - 2 Kalmar FF (Szwecja)

Kolejna runda, kolejne mecze, kolejne niespodzianki, bo chyba za takie można uznać porażkę Lecha Poznań czy remis NK Osijek z teoretycznie słabym AS Ethnikos. Jednakże wynik polskiego przedstawiciela pozostawia nadzieję na lepszy rezultat w rewanżu i awans do ostatniej rundy Intertoto, w której Lechici (w przypadku awansu oczywiście) zmierzą się ze zwycięzcą pary SV Ried - Dinamo Tbilisi. Skłaniam się ku stwierdzeniu, że będą to Austriacy, którzy wygrali pierwszy mecz różnicą dwóch goli.
Awans prawdopodobnie zapewniły sobie już drużyny NK Maribor i FF Kalmar, po cennych, wyjazdowych zwycięstwach, a także Grasshoppers Zurych, Odense, Hibernian, FK Moskwa i Lillestrom. Pozostało zatem niewiele par, w których awans na dzień dzisiejszy pozostaje niewiadomą.
Ale dla drużyn awansujących prawdziwe schody zaczną się w kolejnej rundzie ;)

ansos

Podglądacz

Wysłany: 2006-07-07, 10:57   

Ciężko wygrac coś na Intertoto ale ja się skuszę na 2 typy:

Ethnikos Achnas (Cyr) vs NK Osijek (Cho) 1st leg:2-2
Wielu typerów zobaczywszy ten mecz zapewne pomyśli że chodzi o Ethnikos grający w l.greckiej ale tak naprawdę to mówimy tutaj o cypryjskim Ethnikosie. Piłkarze Achnasu zajęli w ost.sezonie dopiero 9 miejsce w swojej lidze ale nie przeszkodziło im to sprawić niespodziankę w pierwszym meczu i zremisować z faworyzowanym NK Osijek (kurs na gospodarzy był: 1.20). W rewanżu jednak moim zdaniem chorwaci już nie zlekceważą rywala, zresztą jeśli chcieli zarobić na zakładach to już to zrobili właśnie w pierwszym meczu w którym dużo pieniedzy stawiano ponoć na ht/ft 2/X (kurs:14.00) i teraz spokojnie mogą pokazać że niestraszny im cypryjski przeciwnik. Poza tym, piłkarze i trenerzy Osijek otwarcie mówią że bardzo poważnie traktują rozgrywki Intertoto i wywalczenie przezeń kwalifikacji do pucharu UEFA jest dla tego klubu priorytetem. Aha, mecz został zablokowany u czeskiego naziemnego bukmachera Chance oraz internetowego bet-at-home. Typ:2 (gamebookers 1.75, betandwin 1.70, sts 2.20)

FC Dinaburg (Lva) vs Hibernian (Sco) 1st leg:0-5
Sprawa awansu jest w tej parze już rozstrzygnięta a Szkoci po pewnym zwycięstwie w pierwszy meczu mogą traktować wyjazd na Łotwę bardziej w charakterze wakacyjnej wyprawy w nieznane. Trener Hibernianu Tony Mowbray zapowiedział ze szansę gry z Dinaburgiem dostanie kilku jego młodych zawodników ale ci aż palą sie do gry i trudno przypuszczać aby piłkarze słabiutkiej drużyny łotewskiej nie skorzystali w tej sytuacji z dość atrakcyjnych kursów na zwycięstwo gości. Typ:2 (gamebookers 1.90, betandwin 1.80, sts 1.90)

Analizy wziąłem ze strony www.spamnet ,tam są jeszcze pozostałe mecze opisane ale mi sie podobają tylko te dwa i zagram je w dublu po @3.32

rzuf

Amator

Wysłany: 2006-07-07, 11:24   

Ehh zainteresowanie tematem raczej nikłe, ale osobiście lubię ten puchar - nie umiem powiedzieć dlaczego - może dlatego, że jest najmniejszym i najmniej medialnym pucharem europejskim...
Takie moje przemyślenia na weekend...

Dinaburg Daugavpils - Hibernian FC 1X 1.61 BAH Sobota 8.07.06 17.00

Hibernian jedzie na Łotwę tak naprawdę tylko po to, żeby zagrać sparring...I nie przegrać więcej niż 0-4, w co i tak nie wierzę, ale wszystko się może przydarzyć. Patrząc realnie, kwestia awansu została rozstrzygnięta w pierwszym spotkaniu, w którym Szkoci wygrali 5-0, tak więc nie mają się czym martwić. Jeżeli wierzyć prognozom, temperatura ma osiągnąć nawet 38 stopni w godzinach rozgrywania meczu, co pozwala przypuszczać, że nie będzie to porywające starcie, a raczej toczona w żółwim tempie gierka. Płyta boiska łotwskiego klubu też podobno nie jest cudem inżynierii i ogrodnictwa - a więc może być multum przypadkowych i niewiele mających wspólnego z futbolem zagrań. Dinaburg żegna się z pucharem Intertoto - ostatnia to okazja, żeby cokolwiek pokazać, stąd mój typ na gospodarzy z podpórką.

I drugi pomysł:

MTZ RIPO Mińsk - FK Moskwa 2 2.15 (BAH) Niedziela 9.07.06 16.00

Tu pozwolę sobie na pewną, spiskową teorię ;)
W pierwszym meczu Moskwianie wygrali 2-0, co stanowi bezpieczną zaliczkę przed rewanżem. Białorusini pokazali natomiast w pierwszej rundzie, że są zdolni do bardzo dziwnych rzeczy - chodzi mi tutaj o porażkę w rewanżowym meczu przed własną publicznością, po zdemolowaniu Kazachów z Karagandy 5-1 w meczu pierwszym. W niedzielnym spotkaniu, poza względami sportowymi, dopatrywałbym się podtekstu politycznego. Wiadomo, że zazwyczaj polityka ze sportem nie powinna mieć nic wspólnego, ale w końcu grają drużyny z Rosji i Białorusi...A co to oznacza, chyba każdy wie... A poza tym, FK jest chyba zdecydowanie lepszym piłkarsko zespołem niż MTZ...

Zastrzegam oczywiście, że są to tylko dziwne wizje mojego chorego umysłu %-)

Wyrejestrowany

Doświadczony

Pochwał: 32
Wysłany: 2006-07-07, 15:31   

Postaram się dać krótkie przewiydwania swoje, jednak jest to raczej intuicyjne, bo egzotyka straszna
Ethnikos Achnas - HNK Osijek
Mecz będzie ciężki, Cypryjczycy wydają sie być słabi, jednak wysoki remis stawia ich w uprzywilejowanej pozycji przed meczem u siebie. Generalnie ciężko porównywać te dwie drużyny. Choć tak jak kolega rzuf napisał, drugiego wałka chyba nie zrobią :/ Myśle jednak, że Osijek wygra i awansuje tym samym.

Lokomotiv Plovdiv - Farul Constanta
Tutaj moim faworytem jest drużyna Lokomotivu, wydaje mi się, że Farul jednak nie poradzi sobie z dość solidną ekipą z Bułgarii. Z zeszłym sezonie Lokomotiv przegrał u siebie tylko cztery mecze z Levskim, Liteksem, Lokomotivem Sofia i z Belasica( %-) ) choć ten ostatni mecz to wałkiem śmierdzi(jak cała bułgarska liga). IMHO wygrana gospodarzy i awans tesh :)

Dinaburga - Hibernian
NO BET!!! Awans rozstrzygniety goście równie dobrze mogliby nie przybywać na ten mecz.

Kalmar FF - Tampere United
Tutaj bez faktów, na intuicję gra. Wydawało mi się, że Tampere wygra pierwszy mecz, a tu zonk. Uważam ich za lepszą druźynę, ale chyba nie zależy im na intertoto, więc-awans Kalmar, wynik meczu?? 1X

Maribor Branik NK - Zeta Golubovci
Zwycięstwo gospodarzy i awans. Maribor coś tam jush walczył w Europie, jakieś tradycje ma. A bilans Zety z zeszłego sezonu away:3-2-10.

Dnepr Dnepropetrovsk - Nitra
1 i jush! Dniepro wygra i awansuje, bo jest lepsze, a jak nie to kupią sobie awans. Słowacja to liga dwóch zespołów i na pewno nie jest to Nitra.Tyle mojego zdania.

Lech Poznan - FC Constructorul
Znów jedynka-piłkarzy powieszą za jaja i kibice i sponsorzy ja odpadną teraz. Lech ma być w tym sezonie w UEFA. Poza tym piłkarzy też ma lepszych.

Kayserispor II - Matav Sopron
Ciężko tu o typ, Turcy są silną drużyną. Wynik z peirwszego meczu to niezła zaliczka. Myślę, że awansują, ale czy wygrają, nie muszą, a to trochę chimeryczna druźyna dla mnie. Wynik meczu... NO BET może byc remis.

Zrinjski Mostar - Maccabi Petah-Tikva
:k: kij wie co tu będzie :k:

Shelbourne United - Odense
Gospodarze awansu jush nie wywalczą, wygrać chyba tesh nie dadzą rady. W ostatnim meczu męczyli się strasznie ze słabymi Łotyszami.

MTZ-RIPO Minsk - Torpedo
Faworytem są goście, ale ja bym tego nie stawiał ze względów politycznych.

Keflavik IBV - Lilleström
Goście są silniejsi i grają w lepszej lidze, nawet jak odpuszczą wygrają bez problemu. Czysta 2

Teplice - Grasshoppers Zurich
NO BET

Dynamo Tbilisi - Ried SV
2? No nie wiem, przypominam Wisłę:"Sorry mamo wyje*ało nas Dynamo". Poza tym teren gorący :/ Może być różnie. Nawet 2:0 i awans gospodarzy, choć wątpie. Generalnie nie ruszam tego :)
Ostatnio zmieniony przez Wyrejestrowany 2006-07-07, 15:32, w całości zmieniany 1 raz  

ansos

Podglądacz

Wysłany: 2006-07-07, 16:48   

rzuf napisał/a:

Dinaburg Daugavpils - Hibernian FC 1X 1.61 BAH Sobota 8.07.06 17.00

Hibernian jedzie na Łotwę tak naprawdę tylko po to, żeby zagrać sparring...I nie przegrać więcej niż 0-4, w co i tak nie wierzę, ale wszystko się może przydarzyć.

Trudno im będzie przegradz z Dunaburgiem, słyszałem że ten zespół prezentuje żenująco niski poziom więc nawet jeśli nie zagra w Hibernian 2-3 graczy to goście powinni ponownie wygrać. Stawiam tutaj na "dwójkę" :spoko:

Bart87

Doświadczony

Pochwał: 8
Wysłany: 2006-07-08, 11:19   

Na pewno zagram Lechitow.

Sprobowac mozna rowniez Osijek. Nie wiem co sie z ta druzyna dzialo w pierwszym spotkaniu, mzoe po prostu zlekcewazyli rywala, a ja bylem o wlos od zagrania tego spotkania - na szczescie odpuscilem. Widzialem urywki tego meczu i pierwsza bramka dla gosci wcale nie byla wypracowana....byl to po prostu blad, zle podanie defensora chorwackiego. Wiem takze, ze w dzisiejszym spotkaniu zawodnik ten nie zagra z powodu zbyt duzej ilosci bledow jakie popelnil i trener odsunal go od tego spotkania. Co ciekawe kursy na Osijek od momentu pojawienia sie poszly w dol, dla mnie to kolejny argument popierajacy moja teze.

Z naziemnych spotkanie widze tylko w ofercie Milenium po kursie 1.85 - gramy!!!

miro

Doświadczony

Pochwał: 33
Wysłany: 2006-07-08, 11:36   

Cytat:
Sprobowac mozna rowniez Osijek

Typ super ale mecz prawie wszędzie zablokowany-Toto mix,BAW,Betsson
więc jesli ktoś ma buka ktory oferuje jeszcze to spotkanie to zdecydowanie popieram Bart87 nic tylko grać

Bart87

Doświadczony

Pochwał: 8
Wysłany: 2006-07-08, 11:41   

miro napisał/a:
Cytat:
Sprobowac mozna rowniez Osijek

Typ super ale mecz prawie wszędzie zablokowany-Toto mix,BAW,Betsson
więc jesli ktoś ma buka ktory oferuje jeszcze to spotkanie to zdecydowanie popieram Bart87 nic tylko grać

pisalem, ze w Milenium jest...juz 1.79 - leci w dol

Chomik

Spurs, Juve & Jaga!

Pochwał: 163
Wysłany: 2006-07-08, 14:22   

:arrow: Lokomotiv Plovdiv - Farul Constanta 1x 1.21 (Sts) :mrgreen: ( 1 - 1 )

Mecz rewanżowy Pucharu Intertoto. Bułgarski Lokomotiv podejmował będzie rumuńską drużynę z Constanty. W pierwszym meczu wygrali dzisiejsi goście, czyli zespół z Rumunii. Wynik 2 - 1 w ostatnim meczu o niczym nie przesądza i dzisiaj każda z drużyn może awansować. Ja jestem za drużyną z Bułgarii. Grają oni przede wszystkim na swoim obiekcie co jest dużym plusem. Wynik 1 - 0 daje im awans do następnej rundy, a z tego co pamiętem to drużyna Lokomotivu nie jest słabą drużyną. Gospodarze jak i goście zakończyli już zmagania ligowe, na dość niskich miejscach , jeżeli chodzi o ich umiejętności (mowa bardziej o Lok. Plovdiv). Rumuński Falur zakończył rozgrywki na 7 miejscu, natomiast Lokomotiv na 6. W lidze Farul nie spisywał się najlepiej na wyjazdach co widać po bilansie: 5 zwycięstw - 2 remisy - 8 porażek, przy czym strzelali 14 goli, a 22 stracili. Lokomotiv za to na swoim obiekcie spisywał się dośc dobrze: 9 zwycięstw - 1 remis - 4 porażki, strzelając 26 goli i tracąc 16. Jak widać ze statystyk można skłaniać się nawet do czystej 1, ale typ z X jest bardzo pewny. Drużyna Falur dobrze wie, że tracąc bramke będzie miała bardzo trudne zadanie żeby wyrównać, dlatego przyjezdni będą grać bardziej w obronie niż w ataku, bo w końcu mają jedną bramkę zapasu. Drużyna Lokomotivu jest moim zdaniem bardziej doświadczona od drużyny z Rumunii i wydaje mi się, że nie powinni przegrać, a jeżeli chcą awansować to nie mogą nawet zremisować.

bRs
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-08, 15:16   

Osobiście w baw gram 3 mecze ...

Kayserispor - Matav 1 1,25

Turecka drużyna zremisowała na wyjeździe 3:3 z przeciwnikiem z Węgier, dziś wystarczy im u siebie minimalne zwycięstwo ... patrząc na wyczyny oby drużyn w lidze, widze dziś zwycięstwo gospodarzy ...

Dnipro - Nitra 1 1,25

Dnipro przegrało na wyjeździe 2:1 ... dzis wystarczy im skromne 1:0 do awansu ... maja potencjał, tylko go wykorzystać :) stawiam skromne zwyciestwo gospodarzy :)

Dinaburg - Hibernian 1 4,85

po pogromie u siebie Hiberniana, jadą na Łotwę sama młodziezą ... wygrana 5:0 u siebie daje raczej pewny awansik szkockiej druzynie ... dzis mogą nawet przegrać 4:0, ale nie będzie az tak dobrze ... młodzież która zagra w składzie Hiberniana pozwoli sobie wstrzelić max 2,3 brameczki i przegrają skromnie raczej ... ale moim zdaniem przegrają jednak :smiech: widze tu niespodziankę i za małą 100 zł postawię :respekt:

Chomik

Spurs, Juve & Jaga!

Wysłany: 2006-07-08, 16:50   

bRs napisał/a:
Kayserispor - Matav 1 1,25

Turecka drużyna zremisowała na wyjeździe 3:3 z przeciwnikiem z Węgier, dziś wystarczy im u siebie minimalne zwycięstwo ... patrząc na wyczyny oby drużyn w lidze, widze dziś zwycięstwo gospodarzy ...

...no niby wszystko ładnie, ale wystarczy im remis 0 - 0, 1 - 1 lub nawet 2 - 2 i też awansują... daltego opuściłęm ten mecz, ale mimo to gospodarze powinni wygrać ;)

Pozdro Bursztynku :P

Oskar86

KING OF BRONX
   Doświadczony

Pochwał: 21
Wysłany: 2006-07-08, 19:42   

Lech Poznań - FC Tiraspol 1:3 :wstyd:

Nie no żenada :niesmak: FC Tiraspol to trzeci zespoł ligi mołdawskiej i ogrywa nasza (polska) druzyne 2 razy...tragedia a te poznaniaki takie plany mieli...trener Smuda...Dobry stadion...hajs od sponsora...europejskie puchary...

ALe wstyd w lidze pewnie skoncza w srodku tabeli chyba ze sie Smuda jakies cuda wymysli...
Oby inne kluby reprezentujace Polske w pucharach europejskich nie sprawily takiego blamażu :niesmak:

(Post tutaj bo nie ma dzialu z luzna dyskusja )

rzuf

Amator

Wysłany: 2006-07-08, 22:13   

Dinaburg Daugavpils - Hibernian FC 1X :nie:
Niestety Łotysze nie dali rady :niesmak: ...A takiego smaka zrobiły mi livescore'y :P

Komplet dzisiejszych wyników (pogrubione drużyny awansowały dalej):

Kalmar FF (Szwecja) 3-2 Tampere United (Finlandia) (pierwszy mecz 2-1)
AS Ethnikos Achnas (Cypr) 0-0 NK Osijek (Chorwacja) (2-2)
Dinaburg Daugavpils (Łotwa) 0-3 Hibernian FC (Szkocja) (0-5)
Dniepr Dniepropietrowsk (Ukraina) 2-0 FC Nitra (Słowacja) (1-2)
Lech Poznań (Polska) 1-3 FC Tiraspol (Mołdawia) (0-1)
NK Maribor (Słowenia) 2-0 FK Zeta (Serbia i Czarnogóra) (2-1)
Kayserispor (Turcja) 1-0 FC Sopron (Węgry) (3-3)
HSK Zrinjski (Bośnia i Hercegowina) 1-3 Maccabi Petah-Tikva (Izrael) (1-1)
Lokomotiw Płowdiw (Bułgaria) 1-1 Farul Constanta (Rumunia) (1-2)

Komentować dziś nie będę...Bo, na przykład, słowa, które przychodzą mi na myśl w związku z występem Lecha nadają się tylko do tematu "Po godzinach" w HP :((

rzuf

Amator

Wysłany: 2006-07-10, 14:31   

I po drugiej rundzie...

MTZ RIPO Mińsk - FK Moskwa 2 2.15 :tak: (0-1)

Spiskowa teoria dziejów się sprawdziła ;) Wniosek - w pojedynkach białorusko - rosyjskich zawsze stawiać na Rosjan...niezależnie od siły drużyn :P

Wyniki niedzielne:

Shelbourne FC (Irlandia) 1 - 0 Odense (Dania) (0-3)
Keflavik (Islandia) 2 - 2 Lillestrom SK (Norwegia) (1-4)
MTZ-RIPO Mińsk (Białoruś) 0 - 1 FK Moskwa (Rosja) (0-2)
FK Teplice (Czechy) 0 - 2 Grasshoppers Zurych (Szwajcaria) (0-2)
Dinamo Tbilisi (Gruzja) 0 - 1 SV Ried (Austria) (1-3)

Już niedługo wszystko się wyjaśni :)

rzuf

Amator

Wysłany: 2006-07-11, 09:40   

Koniec zastanawiania się 'co to za drużyna??' - go gry wchodzą zespoły 'bardziej cywilizowane' :P
Oto, jak wyglądają pary trzeciej i ostatniej rundy tegorocznego Pucharu Intertoto:

AJ Auxerre (Francja) - Farul Constanta (Rumunia)
AE Larisas (Grecja) - Kayserispor (Turcja)
Villareal CF (Hiszpania) - NK Maribor (Słowenia)
Maccabi Petah-Tikva (Izrael) - AS Ethnikos Achnas (Cypr)
Grasshoppers Zurych (Szwajcaria) - KAA Gent (Belgia)
Olympique Marsylia (Francja) - Dniepr Dniepropietrowsk (Ukraina)
Hertha Berlin (Niemcy) - FK Moskwa (Rosja)
SV Ried (Austria) - FC Tiraspol (Mołdawia)
Newcastle United (Anglia) - Lillestrom SK (Norwegia)
Kalmar FF (Szwecja) - FC Twente (Holandia)
Odense BK (Dania) - Hibernian FC (Szkocja)

Mecze pierwsze rozegrane zostaną 15 i 16 lipca, natomiast rewanże 22 lipca.

Już na starcie wydaje mi się, że w czterech parach rywalizacja rozstrzyga się zanim się w ogóle zaczęła - murowanymi kandydatami do awansu (oczywiście dla mnie) są Villareal, Auxerre, Newcastle i OM. Oczywistym jest, że to sport i wszystko się może zdarzyć, ale nie tym razem :) Dość już niespodzianek!
Poradzić powinien sobie również Ried...
Najbardziej zaciętych spotkań upatruję w parach Hertha BSC - FK Moskwa i Grasshoppers - Gent. W tych dwumeczach naprawdę ciężko mi wskazać faworyta, a nawet jeśli by się to udało, to życie zapewne zweryfikowałoby taki typ bardzo boleśnie.
Pozostałe pary na pierwszy rzut oka dość wyrównane - poczekamy - zobaczymy :)

lCs

Amator

Pochwał: 7
Wysłany: 2006-07-11, 14:21   

Newcastle United - Lillestrom

Zgodnie z przewidywaniami zespół Newcastle United w finale pucharu intertoto zmierzy się 15 lipca o godzinie 18.00(polskiego czasu)z norweskim Lillestrom. Zespół Srok w ubiegłym sezonie Premiership zajął 7 miejce gwarantujące udział w tych rozgrywakach zanotowując w ostatnich 7 meczach 6 zwycięstw i jeden remis.Natomist Lillestrom zajmuje obecnie II miejsce w grającej systemem wiosna-jesień lidze norweskiej. Przeciwnicy Srok tracą 4pkt do liderującego Brann, ale mają jeden mecz zaległy. Ostatni ligowy mecz rozegrali 05 czerwca na wyjeździe z ostatnim w tabeli Tromsoe, wygrywając 1-0.W ubiegłym sezonie dotarli do dwóch finałów: pucharu Norwegii oraz Royal League - skupiającej najlepszy drużyny Skandynawii.

Kadra NUFC na mecz z Lillestrom:
NUFC: (from) Given, Harper, Krul, Elliott,
Babayaro, Bramble, Carr, Ramage, Taylor, Edgar, Finnigan, Huntington, Gate, Butt, Emre, Faye, N'Zogbia, Pattison, Solano, O'Brien, Parker, Luque, Milner.
Z powodu kontuzji nie zagrają: Owen, Dyer ,a do treninugów jeszcze nie wrócili Boumsong oraz Moore.

Podumowując zespół Srok jest ogromnie zmotywowany przed tym spotkaniem i chce utrzymać świetną passe.Ponadto swoją wartośc dla zesopołu będzie chciał potwierdzić Albert Luque który w poprzednim sezonie był nękany kontuzjami. Za gospodarzami przemawiają nie tylko umiejętności poszczególnych graczy ale także własny stadion St.James's Park, na którym padały na kolana w ubiegłym sezonie takie drużyny jak Chelsea czy Arsenal oraz fanatyczni kibice zapełniający stadion do pełna (ponad 52tys miejsc).

Mój typ 1 :f:
Ostatnio zmieniony przez lCs 2006-07-16, 09:43, w całości zmieniany 2 razy  

Villa

MU FAN
   Doświadczony

Zakaz pisania
Pochwał: 26
Wysłany: 2006-07-13, 20:53   

Villarreal - Maribor Branik NK 1 @ 1,27 Profesjonal

No muszę powiedzieć że Villarreal poszalał sobie trochę na rynku transferowym. Dowodem na to są choćby Robert Pires (z Arsenalu) i Nihat Kahveci (z Realu San Sebastian). Myślę, że hiszpański klub w tym sezonie zamierza zawojować Puchar UEFA. Ale aby to uczynić to trzeba najpierw wygrać dwumecz ze słabym Mariborem. Maribor wygrał wpradzie swoje wszytskie 4 mecze w tegorocznej edycji Intertoto, ale też przeciwnicy byli mierni: Zeta Golubovci (2:0 i 2:1) oraz Sant Julia (5:0 i 3:0). Sądze, że w sobotni wieczór na El Madrigal gospodarze odniosą pewne zwycięstwo, przyblizają się do udziału w Pucharze UEFA.

cfc

Podglądacz

Wysłany: 2006-07-14, 13:43   

Marsylia-Dnipro(+1.5) 2 1.80
Co sądzicie??Według mnie taki handicap powinien wejść.Raz Marsylia to zespół nieobliczalny,który nie imponuje równą formą.Dwa Dnipro to naprawdę dobra drużyna w miarę silnej lii ukraińskiej.A pozatym pewnie nie zagra w barwach gospodarzy ich największa gwiazda-Frank Ribery,bo pewnie jest zmęczony po MŚ,a bez niego gra Marsyli pewnie będzie inna-dużo słabsza.
Herta-FK Moskwa(+1.5) 2 1.65
Tutaj zagra Herta z drużyną rosyjką i pewnie jak to drużyna rosyjska coraz to mocniejsza jak i ich liga się robi,ale i nieobliczalna.Herta to sedniak Bundesligi,który ma swoje problemy.Marcelinho w poprzednim sezonie wygłaszał,że chce odejść-ostatecznie został,ale kto wie czy nie z obowiązku niż z chęci.Mają z nim problemy,bo podobno jak to on spóznil się o dzień na trening.Pozatym kilku graczy chciało odejść jak Simunic,Kovac czy Basturk,ostatecznie zdaje się odszedł tylko N.Kovac,ale i tak to całkiem spore osłabienie.Sparingi Herta też imponujących nie miała-męczyła się choćby z jakoś słabą austriacką drużyną.Więć FK Moskwa zespół w miarę solidny powinien postawić trudne warunki.
Pozatym nie byłbym taki pewny ani Newcestle(jest osłabione),ani Auxerre(gra z Rumunami,a nie są oni tacy łatwi do przejśćia) i przy tych kursach jakie na nich są to lepiej by było dać handicapy na...ich przeciwników,ale to duże ryzyko,więć zaryzykuje chyba tylko na 1 z tych meczów i handicapa i raczej będzie do przeciwnik zespołu Auxerre..Warto też dać handicap,ale tu na faworyta Villareal-2 bramkami powinni wygrać z jakimiś Macedończykami.
VILLARREAL-MARIBOR(+1.5) 1 1.50
Ried-Tiraspol 1 1.35-tu wudaje się,że austriacki zespół jest znacznie lepszy od mołdawskeigo,zawsze kurs się podbije
KALMAR (Szwe.)-TWENTE (Hol.) 20 1.43-zespół holenderskie powalczy i chyba przegrać nie pwoinien?

pacyff

Doświadczony

Pochwał: 5
Wysłany: 2006-07-14, 20:12   

AJ Auxerre (Francja) - Farul Constanta (Rumunia) 1 4-1 :spoko:

tu faworyt jest tylko jeden,mimo ze auxerre dostało sie do intertoto kuchennymi drzwiami to na pewno nie zaprzepaści szansy na występ w pucharze uefa -pewniak

AE Larisas (Grecja) - Kayserispor (Turcja) x2 0-0 :spoko:

tu będzie ciekawie-jak zwykle w konfrontacjach grecko-tureckich.sam nie obstawiam tego meczu ale taki oto suchy typ z podpórką ze wskazaniem na x

Villareal CF (Hiszpania) - NK Maribor (Słowenia) 1 1-2 :c:

kolejny pewniak,półfinaliści ligi mistrzów zaniedbali lige i teraz muszą sie męczyć z przeciętnymi słoweńcami-wygrają...i to wysoko...juz kiedyś pokazali ze intertoto to nie problem dla nich

Maccabi Petah-Tikva (Izrael) - AS Ethnikos Achnas (Cypr) 1 0-2 :c:

tu bedzie ostro,ale dopiero w rewanżu,typ generalnie niepewny ale przeciętna drużyna cypryjska raczej ulegnie chyba ze sie izraelczycy przejmą wojną z palestyna i libanem....

Grasshoppers Zurych (Szwajcaria) - KAA Gent (Belgia) 1x 2-1 :spoko:
Olympique Marsylia (Francja) - Dniepr Dniepropietrowsk (Ukraina) 1x 0-0 :spoko:
Hertha Berlin (Niemcy) - FK Moskwa (Rosja) 1x
0-0 :spoko:

tu zarówno szwajcarzy ,Niemcy i francuzi mają cholernie trudne przeprawy,taka hertha jest totalnie przed sezonem a fk moskwa gra regularnie w lidze i to nie najgorzej wcal.e
marsylia sie pokazała w sparingu z legią i to tez daje do myślenia,najgorzej z pierwszą parą-wydaje mi sie ze doświadczenie szwajcarów weżmie góre i nie przegrają

SV Ried (Austria) - FC Tiraspol (Mołdawia) 1 3-1 :spoko:

austriacy przygotowywali sie na pojedynek z lechem a tu miła niespodzianka i zagrają z młodzieżą z mołdawi-nie wiem na jakim są etapie przygotowań do sezonu ale mecze kolejorza to na pewno z tym "mocarnym"klubem obejrzeli i wnioski wyciągną...

Newcastle United (Anglia) - Lillestrom SK (Norwegia) 1 1-1 :c:

kolej ny pewniak,nawet bez owena rozniosą w puch norwegów ale nie za wysoko gdyz norwegowie w pełni sezonu i rozegrani jednak braknie im przebiegłości angielskiej

Kalmar FF (Szwecja) - FC Twente (Holandia) 1 :spoko:

bardzo ryzykowny typ:teoretycznie twente jest faworytem tyle ze z druzynami holenderskimi to tak jak i z polskimi w tym etapie sezonu albo kompletnie zawodzą(jak polacy)albo załatwia awans juz w pierwszym meczu-ja stawiam na pierwsze załozenie-szwedzi górą!!
Odense BK (Dania) - Hibernian FC (Szkocja) 1x :spoko:

ze odense gra dobrze u siebie to pokazali w meczu z shelberne(3-0),mało tego to odpowiada im chyba piłka wyspiarska w końcu irlandczycy do słabych drużyn nie należą.z e szkotami wygrają ale nisko-typ ryzykowny

i tak to wygląda z mojej strony

komentarz do meczów:tradycyjnie w intertoto zawodzą wielcy....i dlatego nie opłaca sie stawiać na wielkie zespoły jak newcastle bo kursy niziutkie a ryzyko równie wielkie jak w bardziej wyrównanych meczach...tak to jest jak sie lekceważy przeciwnika
Ostatnio zmieniony przez pacyff 2006-07-16, 16:39, w całości zmieniany 3 razy