Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Z pierwszej rundy w Norwegii zainteresował mnie mecz Frisk Asker - Trondheim.
Zadziwił mnie przede wszystkim niski kurs na gospodarzy (1,45) i wysoki dla gości (4,70). Poprzedni sezon nie wskazuje na taką różnicę klas pomiędzy drużynami, choć dzieliło je w tabeli 15 punktów. Frisk (7 w sezonie zasadniczym) załapał się do play off, ale tam szybko i łatwo poległ ze Storhamar. Zdecydowanie lepiej punktowali na swoim terenie, gdzie przegrali 7 spotkań na 21 rozegranych. Nie byli za to zespołem, który potrafiłby skutecznie walczyć na wyjazdach (4 wygrane i 1 po dogr.). Ogólnie ubiegły sezon to dla nich bardzo przeciętne wyniki.
W składzie zespołu zaszło kilka zmian i raczej na niekorzyść, gdyż odeszło paru podstawowych zawodników: kanadyjski bramkarz Guerrera, bramkostrzelny napastnik fiński Naatanen (23 gole) i obrońcy Pelkonen (Fin) zdobywca 7 goli i Szwed Philstroem (3 gole).
Ze wzmocnień zespołu warto tylko wymienić kanadyjskiego prawoskrzydłowego Brada Mehalko, który w ligach UHL i ECHL (USA) zdobył 24 gole, oraz obrońców Chrisa Allena (Can) z II ligi fińskiej i 19 letniego Markusa Syren (Swe), który grał w szwedzkiej lidzie juniorów (Leksand).
Zespół gości to drużyna najsłabsza w poprzednim sezonie na wyjazdach - zaledwie 6 pkt (2 wygrane) na 21 spotkań. Zdecydowanie lepiej zaprezentowali się na własnym terenie wygrywając 9 spotkań (8 i 1 po dogr.). W sezonie 2005/06 zajęli miejsce 8, ale do play off nie weszli. Po ubiegłorocznych zmaganiach ligowych niewiele dobrego można powiedzieć o zespole, więc należało oczekiwać zmian w składzie. A tych było więcej niż w zespole Frisk Asker.
Największymi stratami można określić odejście rosjanina Ilji Dubkova (center), który strzelił 22 gole oraz Stokvika (napastnik, 21 goli) i Vincenta (center, 13 goli).
Do zespołu sprowadzono za to Szweda Pierre Berggrena, grającego na zapleczu extraligi szwedzkiej (19 goli), obrońcę Duane Harmera (Can), grającego w poprzednim sezonie w Bad Toltz (II liga niemiecka), oraz Czechów Alesa Karatoska (center) 4 gole i napastnika Libora Pavlisa z duńskiego Esbjerg (9 goli).
Jak te zmiany wpłyną na oblicze zespołów przekonamy się po kilku rundach, ale zamierzam zagrać przekornie do buków ze wskazaniem na Trondheim (x2 po kursie 2,26). Pierwszy mecz poprzedniego sezonu Trondheim wygrał na wyjeździe 1-5.
Stjernen Hockey - Furuset Ishockey IF - [color=red]TYP 1 - kurs 1.15 [/color](BAH) wynik 2:6 = pozostawie to bez komentarza
Stjermen to druga drużyna sezonu zasadniczego sezonu 2005/06. W play off odpadli w półfinale po bardzo zacietym pojedynku ze Stavangerem po 7 meczach. Furuset to beniaminek, a że w Norwegii beniaminkowie dostaja baty jakich mało od druzyn, które zagnieździły sie w ekstraklasie to wiemy patrzac na wyniki beniaminków w ostatnich kilku sezonach. Kurs niewielki, jednak do podbicia sie nadaje
Storhamar Dragons - Lillehammer IK - TYP 1 - kurs 1.4 (BAH) 5:5 (6:5 OT)
Stormhamer to najwieksi frajerzy zeszłego sezonu gdzie w sezonie zasadniczym byli nie do zatrzymania ( mieli bodajże 15 zwyciestw z rzedu o ile dobrze kojarze ) a dali sie tak ładtwo wydymać w półfinale Valarendze. Stormhamer to zespół sezonu zasadniczego ( tak jak w Rosji MAgnitogorsk) wiec mysle, ze i w tym bedzie rzadził, Lillehamer natomiast od jakiegoś czasu zalicza sie do tych słabszych zespołów w lidze i mysle, że na otwarcie sezonu nie padnie tu nic innego jak tylko zwyciestwo gospodarzy
Dzisiejsze spotkania są bardzo "zdradliwe", właściwie wszystko jest w nich możliwe, więc w takiej sytuacji lepiej grać wyższe kursy.
Storhamar-Stavanger 2 kurs 3,00 w profku.
Wydaje mi sie, iż w sezonie zasadniczym najlepszy będzie właśnie Stavanger. Mają oni bardzo mocny skład, świetnie rozpoczęli sezon i są głodni sukcesu. Storhamar moim zdaniem już nie będzie tak mocny w sezonie zasadniczym. Myślę, że przyjmą oni strategię Valerengi z poprzedniego sezonu- dopiero w playoff dadzą z siebie wszystko. Szanse w tym meczu oceniam po równo(w końcu Storhamar gra u siebie), ale jako że kurs na Stavanger jest wysoki, więc można na nich postawić.
Stjernen-Sparta 1 kurs 2,05 w profku(dość wyraźnie spadł).
Stjernen tragicznie zaczęli sezon, póki co są na ostatnim miejscu. Oni podobnie jak Storhamar są przegranymi ostatnich playoffów. Ich strategia będzie wyglądała zapewne podobnie jak strategia Storhamara, jednak wydaje mi sie, że zajmą bardzo niską pozycję w lidze(może nawet nie będą w pierwszej piątce). Dopiero w playoff pokażą klasę.
Typuję Stjernen, gdyż po dwóch tragicznych meczach powinni sie w końcu przełamać, a ze Spartą im sie gra bardzo dobrze.
Rozpędzona Valerenga (ostatnio dwa efektowne zwycięstwa 9-1) nie powinna miec problemu z pokonaniem Comet, z którymi tylko jedno z ostatnich spotkań przegrała
over w tym meczu również prawdopodobny
VALERENG.-COMET 1
Valarenga w typ spotkaniu jest faworytem i nie powinna mieć większych problemów z pokonaniem przeciętnego zespołu jakim niewątpliwie jest Comet. Wyniki obu zespołów mówią same za siebie. Moim zdanie 1.
** Komentarz dodany przez: DreamT: 30-09-2006, 12:31 **
Panowie dajcie z siebie trochę więcej, bo że powinien wygrać to trochę mało
Hokej na lodzie w Norwegii.Storhamar znów zaczyna grać.W ostatnich 3 meczach wygrywał z Sarpsborg Sparta na wyjeździe 4:1 oraz Trondheim 5:1 i Frisk/Asker 8:2 oba mecze u siebie.Ogólnie po 7 kolejkach mają na koncie 6 zwycięstw (1 po dogrywce) oraz 1 porażkę (po dogrywce).Dzisiejszy rywal spisuje się jak narazie słabo.Mają 2 wygrane oraz 5 porażek(2 po dogrywce).Nie wygrali meczu od 3 kolejek w tym 2 razy przegrywając u siebie.W poprzednim sezonie na 4 spotkania miedzy tymi drużynami Storhamar wygrał wszystkie u siebie 5:1 oraz 8:1 a na wyjeździe 3:2 i 10:0.
Ostatnio zmieniony przez Frajer 2006-09-30, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
Z Norwegii dzisiaj raczej na spokojnie dwa spotkania:
COMET - LILLEHAMMER typ: 1, kurs: 1,458-1
Mecz zespołów z ogona tabeli. Comet ze spotkań u siebie tylko ostro poszalał w meczu z Trondheim (11-2) i ma na wyjeździe niebywały sukces pokonując Valerengę (1-4). O pozostałych spotkaniach niewiele dobrego można powiedzieć, za to ich przeciwnik to drużyna zbierająca srogie lanie na wszystkich wyjazdach i tylko osiągnęła remis na inaugurację ze Storhamar, który po dogrywce już utraciła. Wygrana po dogrywce z Frisk/Asker to już żaden sukces. Na rozegrane 9 spotkań z udziałem Lillehammer padło 77 goli co daje średnią 8,5 gola na mecz.
Do tego meczu dorzucę jeszcze over 6,5, po kursie 1.60.9 goli
VALERENGA - FURUSET typ: 1, kurs: 1.356-4
Dość dobra pozycja beniaminka w tabeli nie do końca wynika z ich świetnej formy a raczej z dobrego układu spotkań. Wygrana z Trondheim, czy Lillehammer to niewiele i nawet dwa wygrane spotkania ze Stjernen nie przekonują mnie do ich klasy. Tu raczej miały miejsce kłopoty zespołu Stjernen, niż mistrzostwo Furuset.
Do klasy Valerengi nikt przekonywać mnie nie musi i tylko czekam aż ta maszyna do zdobywania punktów się rozpędzi.
Ostatnio zmieniony przez DreamT 2006-10-06, 12:53, w całości zmieniany 1 raz
LILLEHAMMER - STJERNEN typ: 2, kurs: 1,804-3 dogr.no to dostałem po nosie (i po kieszeni )
Kurs niespodzianka dla graczy. Drużyna, która dostaje ciężkie lanie w każdym meczu podejmuje największą niespodziankę in minus tego sezonu. Rok temu Stjernen przyzwyczaił nas do pewnych punktów a w obecnym sezonie zupełnie nie mogą się odnaleźć. Co prawda kilka zmian w składzie nastąpiło, odeszli m.in. kanadyjski napastnik Mark Smith (14 goli), czy obrońca Jonas Gabrielsen, ale też kilku nowych zawodników dołączyło do ekipy (Mike Burman (CAN) - obrońca, Branislav Kvetan (SVK) - obrońca, Juha Viinikainen (FIN) - napastnik (11 goli). W Stjernen doszło też do zmian na stanowiskach trenerskich, odszedł Ennio Sacilotto (ITA) a na jego miejsce sprowadzono fińskiego trenera Pasi Lahtela z duńskiego Odense Buldogs. Być może jest kwestią czasu zgranie się nowych zawodników i coacha z pozostałym zespołem. Dla mnie jednak goście są faworytami tego spotkania.
Ostatnio zmieniony przez DreamT 2006-10-08, 21:11, w całości zmieniany 1 raz
VALERENGA-FRISK ASKER typ: 1, kurs: 1.407-0
Jak na różnicę klas, to całkiem spory kurs. Mistrzowie Norwegii rozpoczęli już pogoń za największym rywalem Storhamar, który uciekł im na 5 punktów. Od fatalnej porażki z Comet u siebie, kolejne mecze rozstygają na swoją korzyść, choć czasami po dogrywce. Przeciwnik to typowy średniak i bardziej skuteczny na własnym terenie, niż na wyjazdach. Jest to jakby kontynuacja formy z poprzedniego sezonu, w którym z wyjazdów przywieźli 20 punktów z 21 spotkań. W bieżącym sezonie udało im się pokonać jedynie najsłabsze Lillehammer i zremisować dwa spotkania. W pierwszym meczu tych zespołów Valerenga wygrała na wyjeździe 9-1.
TRONDHEIM-LILLEHAMMER typ: 1, kurs: 1.751-4
Mecz słabeuszy. Trondheim u siebie walczy jak może i osiąga chwilami zaskakujące rozstrzygnięcia. Pokonanie Lillehammer (8-4) to żaden sukces, ale wygrana po dogrywkach ze Storhamar i Stavanger to już jest coś.
Goście z wyjazdów wracają regularnie ze sporym bagażem bramek a w dorobku wciąż 1 punkcik po dogrywce ze Storhamar.
W meczach tych zespołów w poprzednim sezonie każdy wygrywał swoje domowe spotkanie.
Ostatnio zmieniony przez DreamT 2006-10-11, 17:17, w całości zmieniany 2 razy
Troszkę się dziwię dlaczego Expekt dał taki kurs ponieważ pomiędzy tymi drużynami jest spora różnica.Storhamar w tym sezonie będzie walczył z Valerenga o mistrzostwo. Storhamar jak narazie ma 12 zwycięstw i 2 porażki.Sarpsborg zajmuje 3 pozycje z bilansem 9 zwyciestw i 6 porażek ale ma już 9 pkt straty do Storhamaru. Napewno nie będzie to bardzo łatwe spotkanie dla Storhamaru ale wydaje mi się że sobie poradza i odniosa kolejne zwycięstwo.W tym sezonie obie druzyny juz grały ze soba Sarpsborg podejmowal na własnej tafli Storhamar i gospdoarze przegrali 4-1 z Storhamarem więc u siebie Storhamar powinien wygrać.
Wicelider nie powinien miec problemu z pokonaniem słabego Lillehammera.
Storhamar u siebie jeszcze nie przegrał a to spotkanie powinno być spacerkiem dla gospodarzy, którzy zacięcie rywalizują o pierwsze miejsce w tabeli z Valerengą
Trondheim - Valerenga 2 1,4
Jeszcze 3 lata temu spotkanie to mogło by być hitem kolejki, niestety w ostatnich latach Trondheim systematycznie sięga dna. W tym sezonie być może nawet czeka hokeistów z Trondheim spadek. Spotkania tych drużyn często bywają zacięte lecz tym razem świętować będą goscie, którzy na wyjeździe nei zaznali jeszcze porażki
Dziś w 17 kolejce Storhamar w wyjazdowym spotkaniu zagra z Trondheim.Zdecydowanym faworytem są goście którzy jak narazie zajmują 2 pozycję w tabeli i mają tyle samo punktów co Valerenga i wydaje się że mistrzostwo w tym sezonie będzie zależało właśnie od tych 2 drużyn.Storhamar w tym sezonie 14 zwyciestw i 2 porażki po dogrywce więc Storhamar jeszcze nie przegrał meczu w regulaminowym czasie jako jedyna drużyna w lidze.Trondheim zajmuje ostatnią pozycję w tabeli 4 zwyciestwa i 12 porażek ( łącznie z dogrywkami),bilans bramkowy 52-83 a Storhamar ma 79-34.Storhamar w tamtym sezonie przegrał w dogrywce na wyjeździe z Trondheim ale dwa sezony temu w 4 spotkaniach Storhamar poprostu deklasował Trondheim: 10-0 6-0 7-1 4-0. Wydaję mi się że Storhamar dziś zdecydowanie wygra.
IK Comet - Furuset Ishockey IF Typ: 1 Kurs 1,70 ( Betgun) 7/10 6-1
Ten mecz od poczatku zwrocil moja uwage. Ostatnie mecze w wykonaniu Cometu bardzo dobre. Seria 4 kolejnych zwyciestw z rzedu w tym( pokonanie Storhamaru 3-2, to nie maly sukces).
Co mozna powiedziec o ekipie Furusetu przegrane wysoko z samotnym liderem Valerenga 1-6 , czy z graczami Oilers 5-8. Pokonanie na wyjezdzie Trondheim 2-1 to zadna rewelacja, bowiem Trondheim w tym sezonie jest dostarczycielem punktow. Licze na gladka wygrana. Wedlug mnie kurs zawyzony i warty gry.
_________________ Nie ma "pewniaków"!! Zapamiętaj to!!
Ostatnio zmieniony przez kylo100 2006-11-18, 18:17, w całości zmieniany 1 raz
To co gra Comet w ostatnich meczach budzi respekt
5 meczy temu pokonanie Stjernen hmmm... 5-0 i to na wyjezdzie.
5 wygranych z rzedu w (bramkach: 22-4).
Stjernen bardzo slabiutko w ostatnim meczu wymeczona wygrana z Lillehamer 5-4, (byli blisko porazki 3-4 po 2 tercjach). Wysokie porazki ze Storhamarem i Valerenga, a takze Friskiem 1-4 zajmujacym nizsza o oczko pozycje od Cometu.
Nie wiem, czym sugerowali sie analitycy Expektu, ale kurs nie odzwierciedla wynikow bynajmniej. Chyba licza na nagly przeblysk czy powrot formy z zeszlego sezonu. Niech licza to sie przelicza...
_________________ Nie ma "pewniaków"!! Zapamiętaj to!!
Ostatnio zmieniony przez kylo100 2006-11-22, 07:59, w całości zmieniany 2 razy
Stavanger(-1)-Lillehammer typ: 1 kurs 1,40 w Sportingbet
Stavanger jest zdecydowanym faworytem tego spotkania. Jeżeli ta drużyna wygrywa na własnym lodzie to zawsze różnicą minimum dwóch bramek, a jest to wystarczająca przewaga aby mój handicap wszedł. Stavanger ma świetnych napastników, strzala naprawdę sporo bramek, grają ładny, otwarty hokej. Stavanger to silna drużyna, która obecnie jest na trzecim miejscu w lidze za Valerengą i Storhamarem.
Lillehammer to jedna z najsłabszych drużyn ligi, póki co zajmują oni przedostatnie miejsce w lidze.
W tym sezonie drużyny te spotkały sie dwukrotnie, oba mecze wygrał Stavanger: 8-2 na własnym lodzie, 4-1 na wyjeździe.
W niedzielnym meczu Stananger powinien ponownie pokonać Lillehammer i to różnicą minimum 4 bramek, choć mi wystarczy, jak wygrają dwiema .
Liga norweska jest jedną z bardziej bramkostrzelnych lig i mimo iż tu poziom over jest podniesieony o jedną bramkę to nie stanowi to większego problemu.
Jest to spotkanie drużyn, które będą walczyły o utrzymanie się w lidze. Drużyn, które tracą mnóstwo bramek. Trondheim zawsze dobrze rozpoczyna spotkania lecz z biegiem czasu gra coraz gorzej i przegrywa nawet wygrane spotkania. Tak było między innymi w ostatnim spotkaniu kiedy to prowadzili z Comet już 4-1 by później przegrywać 4-5, ostatecznie przegrali 6-5. Będzie to napewno zacięte spotkanie i mam nadzieje ze padnie sporo bramek
Valerenga - Comet 1 1,35 4-3 było 4-6 się skończyło, mecz oddany bez walki
Co tu dużo pisać Valerenga jest głównym kandydatem do zdobycia mistrzostwa, pewnie prowadzi w tabeli. W tym spotkaniu napewno będzie chciała się zrehabilitowac przed swoimi fanami za porażkę na własnym lodzie 1-4 z Cometami. Comet w ostaniej kolejce męczył się strasznie z latarnią ligi Trondehim przegrywają już 1-4, ostatecznie wygrali szczęśliwie 6-5.
Z ostanich 10 spotkań pomiędzy tymi drużynami Comet wygrał tylko 2 razy.
Typ powyżej 6,5 bramek po kursie 1,70 też powinno wejść.
Dołączył: 14 Mar 2006 Pochwał: 47 Posty: 2228 Skąd: Old Trafford
Wysłany: 2006-12-07, 14:03
Stavanger-Comet
typ: over 6,5
kurs: 1,65
buk: Sportingbet
Norweska liga hokejowa
Mecz drużyn prezentujących w ostatnim czasie skuteczny ofensywny hokej.
Stavanger strzela ostatnio wiele goli nie tylko na własnym lodowisku co przedstawiają wyniki ostatnich spotkań:
Stavanger - Lillehammer 6:2
Storhamar - Stavanger 3:2 - tutaj porażka z liderem Stavanger - Stjernen 9:2
Comet Halden - Stavanger 3:5
Valerenga Oslo - Stavanger 3:6
Tak więc o siłę ofensywy gospodarzy jak widać martwić się nie musimy, a nawet można powiedzieć, że strzelanie goli przychodzi im z dużą łatwością Tyły niezbyt solidnie - w każdym z ostatnich 5 spotkań stracone conajmniej 2 gole.
Drużynie gości strzelanie goli także nie sprawia problemu. Ostatnie 2 mecze to zwycięstwa z 6 golami strzelonymi w każdym. Co ważne wydaje się, że drużyna "lubi" zapomnieć o defensywie i traci także sporo goli. Szczególnie ostatnie dwa mecze (6:5 i 6:4) pokazują, że drużyna ta opiera swoją grę przede wszystkim na strzelaniu goli.
Podsumowanie:
Typ statystyczny. Obydwu drużynom strzelanie goli przychodzi z łatwością. Siła ofensywy dzisiejszych rywali zdecydowanie przewyższa ich solidność w obronie. Ostatnie spotkanie tych drużyn miało miejsce 3 kolejki temu na lodzie Comet'u i padł wynik 3:5. Wydaje się, że dzisiejszy mecz będzie stał pod znakiem wymiany ciosów. 9/10 ostatnich spotkań z udziałem którejkolwiek z tych drużyn kończył się overem, więc dlaczego dziś miałoby być inaczej?
Typ statystyczny Stavanger
Goscie dzisiejszego spotkania prezentuja bardzo dobra forme, w ostatnich 10 spotkaniach poniesli porazke tylko dwukrotnie (z drugim zespolem ligi - Storhamar przegrali 3:2 oraz z czwartym zespolem Sarpsborg Sparta poniesli kleske przegrywajac 2:1, oba mecze byly wyjazdowe). Obecnie plasuja sie na 3 pozycji z dorobkiem 98 punktow, w bramkach +68. Jak graja na wyjazdach? Przecietnie, 9 zwyciestw i tyle samo porazek.
Furuset
A co piszczy.....u gospodarzy sobotniej potyczki. Forma zdecydowanie gorsza od gosci, 10 ostatnich spotkan to tylko 3 zwyciestwa i az 7 porazek, chociaz ostatnie dwa mecze wygrali, ale to byli rywale w ich zasiegu. Nie sadze, aby tak slaba ekipa wygrala swoje spotkania 3 razy z rzedu. U siebie graja zle, 5 zwyciestw i az 14 porazek, w bramkach -27. Na ta pore zajmuja 7 miejsce z dorobkiem 56 punktow, w bramkach -54. Dodam jeszcze ze z pierwszym zespolem ligi przegrali 1:6, a z drugim 2:5, Furuset oba spotkania rozegralo na wlasnym lodowisku. Wiec myslac prosto, wrecz plytko dlaczego maja wygrac z 3 zespolem ligi
Historia lubi sie powtarzac, wiec mam nadzieje, ze w tym spotkaniu nie bedzie zadnego przekretu i Stavanger zdobedzie komplet punktow. Na marginesie dodam, ze dzisiaj zagralem to spotkanie w profie bo bardzym fajnym kursie 1.75
Zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Comet, który gra zdecydowanie lepiej. W tym sezonie już dwukrotnie pokonali lidera na jego lodowisku, co można uznać za ogromne sensacje, gdyż Valerenga nie zwykła często przegrywać. Stjernen ten sezon już ma przegrany, zaledwie 8 zwyciestw w 28 spotkaniach napewno nie jest imponującym wynikiem. Na wyjazdach Stjernen zupełnie sobie nie radzi, zazwyczaj dostaje ostry łomot.
Można grać również overa.
** Komentarz dodany przez: Waciak: 28-12-2006, 10:35 **
A ja czekam na przebudzenie Stjernen
Typ statystyczny
Zespol Comet w ostatnich meczach spisuje sie znakomicie, w 10 meczach zdobyli az 21 punktow, a bilans bramkowy +17. Natomiast druzyna gosci dzisiejszego spotkania spisuje sie ostatnio bardzo slabo, jedyne 6 punktow w 10 spotkaniach, a bilans -33!! Jak widzimy forma gospodarzy nie budzi zastrzezen, przeciez pokonali nie tak dawno w meczu wyjazdowym lidera ligi norweskiej, czyli Valerenga Oslo 6:4.
Comet na wlasnym lodowisku gra przyzwoicie, 23 punkty w 15 spotkaniach, bilans bramkowy +15, natomiast zespol Stjernen gra w meczach wyjazdowych bardzo slabo, 11 punktow w 14 spotkaniach przy bilansie -31!!
H2H z tego sezonu:
Comet Halden - Stjernen 7:0
Stjernen - Comet Halden 0:5
Stjernen - Comet Halden 5:7
Comet Halden - Stjernen 1:2
Na 4 spotkania, 3 razy wygrywal zespol Comet, w tym dwa listopadowe bardzo przekonywujaco, 7:0 oraz 5:0. Zespolowi przyjezdnemu brakuje argumentow, aby pokonac hokeistow druzyny Comet, kurs w SB wynosi 1.65 calkiem przyzwoity (chociaz w bwin jest 1.75 ) Jezeli bedzie to czyste spotkanie, to Comet wygrywa to spotkanie bez dwoch zdan
No to my z Krzysiem myslimy podobnie, ja jeszcze w bwin zagralem handi -1.5 po kursie 2.4, a Ty Waciu czekaj lepiej na remis SJ
STORHAMAR-COMET typ: 1, kurs: 1.305-2
LILLEHAMMER-VALERENGA typ: 2, kurs: 1.354-1Taki wał - niech ich diabli. Kompletny brak honoru.
Po ostatniej porażce z Valerengą oraz sensacyjnej wygranej z Trondheim po dogrywce 1-0, Storhamar stracił do lidera 5 punktów. W sytuacji, kiedy Valerenga wyjeżdża po dosyć pewne punkty do Lillehammer, kolejna porażka może ich znacznie oddalić od najwyzszej pozycji przy rozstawianiu w play-off. Storhamar jest najskuteczniejszym zespołem na swoim terenie a do tej pory punkty udało się urwać po dogr. wspomnianemu Trondheimowi oraz Furuset, Lillehammer i Valerendze a jedyna porażka to również Valerengą (1-3).
Dla Valerengi ten mecz powinien być raczej spacerkiem, bo różnica klas zespołów ogromna, aktualna forma również. W tej parze z kolei Valerenga jest mistrzem spotkań wyjazdowych (15 spotkań, bilans 12-2-1, 40 punktów)a potknięcie zaliczyli z przeciętnym zespołem Frisk/Asker (4-3). Jako ciekawostkę dodam, że w bieżącym sezonie zespoły spotkały się czterokrotnie i jeden mecz zakończył się sensacyjnym zwycięstwem Lillehammer na wyjeździe 1-2.
Ostatnio zmieniony przez DreamT 2006-12-30, 19:24, w całości zmieniany 2 razy
Zeszłoroczny mistrz kraju i tegoroczny lider rozgrywek UPC Ligeaen jedzie do outsidera z Trondheim. Drużyna z Oslo ostatnio niespodziewanie zanotowała dość wysoką porażkę w Lillehammer 4:1. Wiec mysle ze w tym meczu nie powinno dojsc do niespodzianki. Trondheim na własnym lodowisku gra przeciętnie. Zanotowali jak do tej pory 7 zwycięstw i 7 porażek. Zaś drużyna przyjezdnych ma najlepszy bilans w lidze jeżeli chodzi o mecze wyjazdowe. 14 zwycięstw i 2 porażki budzą respekt. Tracące do lidera 2 pkt. Strohamar ma dzisiaj teoretycznie rowniez łatwy mecz z Lillehammer wiec jesli Valerenga chce utrzymac tą przewage muszą dzisiaj wygrać. Jak do tej pory druzyny rozegraly ze Sobą 4 spotkania w tym sezonie i wszystkie zakonczyły sie zwyciestwami druzyny z Oslo. Wiec i tym razem nie przewiduje innego wyniku.
Trondheim - Valerenga Oslo 2:3
Valerenga Oslo - Trondheim 3:1
Trondheim - Valerenga Oslo 2:3
Valerenga Oslo - Trondheim 8:3